buna
va salut.am o problema cu fiica mea ,defapt cred ca nu sunt singura,si anume uneori am momente cand nu mai stiu cum sa procedez in momentul cand se zmiorcaie,comenteaza,doreste sa faca numai ce vrea ea si multe alte chestii cu ,care nu sant de acord.stiu ca bataia nu e o solutie de aceea /HELP/am uitat sa specific varsta 8 ani.astept un raspuns de la voi
Raspunsuri
Principesa spune:
Lidia, ce simti si ce faci tu si celalalte persoane din anturaj cand se intampla asa?
Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva
Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita
lunna27 spune:
Si al meu face la fel si nu are decat 6 ani(neimpliniti),dar comenteaza de-mi vine sa-i dau numai palme ...eu cred ca si bunicii au o anumita influienta,fetita ta a stat pe la ei sau sta in preajma lor,ca al meu cam sta pe la tara.
Dana
corinadana spune:
Lunna ai mare dreptate cu bunicii. Ca ei atata ii cauta in coarne ca nu te mai poti intelege cu cei mici apoi. Ai grija cu cat il tii mai mult ca atat e mai rau. Dar poate n ai alta solutie si din doua rele o alegem pe cea mai putin rea.
Allisi cauta si negociaza cu fata ta. Sa stii ca asa facem noi. Nu i usor intotdeauna dar macar incercam Si pedepse. Asta este. Raluca mea are 6 si 9 luni si o apuca si pe ea de multe ori. Ma intreb cand o sa i treaca????
Intrebare: cum ii pedepsiti voi pe cei mici??
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
lunna27 spune:
Nu am cum sa nu-l las pe la tara,daca sta pe acasa(la bloc) sa bate intr-una cu cea mica(are 2 ani) si imi fac capul calendar,nu se inteleg deloc,de fapt ea il iubeste mult de tot dar el nu vrea sa o vada.Si plus de asta acolo sta pe afara cat vrea el si oricum noi mergem cam zi de zi la el.
In privinta pedepselor,nici noi nu mai stim,ori il amenint ca nu mai are voie cu calculatorul,ori cu mingea,ori cu bicicleta dar mai nou i-am zis ca vine politia si-l ia cu ei si tinea faza dar vad ca deja nu mai are nici asta efect
Dana
CristinaT spune:
Oana si-a petrecut 3 sapt impreuna cu maica-mea. A venit de acolo cu figuri de genul: " eu nu ascult de nimeni decat de bunica!" ii spune bonei. Cred ca reusesc cel mai bine sa ma asculte si sa fcem impreuna ceva numai atunci ccand am suficienta rabdare sa-i arat cat de mult o iubesc. Deci cum ar veni sunt la intrece cu bunicii
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
rrox3 spune:
...mda... va inteleg perfect Am si eu o fetita de 7 ani cu asemenea obiceiuri...
Metoda CristineiT se aplica cel mai bine si la noi. Dar necesita multa rabdare si, din pacate, nu o am intotdeuna. Aplicam si pedepse, dar nu orice pedepse, ci doar consecinte la faptele ei. De exemplu nu a stat cu nici un chip la dentist si ca urmare de atunci nu mai mananca dulciuri, pana va merge si va sta la dentist cuminte sa-i puna plomba. Daca tipa o ignoram si o trimitem in camera ei. Avem si un sistem cu mutrite zambitoare / triste in functie de comportamentul ei de peste zi. Dupa o anumita perioada numai cu mutrite zambitoare primeste un premiu.
