ce se intampla cu sanii mei???

ce se intampla cu sanii mei??? | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

..hai sa va spun ce problema am...din prima zi cand am nascut am avut foarte mult lapte,dupa spusele doctorului si a moasei era destul pentru gemeni!tasnea ca din fantana arteziana,serios!!!..asta pana la 3 luni cand a scazut brusc productia si eu,fiind aici singura si fara un suflet sa,mi dea una dupa ceafa si sa.mi spuna ce sa fac..inca nu va aveam pe voi:(..am zis ca GATA!! cu alaptatul...si l.am trecut pe Marc numai pe biberon.
Intarcatul a fost fara nici o problema,pt mine sau pt pitic,intr.o saptamana a si uitat de tzitzica mea:(
Acum puisolul are 5 luni,deci de doua luni eu ma chinui cu laptele care nu vrea totusi sa se opreasca.Bine ca nu curge mult,poate o picatura doua pe zi dar daca apas pe san iese un pic mai mult
Am auzit eu ca trebuie ,cand intarci bebeul sa-ti tii sanii strans legati si am folosit un sutien mai mic -chiar si noptile.
...Ce sa mai zic..mi.a parut rau,si imi pare rau ca nu i.am mai dat piept,nu atat pt binefacerile laptelui de mama cat pentru sentimentul de fericire pe care il aveam...acum nu cred ca e bine sa. incep iar cu piept..stiti ce se spune despre copiii intorsi de la san,da hai sa zicem ca nu cred in superstitii,totusi nu cred ca mai e suficient pt alaptat.Si mai rau..de cand l.am intarcat m.am reapucat periculos de fumat,bineinteles ca doar pe balcon:)..
..
asa am un har sa ma intind la vorba,mama-mama:)
Intrebarea mea e de fapt ce sa fac sa opresc laptele,totusi 2 luni incheiate mi se pare prea mult...
nu am nici dureri,nici intarituri,totul e ok,numai ca se picura:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Nu stiu ce spune superstitia despre copii intorsi la sin, dar daca nu esti superstitioasa ai putea incerca sa-i mai dai macar o masa pe zi de la sin. Si nu fuma citeva ore inainte de alaptat.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cum stiu eu de la bunica si mama mea si toate neamurile si cunostintele:):) e ca un copil intors de la san va avea "ochi rai" adica va deochea si nu va mai fi asa dulce si bun la suflet.
or fi prosti,n.or fi..dar cand auzi toata viata prostia asta,si de la atata lume,te cam temi c.o fi vreun sambure de adevar..
si ma gandesc..daca il invat iar la san..nu va fi greu apoi sa.l dezvat ?si ce sa fac sa ..sporesc productia??
si e bine dupa asa de lunga pauza?ma gandesc doar ca s.a ..alterat calitatea laptelui si e intoxicat tare-acum fumez ca inainte de sarcina,un pachet pe zi.Bine ca pentru puiul meu le.as reduce iar dar nu stiu daca e bine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hai ca e amuzanta chestia cu ochii rai. Fii serioasa lasa povestile deoparte si hai sa privim lucrurile obiectiv. A fost o eroare din punctul meu de vedere cand l-ai intarcat acuma 2 luni, deh poate lipsa de experienta, poate stiu eu dar oricum nu mai are importanta acum. Eu cred urmatoarele:
1. Intrucat copilul a trecut de 2 luni pe alimentatie artificiala ceea ce e pentru el un interval suficient de mare si intrucat presupun ca e totul Ok cu el sistemul sau digestiv s-a adaptat acestui nou mod de hrana. Reintoarcerea la alimentarea de la san nu cred ca ar mai fi benefica din mai multe motive:
- sistemul sau de alimentatie s-a acomodat la noul mod
- crescand are nevoie de o compozitie mult mai diversa in alimentatie decat laptele matern (la varsta lui se punea oricum problema diverisificraii treptate in alimentatie)
- nealimentand copilul la san, nu compozitia laptelui se schimba asta e o aiureala din batrani ci mai ales cantitatea se modifica asa cum ai observat sanii doar picura.

Acum ce sa-i faci daca totul a fost si este Ok cu copilul cmi se pare mult mai important:

1. Sa iti intretii pieptul(sanii) in sensul opririi lactatiei, ai grija sa nu ii lasi cu lapte deoarece poate degenera in alte probleme
2. Sa te gandesti (dac nu ai si facut-o deja) la diverificarea alimentatiei copilului deoarece este deja la o varsta la care incetul cu incetul corpul sau cere si alte substante nutritive in afara de cele continute in laptele praf (sau matern), poti consulta cu succes subiectele postate in acest sens aici pe forum deoarece sunt foarte bine concepute si gasesti o gramada de solutii eficiente.

