Mancare Mexicana:

Mancare Mexicana: | Autor: Gabbriela

Link direct la acest mesaj

Sierra din burta
Ingrediente necesare
2 cepe
80 g sunca afumata
4 ardei chili mici, verzi
3 lingura ulei
750 g burta fiarta
40 g migdale macinate
2 lingura stafide
2 lingura masline negre fara samburi
400 ml supa de carne
zeama de Ia 1 portocala
zeama de la 1 lamaie
1 frunza de dafin
1 v. d x praf de scortisoara
cateva frunze de chimen
1 lingurita oregano
sare
piper negru macinat
4 conserva de mazare (280g)
2-3 lingura cascaval ras
Mod de preparare:
1. Ceapa si sunca se taie in cuburi mici. Se indeparteaza samburii de la ardeii chili si se taie in rondele subtiri. intr-o oala se pune u-lei la incins si se prajeste cepa si sunca. Se adauga ardeii chili si se mai prajeste totul putin.
2. Burta se taie in fasii subtiri si se pune in oala impreuna cu migdalele, stafidele si maslinele si se prajeste cateva minute amestecand continuu. Se adauga apoi supa de carne si restul ingredientelor, in afara de cascaval.
3. Se lasa totul sa fiarba 15-20 de minute pana ce carnea e moale si sosul s-a ingrosat putin. Deasupra se presara cu cascaval ras.



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Carnea de berbec in sos chili
Ingrediente necesare

4 ardei chiles anehos, uscati
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 rosii
2-3 ardei chili uscati
1 kg carne de berbec (miel-pulpa)
2-3 lingura ulei de masline, sare
lingurita praf de scortisoara
lingurita cuisoare 10 masline verzi
10 migdale injumatatite
mod de preparare
. Ardeii chiles anehos se inmoaie aproximativ 30 de minute in apa calda si apoi se indeparteaza samburii. In acest timp ceapa se taie in patru si usturoiul se injumatateste. Rosiile se cresteaza si se oparesc cu apa fierbinte, se decojesc, se indeparteaza cotoarele si se taie in patru. Se face un pireu din chiles anehos impreuna cu ceapa, usturoiul, rosiile, ardeii chili uscati si 4-5 linguri de apa in care s-au inmuiat ardeii.
2. Carnea se taie in cuburi mari. intr-o oala se pune uleiul la incins si se prajeste bine carnea. Se adauga apoi pireul, se amesteca, se sareaza si se adauga si mirodeniile.
3. Carnea se lasa 1-1 [li ore acoperita, la foc mic. Eventual se toarna inca putina apa, dar sosul nu trebuie sa fie prea subtire. Cu 10 minute inainte ca mancarea sa fie gata se a-dauga maslinele si migdalele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Burta se fierbe numai in 15-20 minute?Ca eu cand fac ciorba de burta o fierb cca 4 ore?
Sotul meu este mare amator de mancaruri mexicane asa ca m-as bucura daca as putea face si eu macar un fel.

Multumesc.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

am uitat sa specific, daca e burta cruda se fierbe inainte singura , burta ce o iau eu e aproape fiarta.

E foarte buna mancarea asta cu burta, cea cu berbec hmmm... noua nu ne place carnea dar amatori de carne de oaie spun ca e buna.



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Avocados umplut
Ingrediente necesare
250 g crabi decojiti
100 ml zeama de limete
(lamai verzi mai dulci)
1 rosie decojita
1 ardei verde
8 masline verzi fara sambure
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1-2 ardei chili jalapenos fara samburi
sare, piper negru
2 avocados coapte
mode de preparare:
1.Crabii se amesteca cu zeama de limete si se pastreaza in frigider 2-3 ore. Rosiile, ardeiul si maslinele se taie marunt, ceapa si usturoiul se toaca.
2.Chiles jalopenos se taie marunt si se a-mesteca bine cu ingredinetele de mai sus. Totul se condimenteaza cu sare si piper. Avocados se taie in lung, se indeparteaza samburii si jumatatile se umple cu compozitia de crabi.



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Tortillas
Ingrediente necesare
150 g faina de porumb pentru Tortillas
(masa harina)
sare
mode de preparare:
1. Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
2. Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme, apoi i se da forma rotunda (diametrul 10 pana la 12 cm). Cel mai simplu este daca puneti a-luatul intre doua folii de nailon; in final se indeparteaza folia. Daca marginile aluatului sunt faramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
3. Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti pana ce capata o culoare maro-deschis.
Sugestie:
Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb. Cine prepara mai des tortillas poate sa-si cumpere o presa de tortilla. Pentru umplerea painilor-tortillas fantezia nu are limite. Cele mai indragite umpluturi sunt acelea din fasole, carne de porc sau pasare, carnat sau cascaval. Desigur tortillas se poate praji si in cantitate mai mare si congela. Iar daca dorim sa le tinem calde, atunci se pun intr-un castron sub un servet cald sau in cuptor la 50°C. Cine doreste sa-si usureze lucrul poate cumpara tortillas gata proaspete, congelate si ambalate in vacuum. Sunt la fel de gustoase



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput