Bine v-am gasit, fetelor - am o ?
Fetelor, de ceva vreme urmaresc forumul asta si incerc sa ma pun la punct cu tot felul de informatii caci, da, in sfarsit am hotarat ca a venit momentul sa avem un copil. De vreo ceva ani tot amanam momentul asta, pana am zis, gata, nu se mai poate. Am deja 29 si vreu a apuc sa fac primul copil pana la 30. Sa dea Domnul sa mi se indeplineasca visul asta cat mai repede.
De 3 luni fac pregatiri asidue pentru asta: mananc mai sanatos (fructe si legume in proportie mai mare si vreau sa va zic ca chiar m-am ingrasat, eu care nu puneam nici un kilogram nici sa ma bati) citesc tot ce-mi cade-n mana despre sarcina, am inceput sa fac exercitii de doua-trei ori pe saptamana. Vreau ca bebe sa fie cat mai sanatos, sa fac tot ce-mi sta in putinta si depinde de mine, caci in lumea asta plina de tot felul de neprevazuturi, macar sanatate sa existe. Asa ca iata-ma de 2 luni incercand sa ne punem in aplicare planurile.
In martie n-a iesit nimic si ma tem ca nici luna asta nu voi avea success. Ciclul ar trebui sa-mi vina in prima saptamana din mai (n-am deloc un ciclu regulat). Suntem deja pe 29 si corpul meu nu da nici un semn. Ovulatia nu cred c-am ratat-o pentru ca vreo 10 zile tot am incercat am stat cat mai mult posibil in pat dupa, mi-am pus si perma sub fund sa ajut “mititeii” sa gaseasca drumul spre “casa”. Ultima data m-au vizitat rusii (cum spun unel e dintre voi) pe 2 aprilie, iar pe 19 am avut doar ceva dureri de burta specifice ciclului. Nu-mi dau seama care-i cauza caci eu nu am nici un fel de mici dureri la ovulatie, asa cum acuza unele dintre voi. Poate aveti voi vreun raspuns… In rest n-am avut nici unul din simptomele clasice: greturi, tensiune in sani (chiar deloc-deloc). Se poate sa fiu insarcinata, voi ce ziceti? Voua vi s-a intamplat sa aveti sarcina si sa nu aveti simptome deloc? Va-ntreb pentru ca mi-am pierdut rabdarea, iar un test de sarcina nu ma ajuta decat peste vreo saptamana.
Mi-asa dori atat de mult sa fie acolo un sufletel mic…
Raspunsuri
karol spune:
Iti doresc din suflet sa ai acolo in burtica ta un bb mic dar daca constati si luna asta ca nu e, incearca sa nu te stresezi pt ca, cu cat te vei gandi mai mult cu atat cred ca sarcina va intarzia.Lasa lucrurile sa mearga de la sine.Succes
mamica dulce spune:
hei viitoare mamica..bine ai venit la noi..iti spun din experienta..acest site da dependenta,eu deschid calculatorul inainte sa pun de o cafeluta dimineata..hehehee..eu imi permit acum,minunea mea are 5 luni deja!!
Sa dea Domnu sa fi mers figurasi sa te faci si sa faci frumos si si sanatos si bun si dulce si istet si sa fie mandria si mandretea ta,asa cum este Marc pentru mine si toti pt mamicile lor.
cat despre cealalta intrebare..hmm..nici eu nu am avut niciodata menstruatie regulata..nici acum dupa nastere..ca astept si eu de o luna sa.mi vinasi nu vrea dar a iesit negativ la test:)..asa..daca ramai la noi ai sa vezi ca eu sunt vorba lunga..asa ca sa revin pan'nu te ametesc de tot..nici eu nu am avut nici o idee ca as fi putut fi cu bebel in burtica..doar luam pastilute pe vremea ceea..dar uite ca acum imi dau seama ca m.a accidentat:) Doamne-Doamne pt ca sunt cea mai fericita mamica
sa ne dai de veste ce si cum ,te pupa cu drag Ancuta si Marc
sa auzim numai de bine
Flower spune:
Draga try ,
La mine au fost si nu au fost semne , dar astea au aparut cu cateva zile inaintea perioadei in care trebuia sa-mi vina... Da' vezi , eu stiam cam cand se intampla bucuria ... In fine , semnele mele au fost oboseala- as fi dormit toata ziua si marirea sanilor fara tensiune insa , si au aparut - zic eu cam in a IV a sau a V a saptamana de sarcina. Dupa cum vezi , fiecare organism reactioneaza in felul lui , asa ca nu poti face o lista cu semne general valabile.
Nici eu n-am avut vreodata probleme sa raman insarcinata si totusi m-am straduit vreo 3 luni pana sa se prinda .. bobul. Asa ca aveti rabdare si straduiti-va cu sarg !!!
