Medicii sa raspunda
Raspunsuri - Pagina 4
Dianami spune:
Filofteia, cred ca este vorba de HERPANGINOM (angina herpetica). Nu este acelasi lucru cu amigdalita pultacee.
Cauta dupa "angina herpetica" si vei gasi o gramada de informatii. Primul termen este f. rar folosit.
Sanatate!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Dianami spune:
Crinutz, nu te speria asa rau.
Sfatul meu referitor la cele descrise de tine este urmatorul:
-sa faci un consult ORL si unul neurologic, pt. problema cu ameteala si vertijul. Sunt f. importante si te pot ajuta f. mult medicii respectivi.
-spui ca ai probleme cu coloana, inca netratate. De ce nu faci tratament, eventual si niste fizioterapie? Nu este de glumit, problemele se pot agrava si vei regreta ca nu ai intervenit la timp.
Ameteala poate fi data si de o spondiloza cervicala si proasta circulatie cerebrala.
-daca spui ca ai ameteli fara ochelari, de ce ai renuntat la ei? Fara ei ochii fac eforturi ca tu sa vezi bine si apar dureri de cap si altele. Poarta-i si vezi daca se schimba ceva.
-cu stresul...nu pot sa-ti zic sa nu te mai stresezi, te inteleg ca vestea primita este f. grea. Incearca totusi sa te gandesti si la tine, pt. ca altfel nu o poti ajuta pe mama ta. Ea are nevoie de tine sanatoasa.
Ai grija de tine si revino cu vesti dupa controalele indicate.
Multa sanatate!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Dianami spune:
quote:
Originally posted by carolyna
Buna seara.
Am si eu o intrebare pentru medicii prezenti pe forum dar mai intai sa va descriu ce problema am:
pe 5 iulie am facut o histerosalpingografie (daca stiam ce inseamna analiza asta n-o faceam) si a doua zi am inceput sa sangerez!
La 10 zile dupa HSG am inceput sa am dureri puternice de burta si sangerare mai puternica iar lunea trecuta m-am dus peste dr la spital ca nu mai puteam de durere.(intre timp am primit asigurari telefonice de la dr ca-i bine, ca sangerarea poate sa dureaza 6-7 zile, si sa iau calciu cu vitamina D)
Diagnostic: metroanexita acuta bilaterala.
M-a pus pe hemostatice injectabile, norfloxacin, flamexin si dupa 3 zile s-a ameliorat sangerarea si a devenit maronie. Am plecat acasa fericita, cu antibioticul & flamexinul, si dupa o zi iar a inceput sangerarea!
Si intrebarile mele ar fi:
a) este normal ca dupa atata timp (20 zile de la declansare) inca sa sangerez?
b) se poate face vreo legatura intre HSG si diagnosticul de metroanexita?
Sunt foarte speriata, in curand devin disperata, ca nu stiu ce sa fac!
Multumesc anticipat pt timpul acordat.
Sangerarea dureaza totusi de mult timp, deja este metroragie. Te sfatuiesc sa mai mergi la un control, dr. iti va da ceva sa se opreasca sangerarea.
Poti sa iei deja un supliment de fier, sa nu risti o anemie.
In legatura cu a doua intrebare: da, exista o legatura. La noi substanta de contrast folosita este lipiodolul (produs pe baza de iod), printre ale carui efecte adverse se numara si salpingita acuta(anexita, metroanexita si alte combinatii).
Crinutz spune:
Diana Mirela merci frumos pt sfatur, o sa incerc sa fac ce mi-a spus desi delasatoare cum sunt....
Inca o intrebare te rog: cam in ce consta un consult neurologic? te intreb pt ca dr la care vroiam eu sa merg (despre care se spune ca e f bun aici in oras) face niste consultatii cam ciudate adica iti ia o tensiune, te ciocane pe ici pe colo si gata pune diagnostic. De-asta vreau sa stiu ce este consultul neuro. Si apoi de ce crezi ca ar trebui sa fac un ORL? Ce se poate depista acolo care sa aiba legatura cu starile mele? Si inca o informatie: cred ca am o circulatie a sangelui proasta pt ca eu si pe canicula am mainile si laba piciorului reci.