Sanatate si succes! Si crestere mare la bb.!

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Mamica dulce, eu zic sa mergi la doctor sa vezi ce e cu sanii; e posibil sa primesti medicamente pentru intreruperea lactatiei (este vorba de antiprolactina). Oricum medicul e cel mai in masura sa iti spuna ce trebuie sa faci.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Marius multumesc de sfaturi..baietelul meu e un nazdravan mare care papa de la 3 luni cu lingurita si nu are nici o problema,e sanatos tun ,mancacios si zambaret.
adevarat e ca nici nu am banuit ca exista medicamente de oprit lactatia,bine ca am aflat ,ma duc la medic chiar saptamana asta..
dar am mai auzit eu pe cineva care spunea ca oricum lactatia se opreste greu si mai pot aparea stropi de lapte chiar...luni intregi..

cu drag,ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Mamica dulce,
Mihnea a renuntat la tzitzica singur, pe la 7 luni si jumatate.
Si eu am mai avut lapte(putin)pina ce el a implinit 1 an.Asa ca nu-ti mai fa probleme.Eu nu am luat nici un fel de medicament,pentru ca am citit pe undeva,nu mai stiu exact ca aceasta secretie este normala.SI eu aveam de gind sa merg la medic,dar am daca am vazut ca s-a oprit am renuntat!!!Multa sanatate!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Te duci la medicul tau ginecolog shi itzi da ceva pt. orprea secretziei lactate. Sau bei ceai de menta sau de Salbei (asha se cheama in germana).

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

patrunjelul verde cica opreste lactatia.

Dar eu zic sa nu-ti faci probleme. Se va opri de la sine. Nici n-o sa-ti dai seama cand...

Pupici,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Eu am luat Brocriptina -2 pastile pe zi si lactatia s-a oprit in 2 zile. Medicamentul e special pt. asa ceva si mi l-a prescris pediatra.

Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragä Anca,
eu te sfätuiesc sä nu iei nici un medicament; ai putinä räbdare si o sä vezi cä se opreste de la sine. In nici un caz sä nu incerci sä-l aläptezi pe Marc din nou, deoarece vä dati amindoi peste cap !!
El s-a obisnuit deja cu alimentatia nouä, care este foarte variatä pe aici, iar corpul täu trebuie sä " inteleagä " cit de curind cä s-a terminat cu aläptarea si sä opreascä productia de lapte. Sau poate tu ti-ai dorit si iti mai doresti incä sä-l aläptezi, stiind cä-i sänätos ??? Te inteleg, dar prin asta am trecut si eu de 2 ori !!!
Trebuie sä accepti ideea cä s-a terminat cu aläptatul si o sä vezi cä nu mai ai probleme. Incearcä sä bei mai putine lichide, care produc sau stimuleazä productia laptelui. La amindoi copiii mei, dupä 3 luni mi-am dat seama cä laptele produs nu mai este de ajuns, asa cä am completat cu lapte praf. Era un chin si o frustare pentru mine, deoarece si eu vroiam sä le dau cit mai mult " cea mai complexa alimentatie " posibilä, dar nu se mai putea. Am acceptat, in ideea cä am reusit mäcar 3 luni sä-mi aläptez copiii. Atunci am bäut tot felul de ceaiuri ca sä-mi sporesc productia lactarä, dar färä succes!
Nici eu nu am avut probleme la schimbarea pe biberon. Dacä mä gindesc bine, am senzatia cä s-au bucurat de schimbare, cä dupä fiecare aläptare erau incä fläminzi!!!
Capul sus, si totul va fi bine!!!

P.S. Si eu am fost singurä intr-o tarä sträinä si nu am avut pe cine sä intreb toate astea!!
Singurul ajutor a fost o carte din Romania care se numea " mama si copilul " si pe care, cind am plecat am ascuns-o atit de bine in bagaj, ca sä nu o gäseascä la granitä, dar tot au gäsit-o !!!
Nu vroiau sä mi-o dea, cä apartinea " Patrimoniului statului ".
Atita i-am rugat sä mi-o lase, le-am spus cä le-o plätesc si cä e singurul meu sfätzuitor pe calea asta nouä, dupä care, in final, mi-au lasat-o !!! Mai existä si oameni buni pe lumea asta !
Incä ceva: o mamä, chiar dacä nu are experientä, face din instinct ceea ce e corect pentru copilul ei !! Iti spun din proprie experientä !
Sint momente cind nici nu ai timp sä mai intrebi pe cineva cum sä faci, sau chiar sä citesti intr-o carte ca mine, momente in care trebuie sä te decizi spontan, ce ai de fäcut, si crede-mä cä vei lua 100% decizia corectä !!!
Te pup, Cami.

Mergi la inceput