cum se fac pastele cu gris?

cum se fac pastele cu gris? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

paste fierte ( gris si zahar, usor prajit)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu stiu exact la ce te referi, dar o posibila reteta ar fi asta:

pastele fierte separat se amesteca intr-un vas in care inainte de-a le pune ai prajit usor pesmet cu zahar si vanilie.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mancam cand eram mica paste fierte cu nuca, gris, mac etc. Cele cu gris nu mai stiu cum se fac si m-a pocnit o pofta asa din senin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Dorsilia, eu stiu ceva asemanator, o reteta invatata de la niste nemtoaice, personal imi place f. mult, as vrea sa o fac mai des:

-paste fierte (preferabil paste care sa aiba ou in ele)
-separat, intr-o cratita, se pune pesmet si unt si se lasa la foc mic pina se topeste untul si intra in pesmet, se toarna deasupra pastele fierte si scurse
- pasta de mere (e ca un compot de mere dar fara zeama, doar merele fierte si facute pasta la mixer, se poate cumpara gata facut din comert)

Se pun pastele in farfuria de servit si se pune pasta aceasta de mere si se presara zahar cu scortisoara. este deosebit de bun!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Grisul se pune la prajit intr-o tigaie cu o lingura de unt/ulei,amestecand mereu sa nu se arda,pana se rumeneste (atentie,se arde repede !)
Se ia de pe foc si se pune apa rece,cate putin,amestecand,pana se leaga boabele intre ele (dar nu ca la mamaliga,ci mai uscat).Se pune inapoi pe foc,amestecand,ca grisul sa se umfle de la apa pusa,pana se desprind boabele unele de altele.Trebuie sa iasa ca pesmetul sau ca niste boabe de icre.
E chestie de exercitiu,pentru ca nici mie nu-mi iese intotdeauna,din cauza ca grisul e cateodata mai grosier,alta data se face ca radiera...
Incearca cu o cantitate mica,intai.
Se amesteca cu pastele(de preferat paste cu ou) si se presara zahar sau miere.
Mie imi facea bunicul si gris prajit,dupa aceeasi reteta,dar punea mai multa apa si iesea de consistenta mamaligii sau a grisului cu lapte.Imi placea.
Mai,ce teorie am facut!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Este mai gustos pesmetul in paste decat grisul. Zic eu!



PRAJITURI

Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

am facut si eu azi paste cu pesmet. merci de idee. pe langa pesmetul prajit in unt + zahar am mai adaugat stafide si nuci cashew sfaramate.

Michelle

Mergi la inceput