bretonnes.
Ce inseamna levure? Intr-un dictionar comun am gasit "drojdie" dar ma gandesc ca poate este vorba de bicarbonat de sodiu.
Dar cuil? Este lingura sau lingurita?
Aici este reteta:
http://adelirose.free.fr/rec.php?rec=1383
Multumesc.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Levue e drojdie, poate fi si praf de copt/bicarbonat. In general in retete se precizeaza, daca e levure de boulanger atunci e drojdie de bere, levure chimique e praful de copt.
La fel cu cuil, nu e destul de precis (petite cuillère sau cuillère à café e lingurita, cuillère à soupe e lingura).
In reteta ta, cred ca e vorba de praf de copt si de linguri (de supa) cu lapte.
Pofta buna!
PS Frumoasa valea ta!
Iti multumesc! Mi-a dat prin cap sa caut si alte retete si, ai dreptate, este vorba de praf de copt. Dar cum nu prea ma impac cu el am mai dat peste una fara, asa ca as incerca-o (vad ca-mi clarifica si ce-i cu lingurita/lingura):
http://www.marmiton.org/recettes/recette.cfm?num_recette=12748
Stii cumva ce-i "cannelle en poudre"?
Cele mai apetisante par a fi insa (cu praf de copt...):
http://www.odelices.com/recette.php?num=424
"Ce verde era valea mea!" (poze)
quote:
Originally posted by ML
Stii cumva ce-i "cannelle en poudre"?
"Ce verde era valea mea!" (poze)