Vreau sa muncesc in CIC
Hello. Cred ca s-a mai discutat odata ce vreau eu sa stiu, dar nu mai gasesc.Eu sunt in CIC de 10 luni si vreau sa raman pana implineste Fulvia 2 anisori.In timpul acesta as vrea sa merg sa mai fac cate o garda 2, 3 pe luna. Intrebarea mea: Este legal sa fac garyile pe numele meu? ma pot plati chiar daca sunt in CIC.
Multumesc mult
si BB Fulvia
Raspunsuri
Avalon spune:
Cat timp esti in CIC nu ai voie sa obtii alte venituri de natura salariala, deci nu poti apare pe nicun stat de salarii.
Daca insa te intelegi cu colegii sa ii suplinesti in niste zile de munca si ei iti vor da retributia pt acele zile lucrate, asta e altceva.
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
teodraghici spune:
Avalon, mersi mult. Asa ma gandeam si eu, dar stii tu cum e omul care nu stie legi...intreaba.Ar fi fost mai simplu pe numele meu...stii tu, raspundere etc. Sa vedem ce om putea face.
si BB Fulvia
teodraghici spune:
In modificarile OU148 uite ce am gasit. Eu nu prea inteleg...oare am totusi dreptul sa fac garyi pe numele meu.....?
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor, in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat drepturile salariale rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.
(4) Plata indemnizatiei se suspenda in situatia in care persoanele pentru care se asigura continuitatea platii acesteia, in conditiile prevazute la art. 24 alin. (1) lit. a), nu depun cererea in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
Poate sunt prin yona oameni care stiu sa ceteasca legile aste...
Mersi anticipat
si BB Fulvia
Rozi spune:
quote:
Originally posted by teodraghici
(3) [...] altele decat drepturile salariale rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.
Art asta se refera la alte venituri, ca de ex: prime anuale, de Craciun, de Pasti, de ziua copilului sau a mamei etc.
Ce-am pastrat din citat zice foarte clar ca aceste sume NU trebuie sa provina din munca prestata!
Avalon spune:
Teo, pai eu tocmai asta am scris mai sus, ca nu poti face garzi pe numele tau, am spus doar ca daca te intelegi verbal cu unii colegi sa te duci in locul lor si ei (colegii) sa-ti plateasca... adica tu nu ai voie sa apari pe statul de salarii, pt ca se suspenda indemnizatia.
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
Avalon spune:
Si despre ce fel de garzi este vorba? Esti medic? Pt ca atunci discutia nu are rost. Nu se poate.
teodraghici spune:
Da Avalon sunt medic anesteyist si e vorba despre garyi la SMURD....offfff
Mersi mult.
si BB Fulvia
Avalon spune:
Imi pare rau, Teo...