A, si am uitat sa iti mai spun un simptom fff ciudat pe care il am uneori de f multi ani. E greu de explicat dar incerc. Stii cum e atunci cand te trec niste fiori reci? Ei, cam asa simt eu uneori la nivelul capului. E un fel de amorteala care dureaza cat un fior recesi trece peste tot capul. E f nasol mai ales ca mi-au trecut prin minte toate bolile posibile si in special vreo tumoare. Ce o fi asta? Ai mai auzit de un astfel de simptom?
Scuza-ma ca iti pun atat de multe intrebari dar pana ajung eu la medic ma mai lamuresc pe aici.
multumesc f mult!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
Dianami spune:
quote:
Originally posted by Crinutz
Diana Mirela merci frumos pt sfatur, o sa incerc sa fac ce mi-a spus desi delasatoare cum sunt....
Inca o intrebare te rog: cam in ce consta un consult neurologic? te intreb pt ca dr la care vroiam eu sa merg (despre care se spune ca e f bun aici in oras) face niste consultatii cam ciudate adica iti ia o tensiune, te ciocane pe ici pe colo si gata pune diagnostic. De-asta vreau sa stiu ce este consultul neuro. Si apoi de ce crezi ca ar trebui sa fac un ORL? Ce se poate depista acolo care sa aiba legatura cu starile mele? Si inca o informatie: cred ca am o circulatie a sangelui proasta pt ca eu si pe canicula am mainile si laba piciorului reci.
A, si am uitat sa iti mai spun un simptom fff ciudat pe care il am uneori de f multi ani. E greu de explicat dar incerc. Stii cum e atunci cand te trec niste fiori reci? Ei, cam asa simt eu uneori la nivelul capului. E un fel de amorteala care dureaza cat un fior recesi trece peste tot capul. E f nasol mai ales ca mi-au trecut prin minte toate bolile posibile si in special vreo tumoare. Ce o fi asta? Ai mai auzit de un astfel de simptom?
Scuza-ma ca iti pun atat de multe intrebari dar pana ajung eu la medic ma mai lamuresc pe aici.
multumesc f mult!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
ORL-istul poate depista daca ai vreo problema cu urechea. In afara de auz, are rol si in functia de echilibru. De exemplu, o problema cu urechea interna se poate manifesta la vertij si ameteli.
Asta o poate detecta si neurologul.
In legatura cu consultul neurologic. Este f. complex, in mod normal se fac multe teste, ti se examineaza reflexele, nu numai cele osteotendinoase (cu ciocanelul), ca sunt o gramada, ochii, echilibrul, sensibilitatea, forta musculara, nervii cranieni...
De obicei se axeaza pe simptome, dar ce ti-am scris eu se face cam la toti pacientii, este obligatoriu.
Nu stiu unde stai, dar daca poti merge la alt medic, eventual intr-un oras mare, poate chiar particular, cred ca ar fi mai bine.
Ceea ce descrii tu ca simti se datoreaza, f. probabil, circulatiei cerebrale proaste. Poate fi remediata cu medicamente sau cu plante gen Gingko Biloba, dar sa nu cumva sa iei ceva inainte de a face consultul.
sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by Diana Mirela
Filofteia, cred ca este vorba de HERPANGINOM (angina herpetica). Nu este acelasi lucru cu amigdalita pultacee.
Cauta dupa "angina herpetica" si vei gasi o gramada de informatii. Primul termen este f. rar folosit.
Sanatate!
Cum ma intereseaza si pe mine subiectul am dat o cautare pe google si dupa "angina herpetica" si dupa "herpanginom" si nu am gasit aproape nimic. In orice caz nimic care sa imi explice ce si cum.