Lunna iarta-ma ca-mi permit sa-ti spun asta, dar nu cred ca-i o idee buna sa-i spui baiatului ca-l ia politia si nici sa-l indepartezi la bunici in timp ce pe surioara lui o tii langa tine, acasa. E si normal ca nu vrea sa o vada, e gelos pe ea. E foarte posibil sa se simta respins de tine si d-aia sa se poarte asa.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
allisi spune:
va salut fetelor.de 2 zile am aplicat ficei mele pedeapsa,dar nu stiu cum va este voua dar mai tare parca sufar eu decat ea ,mi se face asa mila de ea ca imi vine sa spun gata,dar stiu ca nu trebuie sa fac asta ca apoi o luam de la-nceput.ia-mi interzis cele 2 lucruri la care stiam eu cam so ating statul la calc.si uitatul la desene perioada de pedeapsa e o saptamana,o sa reziste????????dar eu???????pupicii
nelia spune:
O saptamina??? Pedeapsa in sine e in regula, doar intervalul de timp mi se pare cam lung. Eu am o fetita de 5 ani, foarte rebela si independenta, primele doua dublate de o energie debordanta, dar mai mult de o seara, maxim doua, cind a facut ceva foarte grav, nu i-am dat niciodata o pedeapsa. Cel mult ii iau cite o jucarie si o pedepsim in camara, i le dau inapoi pe rind, drept recompensa. Sau cite un desen, din cele preferate bineinteles, il iau de linga celelalte desene si nu are voie sa se uite la el un timp... dar ii ramin celelalte. Oricum, cred eu, ca dupa doua zile pedeapsa isi cam pierde sensul, copilul uitind ce a facut si de ce a primit pedeapsa...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
lunna27 spune:
ROXANA eu zic ca la tara se simte mult mai bine si plus de asta poate sta afara de dimineata pana seara,nu doar vreo ora,doua cat ies eu dimineata cu cea mica(ca dupa-amiaza mergem la el).Nu am bona si nici nu-mi permit,poate daca as avea as putea sa stau numai si numai cu ei dar asa treb sa fac zi de zi treburile zilnice,posibil sa se simta respins,pt ca,pe cand cea mica avea 2 luni am avut niste probleme cu ea,care intre timp s-au rezolvat,dar probabil ca el aa ramas cu impresia ca pe ea o iubim mai mult.Daca am fi stat la casa,nici nu-l mai lasam la tara,dar asa....oricum o sa aibe timp sa se plictiseasca de bloc
Faza cu politia a fost ceva nevinovat,cand vezi ca nimic nu mai merge apelezi la orice si stiind ca el are o slabiciune cu politia i-am zis ca trec pe strada si daca-i obraznic il iau cu ei.
Deabia acum cand am doi copii imi dau seama ce usor e cu unul singur!!!Cine nu are doi nu are de unde sa stie asta!!Sunteti deacord cu mine?
Dana
Lemoni spune:
Eu zic ca pedepsele ajuta , si trebuie sa fi tare tu sa te gandesti daca acum nu pot sa o pun la punct ce ma fac mai tirziu si iti spun sincer o sa vina vremea ,un mic exemplu (Baiatul meu de 17 ani a plecat saptamina trecuta afara si nu s-a intors pana la 1 noaptea iti da-i seama ce era in sufletul meu mai ales ca nu se intimplase pana atunci asa ceva si sunam pe mobil ca disperata si iar nimeni nu raspundea,scuza bateria a murit .Iti spun sincer imi e mila de el dar mai multa mila imi este de mine nu pot sa-ti spun ce a fost in sufletul meu alea 2 ore care a intirziat asa ca pedeapsa numai iesi afara o saptamina.A recunoscut ca a gresit si ca isi merita pedeapsa .
Asa ca eu cred ca pedeapsa este buna venita la orice varsa si cu cit de repede acctionezi cu atit mai bine iti vine mai tarziu.Copiii trebuie sa invete sa ne respecte ca ne dam sufletul pt ei.Si mai ales sa negociem cu ei si sa avem ultimul cuvint de spus.alt exemplu a trecut saptamina si vroia sa iasa afara un prieten venea sa-l ia cu masina si zic mergi dar nu uita ca trebuie sa fi acasa la 11pm el la telefon cu baiatul ii zice ma aduci acasa la 12Am? eram langa el si am auzit cred ca prietenul a zis ceva de 1am ca raspunsul lui a fost nu pot eu am zis la 12 ca mama a zis la 11 deci nu pot asa tarziu.
am cazut de acord sa vina la 11.30 nici ca mine nici ca el ne-am intilnit in mijloc.Uff acum incep problemele si alte noptii nedormite.