Dementiala ciorba marca "an-k"

Dementiala ciorba marca "an-k" | Autor: Tzuni

Link direct la acest mesaj

Ciorba de telina

1 radacina de telina si frunze: se curata, taie si fierbe langa doua cepe chiar 3, 1 dovlecel. Cand sunt aproape fierte se baga mixeru' si iese o crema buuuna, cu sare si piper. Asaaa... apoi separat se calesc ciupercute (spalate si taiate) in putin ulei de masline, se adauga peste supa crema + ceva smanatna light sau extra light am avut eu, mai da cateva clocote, patrunjel tocat si yummmy.

Reteta oferita de an-k la subiectul "Nou stil de viata". Mi s-a parut prea frumoasa ca sa nu v-o impartasesc si voua. E de vara, racoroasa si slab calorica! Pofta buna!

....acu fug sa-i platesc ankai drepturi de autor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ce-mi faci tu mie . Pofta buna celor care incearca.

Tzuni

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Delicioasa reteta Nici n-am stiut ca sunt asa retete bune la subiectul "Nou stil de viata". Ma duc sa-l citesc

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Vaz ca nu se inghesuie multa lume la supica mea, dar e super buna, pe cuvant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Miine o fac si eu, chiar is curioasa.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

O fac si io azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Eu deja am ras doua oale intregi. Ca "bonus" i-am adaugat langa ciupercute si niste pastai de fasole verde. O mananc rece, ca e foarte racoroasa si nu e grasa!

Ank , stai linistita, ciorba ta are succes, dar lumea sta pitita si mananca!

Editez: subiectul a fost vizionat de peste 200 de ori!

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Facut! Super buna! Eu i-am adaugat si doua oua batute, da-o-ncolo de cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

An-k, am uitat sa-ti cer un mic detaliu: legumele le pasezi cu mixerul acolo, in supa in care au fiert, sau le scoti deoparte? Ca io a trebuit sa-mi "renovez" bucataria dupa ce-am intins juma din legume pe peretzi!

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Ma bucur ca v-a placut supica, maine mai fac o supa dar de data asta o sa combin alte legume, cred ca defapt o fac de rosii

Tzuni, imi pare rau de asa intamplare, dar... tu cu care mixer ai mixat?, eu mixez cu ala cu picior pt creme (supe creme) si nu sare, de data asta le-am pescuit pe doamnele legume din supa si le-am bagat la mini robotzel caci mixerul l-am mutat deja in noua casa, si noroc cu robotzelu pt fi'mea, ca altfel... nu mai faceam nici o crema. Sper ca acu e ok bucataria si nu m-ai 'pomenit' prea tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Supa crema de conopida

750 ml apa
6 pliculete ceai de musetel
1 conopida desfacuta in buchete
125 g ceapa tocata
2 tulpini de telina tocate
1 lingura unt
Sare si piper dupa gust

Se fierbe apa, se adauga ceaiul si se continua fierberea inca 5 minute. Se scot pliculete, presindu-le cu lingura sa iasa lichidul. Se adauga conopida. Se acopera si se fierbe 15 minute sau pina conopida este fiarta. Se scurge conopida si lichidul se pastreaza. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu telina si untul pina cind ceapa devine transparenta. Se adauga intr-un blender cu conopida si o parte din lichidul in care a fost fiarta (initial o cana). Se amesteca pina devine cremos. Apoi se mai poate adauga lichid daca se doreste o supa mai subtire. Se serveste cu crutoane.

Mergi la inceput