alaptatul peste un an si intarcarea

alaptatul peste un an si intarcarea | Autor: Antigona

Link direct la acest mesaj

Am nascut prin cezariana si toata sarcina am fost speriata ca nu imi voi putea alapta copilasul iar visul meu de a-l alapta se va spulbera. Dar se pare ca Dumnezeu ma va binecuvanta si voi ajunge sa o alaptez si acum la 1 an si o luna. Din dorinta de a avea mai mult lapte, inca din a 3 zi de cezariana am inceput sa ma mulg si astfel se pare ca mi-am dat lactatia peste cap pentru ca in doua saptamani am facut si mastita si de atunci nu am reusit sa ma mai reglez deloc. Au fost zile cand nu rezistam nici macar 3 ore fara sa ma mulg.
A mai avut cineva problema asta pana acum ?
A intarcat cineva cu pastile sau injectii ? Nu este mai usor decat fara ele ? Mi se pare ca voi avea vesnic lapte.
De la 6 luni nu ma mai mulg pentru ca m-am gandit ca daca rezist mai mult timp cu ei plini, imi scade si mie lactatia.
Problema nr. 2 ar fi ca Ioana, fetita mea, nu vrea sa manance prea multa mancare avand lapte la discretie.
De subt nu mai suge decat seara la culcare, dimineata pe la 5, apoi la 7-8 cand se trezeste de tot si la pranz cand se culca, dupa ce a mancat putintel la pranz. In total 4 mese de lapte dar se pare ca este totusi foarte mult pentru varsta ei: 1 an si o luna.
Mancarica a fost dusmanul ei foarte multa vreme si chiar si acum nu prea este incantata.
In afara de cele 4 mese de lapte, mai bea 200 ml de suc de fructe si legume, putina supica la pranz si putina branzica seara.Este suficient? Ce sa mai schimb in alimentatie ? Ea are acum 10.5 kg si este foarte vioie. Exita pericolul sa se anemieze ? Trebuie sa o intarc ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralusan spune:

ai discutat si cu pediatrul puiutzului tau toate aceste probleme?
La varsta ei greutatea este buna si nici nu vad cum s-ar putea face anemie atata vreme cat are laptic de la tine si mananca cate un pic din toate...Carnita/ficatei nu-i dai? Cum sa-l intarci? Te consoleaza daca-ti spun ca vei avea un copil super destept si sanatos daca-l hranesti si peste varsta de 1 an cu lapte de la tzitzi?
Daca tu vrei sa ai mai putin lapte, bea cat mai putine lichide si mai sunt niste pastile, dar nu le lua decat la recomandarea doctorului.
Multa sanatate si numai bine tie si puiutzului tau.
Raluca si Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Am un baietel de 1 an si 6 luni si l-am intarcat de o saptamana. Nu cred ca mai exista in lumea asta un copil care sa fi fost atat de disperat dupa tzitzi ca baiatul meu. Am avut lapte cat sa hranesc un batalion de bebei, niciodata n-a reusit Tudor sa goleasca un san la o masa (nici vorba de supt din ambii sani). Nu m-am muls prea mult in timp ce am alaptat desi poate ca asa ar fi trebuit (sa golesc ambii sani dupa fiecare supt), in schimb l-am alaptat "la cerere", adica ori de cate ori cerea. Am fost ingrozita de momentul cand va trebui intarcat, tocmai din cauza ca parea dependent de tzitzi. Dar a fost incredibil de usor. Si pentru el si pentru mine. Am plecat cateva zile de acasa (de 1 Mai. Singurul dezavantaj este ca nu bea alt fel de lapte in cantitatea necesara. Nu reusesc sa il conving sa bea 400 - 500 ml pe zi, dar ii dau in jur de 250 - 300 de ml, fie ingrosat cu cereale si dat cu lingurita, fie cu cana sau cu lingura de supa(!) fara alti aditivi. Nu vrea sa bea din biberon decat foarte rar si foarte putin. In ceea ce ma priveste, n-am avut probleme prea mari cu sanii, in sensul ca a doua seara am facut un fel de furia laptelui, dar m-am muls, am stat un pic cu comprese reci si a trecut. Apoi vreo 2 zile pana m-am intors in Bucuresti n-am mai facut absolut nimic si nici nu s-a mai strans atata lapte cat sa ma supere sanii. Am fost apoi la medicul meu ginecolog care mi-a recomandat sa iau totusi niste pastilute. Nu i-am cerut foarte multe amanunte, dar am inteles ca scopul pastilelor nu este doar de a opri lactatia, dar si de a impiedica coagularea laptelui pe canale si de a preveni aparitia mastitei. Nu stiu daca ce spun e chiar corect dar multi medici recomanda in ultima vreme pastilutele. Eu iau Bromcriptina - o pastila dimineata si una seara si ma mulg in fiecare seara. Dupa 2 zile de tratament deja nu prea mai am ce sa mulg. Dezavantajul ar fi ca pastilutele astea ar da, in primele zile de tratament la anumite persoane, niste reactii foarte urate (greata, ameteli, scaderea tensiunii, halucinatii etc.). Stiu persoane care s-au plans de astfel de stari si au intrerupt tratamentul. Eu n-am avut probleme. Cred ca e bine sa te consulti cu un ginecolog bun, mai ales daca ai avut deja o problema cu sanii dupa nastere. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Eu am intarcat-o de doua saptamani. Si la fel ca voi, am avut mult lapte, iar Andra are 1 an si 5 luni.
Pentru ca nu am vrut sa ma chinui nici eu si nici pe ea, am inceput de acum doua luni sa scot treptat cate un supt. Intai pe cel din perioada 10 - 12, dupa o saptamana pe cel de dupa amiaza. apoi pe cel de pranz, pe cel de seara, pe cel de la ora 4, pe cel de dimineata la 6 - asta a fost ultimul. Nu a fost usor, dar incet incet si secretia de lapte a scazut, iar Andra s-a obisnuit sa nu ma caute in san toata ziua. Problema mea este ca si acum simt furnicaturi, desi daca strang sanul, nu curge nimic. Cred totusi ca am ales o varianta buna, desi am mers ca la carte.