Asteptam vesti cu &!
Floriana
cosmi spune:
Iti doresc din suflet ca minunea sa se intample cat mai curand.
Dar, in primul rand, incearca sa ramai cat mai calma; sa nu te streseze nimeni si nimic. Eu eram insarcinata si.. nu stiam; chiar si testul mi-a spus ca nu sunt?!. Nici dr., la 1,5 luni nu a putut sa-mi spuna cu exactitate daca sunt sau nu?! Pt. ca, la 2 luni, sa-mi spuna ca s-ar putea sa am gemeni. Si acum am doua minunatii de fetite.
Sarcina mea a decurs foarte usor; nu am avut probleme (greata, voma, varsaturi); doar o singura data, cand nici nu banuiam ca as fi insarcinata!
Multa sanatate, ai grija de tine si cu mult sa te faci si sa ai un frumos si sanatos.
Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana
Ralusan spune:
Doamne ajuta sa ti se implineasca visul tau!
Daca nu ai un ciclu regulat te-as sfatui in primul rand sa dai bani pe un test de sarcina sa vezi daca ti-a reusit figura. Daca iti doresti foarte mult sa-l concepeti zilele astea incepi sa mananci ficatei, portocale, sa bei sucuri de morcovi si telina...intr-un cuvant o alimentatie cu cat mai mult acid folic(eventual poti lua si pastilute)si treceti la treaba!
Daca nu-ti reuseste, desi ma indoiesc pentru ca esti tanara, poti sa incepi sa-ti iei temperatura bazala in fiecare seara, timp de 1-3 luni si doar atunci cand ai peste 37,0 C sari repede pe sotul tau si apoi stai cu picioarele pe pereti.
Aceasta este experienta prin care au trecut 2 cunostinte peste 35 de ani si care munceau de cativa ani...dar treaba cu termometrul a fost sfanta si in 4 luni (respectiv 5) au devenit si acu' au niste burtici asa mari!!!
Eu n-am avut greturi, n-am avut nici tzi-tzi tensionati(decat dupa 7 sapt, nu tu dungi pe burta, dar mancam c-o pofta castraveti murati / gogosari!!!!
Inca o data iti doresc multa bafta si sa auzim de tine ca esti burticoasa.
Raluca si Ana-Maria
try spune:
Multumesc mult fetelor pentru primirea facuta si pentru sfaturile si parerile voastre. Duminica imi fac testul, asta daca nu vine.
De-abia astept. Intr-un fel ma resemnasem, gandindu-ma ca nici luna asta n-a fost sa fie, dar voi mi-ati dat incredere.
Va multumesc tuturor Raluca, Ancuta, Floriana, Cosmina, Karol
Laura Takacs spune:
Cand am ramas gravida chiar la inceput am avut semne ca mi-ar veni stopul, crampe mai ales. Dureri de sani nu am avut, pana mai incolo. Testul de sarcina daca-i facut prea devreme poate iesi negativ (mi s-a intamplat). Asteptarea e cea mai cumplita parte.
Multa sanatate si noroc de un bebe!
try spune:
Laura, exact asta ma omoara si pe mine. Sunt o fire foarte rabdatoare de felul meu, dar de cand ne-am pus planurile in aplicare parca zilele nu se mai termina. Seara cand ma duc la culcare ma gandesc c-a mai trecut o zi si ca nu mai e mult pana duminica. De-aia nici n-am facut testul pentru ca stiu ca sansele sa iasa negativ sunt foarte mari daca e facut prea devreme. Pe prospect scrie sa il fac de-abia incepand cu prima zi de intarziere a ciclului.
O sa revin saptamana viitoare cu rezultatul testului.
Laura Takacs spune:
Try, mult noroc, asa numaram si eu zilele pana la timpul acceptabil sa fac testul. Dar sa vezi bucurie cand ti-o iesi pozitiv! Si daca nu iasa acuma, va iesi el, nu dispera. Stiu eu cum e sa iti doresti un bebe cat mai curand. Am inteles ca esti la primul.
Yael spune:
Hi Try!
Pt. ca ai un ciclu neregulat, mai bine cumpara-ti de la farmacie un... nu stiu cum sa-i zic in romana.. e un 'aparat' care-ti depisteaza, iti calculeaza calculeaza cand o sa ovulezi... Pt. ca si temperatura corpului creste in acel moment... Sunt vreo 3 feluri de astfel de 'aparate'... Nu aparate.. cred ca e ca un termometru.. Nu stiu.. Dar stiu ca exista... Daca stii engleza, du-te la http://www.babycenter.com/preconception/ Pe mine m-a ajutat foarte mult... Pana si 'mami' s-a inspirat de aici... Ex. in drumul celor 9 luni... Etc. :-)