Facultate de psihologie in Bucuresti

Facultate de psihologie in Bucuresti | Autor: Misulica99

Link direct la acest mesaj

Doresc sa studiez psihologia, dar nu stiu cursurile carei facultati din Bucuresti sa le urmez. Universitatea Bucuresti nu organizeaza cursuri cu FR sau ID, iar la zi nu-mi permit.
Daca aveti cunostinta despre o facultate care se respecta (in sensul unei pregatiri temeinice), am rugamintea sa ma ajutati.
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Doua prietene de-ale mele urmeaza psihologia la ID la spiru haret care zice ca e recunoscuta. Pregatire temeinica la o facultate urmata la distanta nu stiu daca se poate. Eu am facut o facultate cu acelasi profil la zi si am mers frecvent la cursuri si parca tot greu mi-a fost si nu am reusit sa acumulez cunostinte asa cum imi doream. Dar daca zici ca nu iti permiti la zi (si imi dau seama ca e greu) atunci incearca asa. ei iti dau parca carti si cursuri dar nu mereu. Unele trebuie sa le iei de pe net sau sa cumperi tu carti.

Eu cred ca psihologia este foarte complexa si greu o poti invata singur fara explicatii klumea date "live", ca sa zic asa, de profesori la cursuri. E doar parerea mea si nu vreau sa te descurajez in nici un fel.

cam asta stiu eu acum, poate te ajuta cineva care chiar urmeaza o astfel de facultate.

oricum bafta multa!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Misulica, eu mai stiu de Titu Maiorescu, nu stiu insa daca au ID.

Insa sunt de aceeasi parere ca si Crinutz, eu m-am "intersectat" cu psihologia in scoala si nu e un domeniu pe care sa-l studiezi "prin corespondenta". E foarte complex si ai nevoie de multe "aplicatii".

Cred insa ca depinde si de ce vei face mai departe cu psihologia. Una inseamna sa lucrezi intr-un dept de RU (desi si aici depinde pe ce te specializezi) si alta inseamna psihoterapia.

Bafta multa !

Pisica, zambind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Ce inseamna FR si ID ?

Si pe mine ma tenta sa fac psihologia ca a doua facultate si desi nu am apucat imediat dupa prima sper ca nu am ingropat cu totul acest vis.

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

FR - cu frecventa redusa

ID - invatamant deschis la distanta

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

La Titu Maiorescu s-a cam concentrat scoala de psihanaliza. Deci daca vrei un parcurs psihanalitic Titu Maiorescu e alegerea potrivita.
La Spiru Haret stiu ca activeaza si multi profesori dintre cei de la Universitate. Eu am fost tare dezamagita de oferta din anii de la Universitate, poate s-or mai schimba lucruri dupa inlocuirea lui Zlate

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivi spune:

Eu studiez la Spiru. Am ales aceasta fac, pt ca la vremea respectiva era singura care oferea posib cursurilor la id sau fr. Fr cred ca mai aveau si altii, dar am ales id-ul ca este cam acelasi lucru, doar ca fac un an mai putin. Ce sa spun, e greu la id pt ca intr-adevar ai nevoie de laboratoare. daca totusi iti permiti e bine sa mergi la laboratoare la zi. Manualele ti le cumperi. Nu ai decat un manual de sinteza, dar e f slabut. Ai nevoie de manuale. Despre profi,.. sunt mandra ca am avut ocazia sa o am ca profa pe D-na Minulescu, care este si decanul facultatii. este o doamna in adevaratul sens al cuvantului, si-mi pare rau ca din pacate, noi cei de la id nu beneficiem prea mult de indrumarile dansei. Iti doresc o alegere buna si mult succes.

Mergi la inceput