Hemangionul dispare?

Hemangionul dispare? | Autor: szaboali

Link direct la acest mesaj

Buna seara, sunt o mamica de o fetita mica de 5 luni , o cheama Iarina si avem o problema. L-a 2 sau 3 saptamani de la nastere i-a aparut asa din senin peste noapte o pata rozalie pe frunte, dupa aceea s-a mai inrosit putin, iar apoi si-a marit diametrul. Acum parca e mai micuta si mai deschisa la culoare...oare sa ii treaca asa din senin cum a si aparut?sau exista ceva tretament pentru hemangion? Va rog din suflet sa imi spuna cineva daca stie dispare sau nu sau ce e de facut....ca eu si mor cand il vad acolo in frunte.
Multumiri.

ali
poze IARINA(16.02.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Ali, stai linistita, majoritatea hemangioamelor dispar la fel cum au aparut , mai ales la bebei.

Daca spui ca pare mai mic si se deschide la culoare inseamna ca este f. probabil sa dispara in curand.

Daca va continua sa creasca si apar modificari, te va indruma medicul.

A fost sau este proeminent? Stii, mai sunt petele numite "muscatura berzei", pot fi de la nastere sau apar repede dupa, tot asa dispar pe nesimtite .

Sa-ti traiasca fetita !

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

In 95% din cazuri dispare fara nici un fel de interventie. Daca nu da inapoi si creste mult se intervine chirurgical, dar astea sint cazuri rare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

As putea sa scriu atat de multe despre hemangiom....decand copilul nostru a patit la fel ca al tau, numai ca la noi a fost in relief incat medicii spuneau ca este intepatura de insecta. Te inteleg perfect ptr ca si Rares are acest hemangiom situat sub ochi langa nasuc. Am inebunit cand in dimineata cu pricina l-am gasit cu asa ceva( avea 1 luna si jumatate). Dupa multe consultatii la medici cu specialitati diferite( pediatri, ORL, chirurgi estetci si pediatri, dermatologi) am reusit sa ajungem la un medic din Iasi, care ne-a recomandat de urgenta internarea copilului si efectuarea tratamentului.Subliniez ca hemangiomul in acest timp ( apox 2 luni) nu crescuse dar era in relief.Mergand la Iasi , la spitalul Sf. Maria, ni s-a explicat posibilitatea unui tratament conservator( nu se practica in toate spitalele din tara- este o metoda adusa din America) si anume injectarea intralezionala cu BLEOMICINA( este un antibiotic citostatic care actioneaza prin fragmentarea ADN, mai exact sclerozeaza hemangiomul). Problema este de natura sa ceara timp, adica noi am facut 7 injectii si as putea sa spun ca se observa f.f.f.f putin. Am acceptat aceasta metoda chiar daca cere mult timp si rabdare si au fost 7 anestezii gnereale ,dar usoare, mers la Iasi de 7 ori, etc. Eu , am consultat inainte 6-7 medici si unul singur mi-a spus sa merg intr-un centru universitar, altul s-a declarat autodepasit, altii sa astept.....cand de fapt era o problema urgenta. Concluzia poti sa o tragi singura...
Daca vrei o sa postez pozecu Rares inainte de prima injectare si dupa ultima injectare si apoi poti sa-ti faci si o parere.
Va pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Poti sa pui pozele,sunt si eu curioasa,nici la noi nu a mers cu bleomicina..

Dana cu Paul (8.09.2000)& Ana Maria (6.09.2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by raresionut

Subliniez ca hemangiomul in acest timp ( aprox 2 luni) nu crescuse dar era in relief...
Am acceptat aceasta metoda chiar daca cere mult timp si rabdare si au fost 7 anestezii generale ,dar usoare.

F. bine ai facut ca ai subliniat ca "era in relief". Ali spune ca era "o pata", vezi in citatul de mai jos.
Insa nu pot sa fiu de acord cu afirmatia "7 anestezii generale ,dar usoare", mai ales la un bebe mic. De acord ca lor li se face anestezie generala atunci cand este nevoie, dar 7 sunt f. multe. Probabil ca riscul reprezentat de hemangiom in cazul copilului tau era f. mare daca s-a intervenit asa.
Bleomicina este citostatic, cum bine ai zis, si poate avea toate efectele adverse ale citostaticelor, care nu sunt deloc de neglijat, nu intra in uzul curent pt. tratamentul hemangioamelor.
Daca medicii au hotarat ca este necesara, nu pun absolut deloc la indoiala hotararea lor, insa repet, nu se foloseste in mod curent.

Sanatate multa si ma bucur ca a avut efectul scontat !

quote:
Originally posted by szaboali
...i-a aparut asa din senin peste noapte o pata rozalie pe frunte, dupa aceea s-a mai inrosit putin, iar apoi si-a marit diametrul. Acum parca e mai micuta si mai deschisa la culoare...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Intr-adevar, este diferenta intre hemangiomul plan si cel in relief. Eu am vrut sa mentionez ca nu mi-au ajutat recomandarile de asteptare pentru a disparea singur. Iar anesteziile generale aveau efect aproximativ 5 minute pentru ca nu se putea injecta genian un bebe atat de mic. Am facut multe analize de sange, pentru a vedea aparitia unor efecte secundare, insa cel mai frecvent efect secundar apare la nivelul plamanilor, iar noi am avut noroc.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinatanasache/album

Mergi la inceput

M-am uitat pe poze,sa-ti traiasca baietelul!Intr-adevar nu am obs. nimic la ochi.

Mergi la inceput

Multumesc lunna 27, dar vreau sa-ti spun ca ti-am vazut numele la ingineri si am terminat aceeasi facultate, dar ani diferiti. Oare ne cunoastem, macar din camin, nu ai stat in T1?

Mergi la inceput

Si eu l-am vazut pe Rares, e un scump. Ma bucur mult ca a avut efect tratamentul si ca nu aparut efecte adverse.
Sanatate si numai bine!

Mergi la inceput

Raresionut de fapt am terminat in 2001,am gresit eu acolo,da,am stat in T1,prin T2,scrie-mi pm,vad ca la tine nu este activat

Mergi la inceput