As avea si eu nevoie de mai multe informatii legat de acest subiect.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
Dianami spune:
Am dat si eu o cautare, intr-adevar nu sunt multe informatii, uitati aici niste link-uri unde puteti citi mai multe, in romana:
http://www.ispt.ro/infectioase/herpes%20simplex.htm
http://www.medfam.ro/mf/mf/mf13/bistri13.html
http://www.med-online.ro/simptome/100/100_001.php
filofteia spune:
Multumesc mult Diana.
Se pare ca intradevar despre asta este vorba.
Intrebarea mea... herpesul asta localizat la nivelul gurii si faringelui... poate fi acelasi lucru cu aftele?
O matusa a sotului face foarte frecvent aceste afte cum le spune ea... Se poate sa fi luat de la ea?
Oricum am avut si un avantaj din partea acestui herpanginom... l-a convins sa nu-si mai suga degetul... Putea fi si de la degetul pe care si-l sugea?
Daca boala recidiveaza, ceea ce am inteles eu ca se intampla destul de des, tratamentul este acelasi? Exista vreun mod de prevenire? Trebuie sa aiba o alimentatie diferita atunci cand are acest herpes in gura?
Sper ca ai inteles tot ce am vrut eu sa intreb... Multumesc inca odata.
carolyna spune:
Multumesc pentru informatii Diana Mirela.
Cu ajutorul clorocalcin-ului (asa zic eu!) am reusit sa reduc sangerarea si chiar s-o opresc vreo jumatate de zi.
De 2 zile am inceput sa iau vitamine, fier, spirulina, etc si sunt mai vioaie.
Cum mi-ai zis si tu Diana Mirela, se pare ca substanta de constrast de la HSG e raspunzatoare de starea mea. Eu inca nu sunt foarte convinsa ca doar ea e de vina dar...
Si cum omul nu se satura cu un deget si vrea toata mana mai am o problema:
de mai bine de o luna, la diferite momente din zi, in special dupa amiaza, fac febra: 37 - 37,3 nu mai mult si nu zilnic.
Ce ar trebui sa investighez?
(In ziua cand am facut HSG am anuntat dr de febra si a zis ca daca nu ma doare burta nu tine de ginecologie. La momentul ala burta nu ma durea. Urocultura e negativa.)
Multumiri,
Carolina
nikole spune:
Buna fetelor!
V-as ruga, daca aveti timp, si bunavointa,sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, o parere.
De aproape o saptamana, ma confrunt cu o simptomatologie mai aparte, sau ma rog nou mie!
Acum ceva zile , am avut o mare cearta cu al meu, am adormit cu mari nervi, o furie ca de ma concentrem nitel cred ca aveam puterea sa distrug totul in jur.
In incercarea mea de a adormi sa uit, m-am trezit la vreo ora, crazand ca mor, mi s-a intarit efectiv stomacul, si aveam niste crampe si forfoteli, parca fierbea ceva, stari de voma(nu am varsat), m- luat cu un tremur, ca nu stiam incotro s-o iau.
Ei pr. e...ca de atunci, aproape in fiecare zi,(nu-s daca o fi doar coincidenta), la cateva ore dupa ce adorm ma trezesc din cauza forfotelii(nu-s cum sa ma exprim mai bine), si a discomfortului.
Simptomele sunt mai blande, nu am dureri, doar senzatie de greutate in zona ombilicului, si parca simt ca mi se strange stomacul, si usoara constipatie.
Zilele astea nu am prea mancat nimik, apa iaurt, fructe..
a...si un usor reflux vad ca s-a instalat.
Nu-s ce poate fi, ma gandeam e SPM?
Sapt viitoare am sa ajung si la un medic, astept sa-mi iasa asigurarea, pana atunci poate ma luminati un pic.
Multumesc mult fetelor
http://photos.yahoo.com/frezia_2004