Merita sa imi iau friteuza ? De care ?
Raspunsuri - Pagina 3

mazzel spune:
michelle da si snitele, le fac cand cum, dar fac si clasic in ulei, ti-am zis, atat timp cat nu exagerez si mananc cu moderatie eu nu ma feresc.
eu nu am nici un gram de celulita, slaba nu sunt, nici grasa, zic eu numai bine, incerc sa ma mentin.eu fac si multa miscare, si folosesc mult bicicleta vara/iarna, ploaie/arsita, plus ca de aproape 2 ani de cand mi-am luat un catel fac miscare multa si cu catelul caci este un caine f activ care are nevoie de activitate altfel in si ne nebuneste de cap.


mazzel spune:
taty nu stiu fetele cum fac cartofii prajiti FARA ULEI DELOC, dar banuiesc, aici cel putin unde eu locuiesc se gasesc in pungi taiati congelati, se pun doar in tava si se dau la microunde, in cateva minute sunt gata.
altfel ii poti taia , pune pe hartie de cuptor in tava si cu 2 stropi de ulei la cuptor, ii lasi vreo ora.poti pune deasupra si usturoi zdrobit, verdeatza, condimente.sunt super buni dar altfel decat cartofii prajiti la gust, normal.
eu fac des asa langa gratare.adevarul e ca mie imi plac foarte mult cartofii, si mananc multi(preparati in toate felurile posibile), in schimb nu imi plac produsele de patiserie si pastele fainoase, dupa mine ar putea nici sa nu existe asa ceva.


columbiana spune:
quote:
Originally posted by michelle7
mazzel ai incercat sa faci chiftelele la cuptor? fara ulei , fara grasimi hidrogenate si la fel de bune ca cele facute in tigaie.
nu mai spun de faptul ca " se fac singure" pe cand in tigaie ametesti de plictiseala pana le termini
Michelle
Michelle,
le pui asa-pur si simplu in tava la cuptor fara ulei? aceeasi compozitie ca pentru chiftele obisnuite?
si eu folosesc friteuza pentru cartofi prajiti, e drept ca cam rar fac (desi suntem amatori) si din cauza asta arunc o tona de ulei de fiecare data, si nici nu are cuva detasabila- ma cam chinui cu ea , mi se pare oricum cel putin la fel de nesanatos sa maninc chinezarii pe la resto care nu stiu din ce sunt facute (cel mai des din legume congelate- care oricum isi pierd o parte din calitati prin congelare- basca ce la mai adaoga);
vara ma salveaza barbecue, pe care arunc orice (aproape) si supele zilnice.
http://community.webshots.com/user/vara2006photos


mazzel spune:
ana stroe este super stiut ca bbq este cancerigen, si eu fac dar nu e bine abuzul, nu e cu nimik mai sanatos decat carnea fripta in ulei .
chiftelele le pui in cuptor pe hartie de copt, iti raspund eu in locul michellinei. ca tot sunt prin zona


columbiana spune:
sar'mina mazzel;
na, m-ai lovit cu barbecue, eram fericita ca-i singura gateala unde contribuie barbatu'miu, acu la ce sa ma mai gindesc sanatos in afar' de aer (nici ala de fapt- aici in Canada), pentru ca suntem cam carnivori, si de cite ori incerc ceva special, (legume, brinzeturi, fainoase, etc) ajung sa maninc singura
http://community.webshots.com/user/vara2006photos


adriana_mihnea spune:
Eu mai fac asa cu cartofii, in loc sa-i prajesc:
- tai cartofii in bucati lunig, ca la friptura, mai grosi si-i fierb putin in apa cu sare
- ii scurg bine, ii sarez si piperez
- adaug cateva lg de ulei si amestec prin aruncare
- pun boia dulce, boia iute, putin patrunjel verde tocat bine si cateva lg de faina
- amestec tot prin aruncare
- pun la cuptor, mai distantati, eventual pe hartie de copt
- se lasa pana se fac crocanti
Ies nemaipomeniti! De la faina si boia fac o crusta gustoasa rau...
Incercati-i si voi!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare


Taty spune:
Multumesc mult de idei, cum spuneti voi am facut dupa o reteta de pe un site cu retete si trebuie sa recunosc ca sunt foarte buni, multumesc Balbina de ideea ca piftelutele, asta chiar le incerc cit de curind!!!!
...eu credeam insa in naivitatea mea ca ai vostri cartofila cuptor ies chiar ca aia prajiti dar..neprajiti ...
Mazzel, mersi de idee, dar eu evit la maxim microundele, crezi ca as putea sa pun cartofii congelati la cuptor normal fara ulei?


michelle7 spune:
Anastroe da , pui chiftelele in tava unsa si le faci la foc mediu. daca vrei crusta pornesti broilerul vreo 2-3 minute la final. Eu fac chiftele vegetariene asa, pt ca noi nu gatim cu porc sau vita nu stiu cum ies chiftelele de carne dar stiu ca metoda e aceesi .
In ceea ce priveste legumele congelata s-a demonstrat ca , pentru ca sunt culese exact in sezon si sunt congelate de obicei in aceeasi zi au mult mai multe vitamine ( vitaminele se distrug usor la caldura nu la frig) decat are o leguma care a fost culeasa cu 1 saptamana inainte sa ajunga in oala.
Mancarea chinezeasca se bazeaza pe gatitul partial al legumelor deci vitaminele nu se distrug in totalitate. Singura chestie discutabila sunt diversele sosuri pe care le folosesc ei dar cantitatea de sos pe care o adauga ei in mancare e neglijabila zic eu.
Cartofii prajiti in ulei sau McDonalds-ul sunt mult mai nocivi ca si chinezariile. De altfel cred ca chinezii sunt una dintre natiile cu cele mai putine cazuri de cancer sau bolicardio-vasculare. De colesterol marit sau diabet nu mai zic, cred ca nici nu stiu ce-s alea
si cred ca asta se datoreaza faptului ca bucataria lor se bazeaza pe ceea ce recomanda nutritionistii moderni - cate putin din fiecare grupa alimentara.
Ei nu folosesc cartofii sau branzeturi in alimentatie , iar cantitatea de carne din meniul zilnic e maxim 25 % fatza de prostul obicei romanesc ( sau american ) de a consuma in special carne la masa, chiar si la micul dejun
Michelle


diaan spune:
mai eu am si o folosesc (cartofi peste pui papanasi gogosi)
daca cineva vrea sa si ia eu zic sa faca o investitie un pic mai mare si sa si ia una la care se poate scoate vasul(e mai usor de curatat)
eu sunt pentru


Taty spune:
Mazzel, si mie mi s-a rasturnat teoria cu "sanatosenia" gratarului, vorba Anei Stroe, nici aerul nu mai poate fi considerat sanatos, mai ales prin zonele astea industrializate.
Totusi am o intrebare: spaniolii folosesc la greu plita pt prepararea carnurilor si a pestelui, chiar si a legumelor...credeti ca asa e mai sanatos? Mie asa imi pare si chiar mi-am cumparat si eu o plita de tefal, dar nu am citit nimi special in acest sens.
Scuze pt off-topic.
