dificila problema - va rog un sfat !!!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
mamica dulce spune:
in mod sigur as pastra copilul!!nici sa nu te gandesti sa avortezi,cand ti-ai dorit atat de mult copilul.
Ne poti spune,in mare desigur,din ce cauza ti-ai inselat sotul?Pentru ca spuneai ca desi din partea lui totul e ok,nu s-a prins nimic atatia ani.Poate la modul inconstient ai incercat altceva.
El stie ca esti insarcinata(tatal copilului,nu sotzul)?Ce parere are?
Si ,in fond,fetele au dreptate,daca nu ai ramas insarcinata cu el recurgeai la adoptie sau FIV sau,in ultima instanta ajungeati la divort,daca el nu era de acord cu nici un chip.
Nu inseamna ca il parasesti intr.un moment greu,ca nu il intelegi,ci exact opusul,asa ca nu trebuie sa-ti faci atatea mustrari de constiinta,pana la gandul de a avorta.
Capul sus si fii tare,peste cateva luni iti tii puiul in brate!
Sanatos sa fie si pentru asta incearca sa fii cat poti de relaxata.
In locul tau i-as marturisi sotului adevarul.Doare ingrozitor dar minciuni de felul asta se descopera intotdeauna,mai devreme sau mai tarziu.Fii matura si nu-ti transforma viata intr-o telenovela.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bidiloi/bidiloi.jpg)
bidiloi spune:
Intotdeauna am fost directa si nu-mi pare rau.De aceea imi permit sa fiu directa si cu tine si sincera in acelas timp.Daca ti-ai asumat "riscul" unei experiente extraconjugale....asumati riscul recunoasterii.Asa cum a afirmat Mamica Dulce, intotdeauna lucruri de acest gen ies la iveala cind nu te astepti, si ca sa traiesti in minciuna si stres tot timpul nici asta nu e o solutie.Stiu pare poate dur ce ti-am spus acum, dar tu ai nevoie de oameni care sa-ti deschida ochii, nu de consolari ptr. ca daca incerci sa fii realista tu ai grsit atunci cind ti-ai inselat sotul.Indiferent de motive (doar tu le cunosti) parerea mea e sa dovedesti ca esti o femeie matura si sa fii corecta cu sotul tau! Intradevar m-am gindit la posibilitatea ca copilu ce-l porti in pintec sa fie al sotului tau...exista si aceasta posibilitate,mica dar exista.E complicata situatia doar tu poti sa o rezolvi insa ,sfatul meu ,nu o complica si mai mult .Ai grija de tine si sper sa poti reusi sa iei decizia potrivita!
liliana29s spune:
Pur si simplu nu stiu ce sfat sa-ti dau , copilul categoric pastreaza nu se stie daca vei mai avea alta sansa. Eu personal nu cred ca asi putea trai cu stresul ca se va afla, pe de alta parte daca ai o casnicie fericita,vine si copilul de ce sa darimi totul cu o marturisire mai ales ca exista o posibilitate minima de a fi copilul lui. Foarte grea alegere.
Succes si sa ai un bebe fericit si sanatos.
Liliana si Dani
poze
tlaura spune:
Singurul lucru pe care ti-l pot spune, e ca sansele de a ramane insarcinata cu sotul tau sunt f. f. mici; din ce ai povestit tu, e vorba de incompatibilitate in aceasta privinta; cazurile sunt rare, dar exista. Probabil doctorii ti-au explicat si aceasta varianta; asadar daca vrei copil il pastrezi pe acesta. Cat despre ce sa faci in privinta adevarului, e strict alegerea ta!
Nimeni, dar nimeni din afara nu poate sti ce e mai bine pentru tine. Asculta-ti inima si vei gasi solutia!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
Jocelyn spune:
Cred ca trebuie sa-ti asumi responsabilitatea a ceea ce ai facut si sa ii spui sotului. Nu stiu cum s-ar putea trai in minciuna o viata intreaga ca sa nu mai vorbim de faptul ca exista si riscul de a iesi totul la iveala la un anumit moment.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
ankalaura spune:
1. Nu mi-e clar de ce l-ai inselat pe sotul tau
2. Daca l-ai inselat, nu vad de ce nu ii poti ascunde si ca acest copil nu e al lui
3. Daca totusi nu vrei sa traiesti cu minciuna, spune-i si lui despre mica 'abatere' Deja l-ai inselat, asta nu se poate face sa dispara.