Alina si Andra

www.bebelus.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Ma scuzi ca revin. Dupa ce am intarcat, Andra a inceput sa manance mai bine si mai variat. Inainte se multumea cu tzitzica si inca cate ceva pe acolo. Acum mananca bine patru mese si doua biberoane cu lapte.

Alina si Andra

www.bebelus.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Eu l-am intarcat pe Danut pe 30 aprilie - la 1 an, 7 luni si 10 zile. Mentionez ca papa mai mult la culcare si noaptea, in ultimul timp chiar mai ca dormea cu pieptul in guritza. I-am dat noaptea, apoi dimineata m-am muls cat am mai avut, apoi m-am legat cu o fasa lata.
Danutz > a suportat destul de greu despartirea de tzitzi, si acum se trezeste noaptea, migreaza in patul meu (lipesc patutul lui de-al ns.), si incepe sa ma caute pe la piept, tipand tzitzi cat il tine gura de tare. Zice "mama - tzitzi - buba" in trad. ar fi mama are buba la tzitzi. Aparent intelege, dar totusi, e atat de disperat macar manutza s-o puna si sa vada in fiece zi daca a trecut buba mamei sau nu.Ziua in schimb vine si ma saruta pe piept, atat cat se vede din decolteu, ma mangaie dar nu plange. Alt tip de lapte nu vrea sa bea categoric. Papa numai laptic cu cereale Nestle cu lingurita din bol, dar nu ff mult - cam 150 ml.
Acum, de vreo 3 zile, ii dau laptic cu gust de capsuna, banane (coctail de lapte) prin pai si pe asta il bea cu pacere dar numai o cutiuta - 200 ml. Nu mananca mai bine, primele zile a refuzat sucul, ceaiul - bea numai apa minerala plata Izvorul minunilor, cate 500-700 ml./zi. Acum deja bea cam 100-150 ml ceai dimineata, cam 150-200 ml suc de fructe/zi si vreo 500 ml apa minerala + laptic cu fructe 150-200 ml.
eu > Mi s-a spus sa ma leg, si sa astept sa "arda" laptele, adica sa dispara. Prima zi a fost ff bine, intrucat Danutz manca mai mult noaptea, ziua nu aveam probleme cu sanii. La a 3-a zi avea pieptul deja umflat, impietrit + febra si de frica sa nu fac vreo mastita, am facut baie cu aburi vreo 40 min, apoi m-am stors dar nu complet, atat cat sa dispara nodulii formati, apoi iarasi m-am legat. Mi-a mai venit un pic de lapte, dar nu intr-atat incat sa se umfle, sa se formeze noduli sau sa picure. Il am la fel ca inainte desi daca apas mai iese lapte (si eu care speram ca voi scapa de dimensiunile astea!!!). Nu ma doare, nu ma ustura si nu ma inteapa asa cum erau primele 3 zile.
Am luat si niste pastile - niste calmante pe baza de Brom, dar numai 5 zile cate 2/zi.
Prima saptamana nu prea am mancat si aproape ca nu am baut - un test de vointa ce mai! avand in vedere minivacanta de care toti se bucurau si temperatura de afara.
L-am intarcat ca sa poata dormi mai bine, pt. ca, cum am zis si mai sus, cauta tzitzi continuu si dormea prost.
Acum doarme si mai rau, si deja imi pare rau ca am luat aceasta hotarare - aveam atata lapte si puiu se alina la pieptul meu oricand avea el nevoie. In plus, acum e fff agresiv, mai ales cu mine, ma loveste, musca, pisca si tipa isteric daca nu-i dau ceva, mai ales noaptea.
Ma doare sufletul cand vad cata durere i-am putut face eu micutzului meu desi e si normal sa-l intarci odata.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput