Baietelul meu se sperie ff rau!!!!
Buna fetelor,nu am gasit inca ceva despre acest subiect asa ca o sa va rog sa ma ajutati.
Cristi are aproape 5 luni si inca de cand s-a nascut se speria f rau la orice zgomot.Am crezut ca incetul cu incetul va trece dar nu a fost asa.Daca cineva stranuta, tuseste sau face un zgomot chiar si daca vorbesti mai tare se sperie si tresare.Uneori plange de abia il potolesti uneori nu dar problema este ca daca l-a speriat ceva in timpul zilei este destul de agitat si noaptea tresare in somn,suspina.
BB-ii vostri au trecut prin asa ceva? Imi este teama sa nu aiba si alte urmari aceste sperieturi.Noi il rasfatam destul de mult si nu tipa nimeni in casa intr-un cuvant avem o atmosfera calma propice cresterii unui copil.
Ce as putea sa fac pt ca pe zi ce trece se sperie mai rau ?
Va rog mult da-ti-mi un sfat!!!!!
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
Raspunsuri
bubi spune:
medicii spun ca sistemul nervos fiind imatur este normal ca un bebe sa tresara la diverse zgomote. Si Mara facea la fel, acum are 7 luni simai tresare la voci riidcate si la unele zgomote tari. Cred ca trece cu timpul. Noi i-am pus de mica radio in camera si merge non-stop pe muzica (Radio Romantic), asa ca are in permanenta un fond muzical chiar daca in surdina (noaptea). Cred ca si asta a ajutat putin.
Numai bine!
bubi
SANATATE MULTA!
palmyrah2002 spune:
Draga Oana,
Sa stii ca abia dupa 1 an copii ajung sa nu se mai sperie asa de usor.Sau chiar si mai tirziu.Are dreptate Bubi!!!La ei sistemul nervos nu este maturizat si din aceasta cauza tresar la orice fel de zgomot!!!In schimb e un semn bun,pentru ca inseamna ca aude foarte bine!!!Cristina si Mihnea
marius spune:
Mda toti sunt asa...fii pe pace totul e Ok. Acuma nu ca sa spun ca trebuie sa tipati in casa e bine ca atmosfera este linistita insa nu stiu de ce imi dai impresia ca prin liniatita la voi inseamna ca se vorbeste in soapta. Sper ca e vorba de calm psihic nu de calm auditiv. Si inca ceva orice sistem nervos se maturizeaza ca sa ma exprim asa prin intermediul semnalelor. Ochii (sistemul vizual)prin semnale luminoase, auzul prin semnale sonore s.a.m.d. Deci vrei sa se matirizeze copilul? Dai ocazia sa vada, sa auda, sa pipaie, sa guste s.a.m.d. E mare diferenta intre zgomote bruste si zgomote acceptate. Mergeti pe strada cat mai mult, sunt masini sunt tramvaie, sunt troleibuze, mergeti in parc sunt copii care striga sunt caini care latrea sunt pasari care ciripesc....dai din toate acestea din plin. Acasa daca e prea multa liniste..."o sa-l doara urechile de liniste" ...hai ca glumesc.
Totul e OK asa cum am mai zis E normal. Si inca ceva, copii ofteaza in somn cu sau fara sperietura. Asta nu inseamna ca e bine sa sperii copiii. Chiar trebuie evitate sperieturile. E nesanatos. Dar nu sunetele chiar daca sunt mai "tari".
marius
mamica dulce spune:
puiutul meu mai tresare la zgomote puternice..are tot 5 luni..chiar maine!dar de regula nu are astfel de probleme..din contra unde e petrecerea mai cu foc,acolo doarme el mai bine:):)Pot sa bat si snitele ,daca ii e somn doarme dus,la fel si pe o terasa undeva..dar cateodat se mai sperie,cand nici nu ma astept,multumesc lui Dumnezeu ca foarte rar.
Cred ca explicatia e ..sau ma rog,una dintre ele..e ca niciodata nu am pastrat o liniste desavarsita,tot timpul merge radioul ,televizorul si nici in soapta nu am vorbit aproape deloc cu sotul meu de fata cu el.uite acum el doarme dus langa mine,eu tastez de zor la calc,radioul canta..nu tare doar asa de fond,si el rade in somn:):):)
parerea mea e sa.l obisnuiesti treptat cu sunete,un radio e cel mai de ajutor..asta daca nu ai facut.o pana acum..
multa bafta..
Flower spune:
Si Vladut se sperie daca ridic tonul..Se uita la mine si pune buzita sa planga... Doamne, mi se face asa mila de el... Asa ca incep sa-i vorbesc lui in continuare , incercand sa-i explic ca nu ma cert cu nimeni si pana la urma renunta la a plange. L-am obisnuit cu radioul sau televizorul lasate in surdina si sa stii ca zgomotele pe care le facem in casa nu il mai deranjeaza. De fapt , cica daca adoarme in zgomot va putea dormi si daca e galagie , pe cand daca adoarme in liniste deplina , atunci sigur se va trezi la primul zgomot - mai mult sau mai putin puternic. In schimb , cand stranuta cineva , Vladut rade...
Dupa cum vezi , bebeul tau nu e singurul care se sperie , asa ca linisteste-te si incearca sa-l obisnuiesti cu mai multa galagie , treptat !
Numai bine !
Floriana
oanamarchezi spune:
Va multumesc ca ati raspuns asa prompt.Cristi nu este tinut in liniste deplina si el doarme cu muzica iar in parc nu are probleme daca este galagie.El se sperie f tare daca este treaz cand doarme rar sesizeaza un zgomot puternic.Deci asta ma nelinisteste pe mine de ce se sperie cand este treaz si chiar se uita la tine cand ai produs zgomotul deci nu-l ia prin surprindere iar cand doarme poti taia lemne langa el?
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
moto spune:
Draga Oana ma bucur ca ai deschis acest subiect si Sebastian al meu se sperie dar si cand doarme iar eu trebaluiesc prin bucatarie il vad cum tresare la un pus de farfurie in dulap sau tacanuri si am mai obs. cand dau drumul la tv.sau radio nu are nimic iar cand aspir doarme dus oare de ce ? poate stie cineva ..... bb-ul meu are doar 2 luni ....Delia si Sebastian
AlexandruL spune:
E sunt tatä nu mamä
Cred cä zgomotele alea ... intervin dupä o liniste deplinä
Nu umblatzi prin casä pe vârfuri , pentru a se obisnui cu zgomotele apoi acestea treptat le va ignora
(pärerea mea)
Andreas doarme dus si pe fondul jocului de popice !
Alex.
anca_c spune:
Mie un pediatru mi-a spus (cand avea Raducu 4 luni) ca are o hipocalcemie si din cauza asta tresare la zgomote.
Nicoleta spune:
Salut.
Si bb Stefan se sperie la zgomote, dar nu plange. Insa are o alta "problema", se mai trezeste din somn plangand. Si nu stiu de ce, pentru ca nu vreun zgomot l-a trezit... Ce sa fie? Si mie doctorul mi-a spus ca este putin anemic.
Nicoleta.