4. Daca ti-e teama ca in loc de bucurie, aparitia acestui copil iti va aduce teama de a nu fi descoperita, mai intreaba-te un lucru: daca renunti la el, si totusi e singura ta sansa de a avea un copil, nu cumva peste ani de zile te vei uri pe tine insati pentru asta??
5. orice barbat in viata unei femei, azi poate fi, maine poate sa nu mai fie. Poate sa fie unul sau pot fi mai multi. Copilul unei femei, face mama din ea pentru totdeauna.
6. Eu l-as pastra fara sa imi mai pun nici cea mai mica intrebare!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
adi_dalma spune:
Presupun ca si in cazul tau, calea dreapta pare fi calea cea mai grea.
Daca vrei sa ii sugerezi ca nu ar fi copilul lui o poti face aranjand sa pare o fertilizare in vitro. Probabil ca te ar ierta mai usor ca ai mintit decat ca l ai inselat cu alt barbat (care colac peste pupaza e si fertil.. culmea).
Sotul tau nu pare genul de om flexibil si altruist.Nu il vad crescand copilul altcuiva cu dr si sarg. Si la aflarea adevarului il vad alergand glont la o alta femeie sa si dovedeasca fertilitatea!!!
Eu cred ca as pastra copilul chiar cu riscul de a-l creste singura.
Dar sincer, eu nu cred ca vre un om merita sa fie mintit in acest fel(ai vazut filmul Alfie de pe HBO?) Asa cum nu suport strategiile de 'pastrare' si 'legare' a unui barbat printr o sarcina neasteptata.
Intrebarile mele:
- cati ani aveti tu si sotul tau (doar daca ai peste 35 de ani asta e ultimul tren);
- de cati ani incercati sa aveti bebe (sub 2-3 ani de incercari nu inseamna nimic- peste aceasta perioda poti sa te gandesti la incompatibilitati sau nici atunci poate);
- daca vrei sa fi cu sotul tau chiar cu riscul de a nu avea acest copil sau AI RENUNTA LA SOTUL TAU PT ACEST COPIL?
- asa cum s a prins cu X- se poate prinde si cu sotul tau sau cu un tip care chiar iti spune ceva???!!!
diana2004 spune:
Eu cred ca e copilul sotului tau !Noi am avut un bb dupa 6 ani de tratamente ,eram sanatosi amindoi dar nu ramineam insarcinata .
Gabrielama spune:
Cris-tiana,
cunosc pe cineva in situatia ta; nu stiu daca nu facea copii cu sotul din cauze medicale, stiu doar ca vroia copii si nu ramanea insarcinata.
A intalnit pe cineva - ce si cum nu stiu si nu e treaba mea - si a ramas insarcinata cu acea persoana.
Copilul are acum 5 ani si este un dragut si jumatate; intre timp a divortat de fostul sot (nici o legatura cu copilul sau inselatul si nici n-a divortat la presiunea celuilalt, ci pur si simplu pentru ca nu mai mergea). Acum are o mandrete de copil, iar relatia cu adevaratul tata al copilului este foarte buna. Nu s-au casatorit, poate nici nu se vor casatori vreodata, dar asta conteaza mai putin.
Pastreaza copilul! Trebuie sa fie greu sa iei o hotarare, indiferent care va fi ea. Dar copilul a vrut sa vina la tine...
Succes!
Gabi
Balance diet means chocolate in both hands!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Oau, asta da problema dificila! Si nu cred ca se poate da un sfat, ci doar descrie experiente, dar tot tu stii ce e mai bine pentru tine. Nu-ti ramine decit sa sapi in tine si sa afli exact cum stai:
- Cit de mult iti doresti sa ramii cu sotul actual? Care e situatia voastra si cit si ce te leaga de el (aici trebuie inclus si planul material, care nu e deloc de neglijat in cazul in care pastrezi copilul).
