Conteaza sau nu?
Raspunsuri - Pagina 2
Lona spune:
quote:
Originally posted by aiska
Pe mine ma deranjeaza faptul ca actiunea pentru tagaduirea paternitatii NU poate fi inceputa si de mama.Aici fie tatal fie mama copilului pot incepe asemenea actiune.Adica, mama poate cere testul DNA pe motiv ca paternitatea e nesigura.
Sper ca si in Romania se va putea rezolva odata si odata prin testul DNA, tine-ne la curent.
Ii doresc bebelusului care se va naste sanatate si noroc
Sabina11+
mamica lui Aleksi Joel
Testul de paternitate poate fi cerut si in Romania de catre mama. Mai mult decat atat, exista in acest moment kit-uri pe care le comanzi acasa, si trimiti probele la laborator. Nu sunt pe deplin relevante acestea din urma insa, si nu au valoare legala, dar exista laboratoare specializate acreditate care executa probele cu precizie de 99%.
In cazul dat, nu este vorba despre asta, fiind clar ca sotul nu e tatal. Tagaduirea insa e normal s-o faca tatal legal, pentru ca el vrea sa nege filiatia imposibila din varii motive. Pentru evitarea acestei situatii exista mijloace simple si legale, mai ales ca divortul de o persoana plecata demult de acasa e rapid.
raresionut spune:
Multumesc tuturor care au raspuns la subiect si in special Lonei care pare interesata de problema si care (eu sper) sa ma -ndrume pe calea cea buna. Am inteles, totusi ca varianta sigura este divortul. As vrea sa va intreb daca are cineva idee cat poate dura divortul in acest caz( nu stiu daca am precizat, dar din aceasta casatorie au rezultat 2 copii care in prezent sunt minori). Si totusi, nu inteleg de ce de la ITM mi s-a spus ca nu sunt probleme, exista posibilitatea sa nu ma fi facut inteleasa?
Lona spune:
quote:
Originally posted by raresionut
Multumesc tuturor care au raspuns la subiect si in special Lonei care pare interesata de problema si care (eu sper) sa ma -ndrume pe calea cea buna. Am inteles, totusi ca varianta sigura este divortul. As vrea sa va intreb daca are cineva idee cat poate dura divortul in acest caz( nu stiu daca am precizat, dar din aceasta casatorie au rezultat 2 copii care in prezent sunt minori). Si totusi, nu inteleg de ce de la ITM mi s-a spus ca nu sunt probleme, exista posibilitatea sa nu ma fi facut inteleasa?
Nu prea inteleg de ce te-ai dus la ITM. Pe aceea nu-i intereseaza decat actele legale. Cei inscrisi pe certificatul de nastere al copilului au drepturi, ca parinti. In rest, nu-i problema lor.
Aici se discuta, daca inteleg bine, despre CUM poate un barbat sa devina legal tatal pentru un copil a carui mama este casatorita cu un alt barbat.
Ca sa pui punct nedumeririlor tale (in fond, niste postari, oricat de complete si documentate sunt poate nu conving) du-te la un oficiu de stare civila, oricare ar fi ala, si discuta cu o functionara de la Nasteri. Nu omite insa sa dai toate datele problemei. Te va lamuri cu lux de amanunte. N-o sfatuiesc pe mama sa ascunda ca este casatorita, pedepsele sunt grele.
In legatura cu divortul: depinde de conditiile in care a plecat de acasa, daca a pastrat legatura cu familia si mai ales cu copiii, daca trimite bani, daca se stie unde e pentru a fi citat. Teoretic, s-ar putea termina in cateva luni. Practic insa...
Divortul nu este "varianta sigura", ci este doar inceputul drumului. Dupa pronuntarea acestuia, este nevoie de actiune pentru tagaduirea paternitatii, abia apoi de adoptia de catre tatal natural.
Deci trebuie obligatoriu gasit sotul. Nu vad de ce n-ar coopera, pentru ca altfel va plati nu 2, ci 3 pensii de intretinere!
Sfatul meu este sa apelezi la un avocat, mama are in fata trei dosare de judecata, si daca n-are prea multa scoala si nici timp avand copii mici, s-ar putea sa se intinda mult si bine.
M-a interesat mai mult acest subiect gandindu-ma la micutul ce va veni pe lume. Cred ca intelegi de ce, el chiar n-are nicio vina.

11+