retete -piept de pui!!

retete -piept de pui!! | Autor: ana_maria222

Link direct la acest mesaj

am un congelator un pachet de piept de pui....si nu stiu cum sa-l gatesc....sa nu fie prajit....etc....

stiti o reteta usoara si rapida???

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Piept de pui cu legume si paste

Ingrediente: 600 g piept de pui, 500 ml supa de pui (instant), 300 g broccoli, 250 g mazare pastai, 300 g sparanghel verde, 300 g paste late (verzi), sare, 40 g unt, 30 g faina, 125 ml vin alb, 125 g smantana, piper macinat mare

Carnea se spala si se fierbe cca 20 de minute in supa. Broccoli se rupe in buchetele, pastaile de mazare se taie in doua, iar sparanghelul – se curata ultima treime, se taie capetele, apoi se taie bucatele. Toate legumele se pun in supa si se fierb.
Pastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet. Se scot din supa legumele si carnea. Se topeste untul, se caleste in el faina, apoi se adauga 250 ml din supa in care au fiert carnea si legumele. Se adauga vinul si smantana. Se lasa sa fiarba cateva minute, se sareaza si se pipereaza.
Carnea se taie cubulete si se incalzeste in sos impreuna cu legumele. Se serveste cu pastele late.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

akella...

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mai poti sa-l bati bine ca pentru snitele,il umpli cu ciuperci si ceva kaizer,il faci rulouri si le pui in tava la cuptor cu un pic de apa,ulei,usturoi tocat marunt,sare piper si il lasi pana scade apa si s-a rumenit.
Sau il tai cuburi si impreuna cu ciuperci si legume faci frigarui!


"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Mai poti sa-l bati bine ca pentru snitele,il umpli cu ciuperci si ceva kaizer,il faci rulouri si le pui in tava la cuptor cu un pic de apa,ulei,usturoi tocat marunt,sare piper si il lasi pana scade apa si s-a rumenit.
Sau il tai cuburi si impreuna cu ciuperci si legume faci frigarui!


"La vita e bella"
poze








multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Anushca,hai sa-ti scriu si eu o reteta(ca tu mi-ai scris-o pe aia cu chekul),pe care am facut-o si am si mancat-o...
Iaca:
-toci o ceapa si niste usturoi,le pui la calit in putin unt(eu prefer ulei de gatit) cu putinica apa si le lasi pana se inmoaie ceapa.
-apoi pui ciuperci din conserva peste ceapa si ursturoi,le amesteci bine si le lasi vreo 2-3 minute.
-tai cubulete pieptul de pui si il arunci peste ciuperci,adaugi un pic de apa,cat sa il acopere un pic,asezonezi cu piper,sare,vegeta,oregano si ce condimente mai ai prins casa(eu am pus si olecuta de curry)
-lasi pana se fierbe bine de tot pieptul de pui,adaugi o lingura de mustar si mai lasi la fiert vreo 5-6 minute
-cand s-a fiert si pieptul si sunt fierte bine si ciupercile iei cratita de pe foc si amesteci totul cu o cutie de smantana(eu am folosit Milli cu rosu),amestecand repede si bine,ca sa se faca ca un sos.
-mai pui un pic mancarica pe foc,sa mai dea un clocot si sa mai scada un pic sosul,adaugi marar tocat,gusti de sare,piper si alte mirodenii(daca vrei sa mai adaugi) si gata.
Miroase bestial si are un gust....yam-yam...Se poate servi langa pilaf,cartofi natur sau piure ori prajiti sau langa orice alta mancare care nu se supara pe un sos...
Pofta mare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Ana, suna bine , as avea o intrebare:
smantana o pui peste carne si ciuperci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

mancare de rosii cu piept de pui

carnea taiata si spalata o dau cu sare si piper si o bag la cuptor cu un pic de apa.
cand e rumenita, o scot pe o farfurie, in aceeasi cratita calesc (mai mult o fierb, pun si apa) o ceapa tocata, apoi torn o cutie de rossi taiate (folosesc Cirio), las sa fiarba 2 min, amestec si carnea, 3 catei de usturoi si o mai dau 15 min la cuptor.

iese super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

quote:
Originally posted by clyo

Anca, suna bine , as avea o intrebare:
smantana o pui peste carne si ciuperci?



Clyo,smantana o pui la sfarsit,peste carne si ciuperci,cand toate sunt fierte...Dai de o parte cratita de pe foc,amesteci energic si mai pui olecuta cratita la foc potrivit,sa mai clocoteasca un pic,cu tot cu smantana si sa mai scada putin sosul...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana
PS.Am postat amandoua....si am citit reteta ta cu rosii...am taifun in gura...si cum mi-s cea mai mare gurmanda din lume...am notat si voi incerca si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Ana, multumesc
si mie imi ploua in gura cand citesc reteta ta.

sorry ca te-am botezat, ANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

multumesc frumos fetelor!!!

ana...sper ca ti-a placut pandispanul!! ce fructe ai folosit?

multe poze


Mergi la inceput