- Cit de mult vrei acest copil? Adica sigur ca il vrei, dar il vrei in orice conditii? Chiar daca iti ameninta casnicia si viitorul cu barbatul tau? Pentru ca una e sa-ti doresti cu disperare un copil si alta e sa-l aduci pe lume si sa-l cresti, poate chiar singura. Nu te rog decit sa tii cont de faptul ca un pui de om are nevoie totusi si de mama si de tata ca sa creasca si sa se dezvolte sanatos si armonios pe toate planurile. Si cind iei hotarirea sa dai viata, trebuie sa stii ca il aduci pe lume pe acest pui de om in primul rind pentru el, pentru ca el isi va trai viata, tu nu poti sa o traiesti in locul lui... si apoi pentru tine.
- Daca hotarasti sa lasi copilul si continui in minciuna... nu e una singura, sint mult mai multe. Gindeste-te ca va trebui sa minti toata lumea din jurul tau, nu numai pe sot: sot, amant, parinti, prieteni si nu in ultimul rind - copilul. Asa cum spunea cineva mai sus, lucrurile acestea sint facute sa se afle, daca vei avea vreodata nevoie de analize si se va afla adevarul... ca i-ai mintit pe toti ceilalti sint sigura ca poti sa duci si ca poti sa gasesti oricite justificari vei dori, deloc neglijabile... dar ca l-ai mintit pe COPIL, ca a venit pe lume printr-o minciuna, ca i s-a ascuns un adevar atit de crud si fundamental, poate ani si ani de zile, ca aflindu-l se va darima in el o viata interioara si pe linga el alta exterioara, pe care se baza si din care isi tragea puterea si energia sa inceapa o alta zi... asta poti sa o duci!?!
Daca reusesti sa fii sincera cu tine pina la capat si iti vei raspunde la o serie de intrebari ca cele de mai sus, sint sigura ca vei sti ce sa faci fara sa ai prea multe remuscari.
Acum, m-am pus putin in locul tau. Eu am 38 de ani si sa presupunem ca mi s-ar intimpla asa ceva... As lasa copilul, categoric! Stiu cum e sa-ti doresti un copil cu disperare si la mine nu s-a pus vreodata problema fertilitatii. Mi-as asuma doar un singur risc, acela ca ar creste, poate, fara tata! Dar atit! Si asa e prea mult! In rest, as spune adevarul fara doar si poate. Nimeni nu merita sa fie mintit atit de crud si de fundamental! Si nimeni nu ar trebui sa duca povara unei asemenea minciuni! Si cine se alege sa fie linga mine in marea mea hotarire, sa fie... Cine nu, sa plece! Aventuri de o noapte au multi si multe, unele au fost iertate, altele nu... depinde de situatii! Daca ii spui sotului ca ai facut-o pur si simplu din disperare de cauza... poate ca il convingi ca celalalt nu conteaza si ati putea pastra si creste impreuna copilul, in deplina cunostinta de cauza. Poate ca ati putea face si testele de paternitate, ca sa aflati pina la urma adevarul si sa va linistiti! Si probabil ca as spune adevarul dupa ce as lua hotarirea, daca m-as simti sigura pe mine, in asa fel incit nimeni sa nu mai poata sa faca sau sa spuna nimic: sa fie doar cu mine (si copil) sau fara mine (si fara copil)... si atit! Ar fi valabil pentru toti: sot, amant, parinti, prieteni, colegi, cunostinte... Si cum eu cred ca nimic pe lumea asta nu se intimpla fara un motiv, as fi mama intr-un mod absolut si neconditionat, pentru ca asta mi-am dorit si asta am ales! Dar asta doar daca as fi in locul tau... dar nu sint, asa ca iti doresc tie toata puterea si intelepciunea sa iei hotarirea buna pentru toti, mai ales pentru tine si pentru ce e in pintecul tau!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA