Cum explici la 4 ani moartea cuiva cunoscut?

Cum explici la 4 ani moartea cuiva cunoscut? | Autor: annablue

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare.
Bunica sotului a murit si puiul meu de 4 ani este la soacra-mea (departe de mine, ca eu sunt in Bucuresti si el la Sangeroz-Bai) unde a decedat batrana. Din fericire, batrana locuia in alta casa in apropiere, nu in curtea soacra-mii, dar puiul meu mergea zilnic s-o vada, sa-i duca mancare impreuna cu un membru din familie.
Cand a aflat, ca i-au spus de ce toata lumea in negru, reactia lui a fost: "Da' a murit in patul ei, acolo ?". I s-a raspuns ca da, acolo a murit. Si atat.
El nu a fost s-o vada si nici nu va merge la inmormantare, dar din pacate eu nu merg acolo si va trebui sa-i explice sotul ca nu am putut sa merg, ca nu m-a lasat sefu'...
Si habar n-am ce metoda sa adopt cu el, cum sa-i explic fara sa-l impresionez prea tare, dar nici sa nu-i ascund explicatia acestui lucru.
Voi v-ati lovit de asa ceva ? Ce "poveste" ati folosit ?
El nu era foarte apropiat de batrana, o stie doar de cand e imobilizata si nu s-au jucat impreuna sau altceva.
Nu stiu cum ar fi mai bine sa reactionez.
Ce sfat imi puteti da ?

Ana

fotografii cu noi

coafura preferata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

S-a discutat recent aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74967

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Adi a reactionat destul de bine la situatii de genul acesta... nu stiu daca toti copii sunt la fel.
Noi nu m putut sa-l ferim caci nu avem cu cine sa-l lasam. Cand a murit socrul meu avea 2 ani jumatate, apoi la trei luni a murit bunica sotului, cu care a avut o relatie deosebita. A fost prezent la ambele inmormantari, iar la bunica chiar de la agonie.. a durat 3 saptamani. Acum 3 zile am mai fost la inmormantarea unui unchi de-al sotului... Adi are acum 5 ani... Este atat de invatat cu pomenile si toate alea incat stie cand trebuie sa tina de coliva, ce sa cante...
Nu i-am spus nimic in mod deosebit.
Doar adevarul...ca toti oamenii mor si animalele si plantele... atunci cand da Dumnezeu. Nimeni nu stie cand moare. Ca speram ca Dumnezeu va fi bun cu noi si ne va lasa cat mai mult pe pamant. Este in firea lucrurilor. Ne rugam in fiecare seara sa fim sanatosi... Au fost si intrebari de genul cine moare primul... pana la urma a ajuns la concluzia ca bona pentru ca este cea mai in varsta.
S-a mai vorbit despre asta si fiecare face asa cum simte ca este mai bine pentru copilul lui... Eu am simtit ca asa este bine... nu vreau ca daca mi se intampla mie ceva sa fie suparat pe mine sau pe Dumnezeu...

Mergi la inceput