Gem de caise?

Vreau sa fac gem de caise si nu gasesc nicaieri o reteta.Nu stiu ce proportie sa pun intre fructe si zahar si daca se dau prin robot inainte sau se pun jumatati la fiert.Are cineva o reteta probata?
Adriana
papa-bun
Raspunsuri

april spune:
Mie imi plac intregi, asa ca la 5 kg de fructe folosesc 3 kg zahar si 1 litru de apa. Pun apa cu zahar la fiert pana se face un sirop, apoi rastorn jumatatile de caise. Se fierbe pana are consistenta dorita. Daca vrei cu caise macinate, atunci pui zaharul peste caise si le lasi de pe o zi pe alta, apoi le fierbi.


adi69 spune:
Nu vreau sa fac dulceata,vreau gem .Ce ai spus tu cu sirop fiert seamana a dulceata.
Cum spuneai? Le macin sau jumatati si le las cu zahar de pe o zi pe alta? Si cam cat zahar? La patru kg de caise (cantarite cu tot cu samburi)pun doua kg de zahar sau mai mult?
Adriana
papa-bun


palmyrah2002 spune:
Adi,eu folosesc reteta la gem adaptata pe moment,in functie de cita zeama lasa caisele.Curat caisele,le pun cu zahar o farfurie de caise,una de zahar si le las de pe o zi pe alta in frigider sa lase zeama.A doua zi le pun pe foc si gata;daca mi se pare ca e prea putina zeama,mai pun zahar.
Am mai gasit si retete cu 500 de g zahar la 1 kg caise,da eu nu am avut niciodata caise asa de dulci si asa incit pun aproape kg pe kg.



april spune:
adi, depinde de cat de dulci sunt fructele, insa eu pun cca 600 gr. de yahar la kg de fructe fara samburi, uneori pun si mai mult, daca nu sunt suficient de dulci. Iar ca sa-ti iasa gem trebuie date prin masina, altfel le simti bucati.


palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by adi69
Cristina,si-ti iese gem,adica sa nu fie bucati de fructe mari prin el?
Adriana
papa-bun
Da imi iese gem si nu le dau pe masina!Nu le-am dat niciodata!
Poti sa pui un picutz de apa si fierbi gemul un pic mai mult sa se inmoaie bine fructele,adica sa nu ramina bucati.


palmyrah2002 spune:
A ,uitasem am pus si simburi de la caise in citeva borcane!
Anul trecut am facut gem din 5 kg caise si 5 kg zarzare si a iesit suuper.

