Copilasi dragalasi de nov-dec 04 (126)
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
noi suntem bine dar nu avem de rap nimik special
felis, ce face mihaitza, cum ii merge la cresa?
va pupam pe toate si pe copilashi
monica
cookie spune:
Dragele mele, multumesc de urari! 
Un
special pentru Aime
(stie ea de ce!)
Am petrecut super aseara, doar cu prietenii la o terasa si m-am simtit rasfatata asa...un pic...![]()
Anul asta in schimb, n-am mai executat torturi si alte-alea, ca de obicei, ca-s taaare obosita! Va servesc insa cu
sau
, dupa preferinte!
cookie spune:
Iaca poze de ieri, proaspete-proaspete!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/detail?.dir=/c9c3scd&.dnm=f7dbscd.jpg&.src=ph
Si ce mi-a mai ramas din concediu...http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/detail?.dir=f645re2&.dnm=820dscd.jpg&.src=ph
Am vrea sa tragem si noi o fuga la mare asa, pentru weekend, da' cam trag cainii de mine...ati mai pomenit asa ceva? Eu nu vreau la mare, pe mine ma oboseste! 
Da' daca trebuie, trebuie! Copilul are nevoie de soare!
Ma mai incurajati si voi, cand spuneti ca se simt minunat copilasii la apa si soare...eu vad numai prapastii! Ba ca e apa rece, ba ca pierd copilul pe plaja, ba ca nu mai stiu ce alte tampenii imi trec prin cap...am luat-o razna! 
Otiliav spune:
Try, eu imi pierdusem speranta ca nu stiam unde l-am pierdut si cu fimea dupa mine care cauta una-doua in rucsac, ba apa ba ceva de mancare ca sa nu mai spun ca nu stiu data exacta deoarece am facut cumparaturi numai cu cardul. De asta nu am mai dat declaratie in orasul unde locuiesc, prcatic noi stam la granita dintre doua orasele. Si apai imi era si rusine sa mai merg iar acolo la politie ca doar ce recuperasem telefonul. Sunt tare ametita
noroc ca-i tara civilizata.
Cat despre muncit de acasa, se poate daca bb va fi cumintel, adica sa doarma 3 ore legate. Eu am lucrat cu spor pana cand avea Ana 9 luni, de atunci a fost mult mai greu cu ea care incerca sa mearga si facea una-doua buf, am terminat ce aveam de facut lucrand noaptea si m-am lecuit o perioada.
For2nity, ma bucur ca ai mai aparut, Alexia iti este copie fidela si amandoua sunteti
. Cum poti mai sa spui ca esti grasa, la inaltimea ta nu se vad asa usor kg. Despre picioare cracanate pot sa-ti spun ca Anei i-am facut tratament cu calciu pentru asa ceva. Ea a mers prea repede la 10 luni si fiind gogosica picioarele s-au curbat de la greutatea mare. Acum insa problema este rezolvata, dupa 3 tratamente si stat la soare cat de mult se poate. Dar mie mi se pare ca piciorusele ei sunt drepte. Ii sta tare bine in poza de aici.
A, si felicitari pentru noul statut de moderator
. La ce sectiune faci pe sefa, ca inca nu m-am prins
.
Oany, bine ai revenit. Cum s-o uitam pe frumusetea mica si prietena cu Vladut. Tare reusit albumul vostru, poate ma ambitionez si eu sa-i fac Anei desi nu prea cred la cat de prost stau cu timpul. Ce dulcica este aici, are asa un zambet sugubet
. Imi mai place poza de aici stie sa stea la pozat!
Cookie, mersi de bere, sa ne traiesti. Vad ca te-ai apucat si de facut salopete
, ai o noua pasiune!
Cum mai stai cu sofatul, eu inca sunt tare speriata de a trece la actiune
.
Felis, cum a fost prima zi?
Ne laudam si noi timid cu pipi de dimineata la colacel cam de 3 zile incoace. In rest face in gradina sau in casa, stie sa se lase pe vine sa faca pipi, iar ieri a facut kk la usa casei
. Nu va spun ca proprietara este ghid si ieri i-au venit 2 serii de turisti acasa si au facut poze in gradina. Bine ca au ratat momentul
.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
eveline spune:
Dragele mele...n-am avut o zi prea buna. Aseara cand am ajuns acasa dupa plimbarica cand a trebuit sa pape Bianca a varsat si sufletul din ea. Apoi la 2 noaptea a facut o criza de plans ascutit si convulsii si febra din care s-a linistit pe la 4,30. Dimineata la 8.30 ave 38 cu 9 febra, am imbracat-o i-am dat sa bea o cana cu apa si am fugit la dr. Cand a ajuns n-a prea fost chip s-o consulte ca s-a crizat cand a vazut-o pe dr. N-avea nika, in schimb febra, agitatie asa ca am primit trimitere la infectioase (spitalul vechi) cu suspiciune de meningita....dati-va seama. Ajung acolo, nu ma prea baga nimeni in seama vreo 20 min, apare in sfarsit o dr, o consulta....nici o meningita nika n-are copilu....insa tinuta de mine si de o asistenta a reusit sa se uite dr in gat....un pic de rosu....inapoi la pediatra sa dea reteta de rosu in gat. Da pediatra reteta si ma trimite pt orice eventualitate sa fac si un ex de urina (maine dimineata). Ajung in sfarsit cu copilul acasa pe la 11.20, insetata si nemancata dar nici c-a vrut sa pape ceva....a baut cateva gurite de lapte.....of, parca pica cerul pe mine cand e asta mica bolnavioara....Acu va las sa stau cu iubitica, poate mai intru cand adoarme.
Va pup pe toate!
Ana si Bianca-iubita
Corina75 spune:
Buna dragele mele,
Am promis sa intru mai des si uite ca n-am putut...si acu cand am revenit, iaca ce vad? Cuscritza, cred ca astia mici ai nostri sunt telepatici,
, ca si Andrei a racit cobza, si lui nu i s-a mai intamplat asta de cand avea 10 luni!
Ce sa mai zic? De 2 zile nu dorm, stau langa el ca tuseste si nu poate dormi, nu poate respira in pozitie culcat, doar spre dimineata se mai intampla sa se linisteasca, si eu tre sa plec la servici 
Dar asta nu e tot! Sunt disperata, fetelor, ca a facut copilul hernie inghinala, alaltaieri s-a intamplat...

Dupa ce ce aveam pe cap problema cu uretra lui ce trebuie operata (vroiam sa mergeam la toamna) acum se pare ca lucrurile se precipita...si mai naspa e ca doctorul cu care am vb si in care am incredere pleaca in concediu!!!
Sunt deviata total, si cu atat mai mult cu cat cred ca hernia a aparut din cauza constipatiei, s-a fortat tare saracul in ultima perioada sa faca kk, desi am incercat sa remediem problema....
Nici prin cap nu nea- trecut ce se poate intampla, si uite unde am ajuns...

Aveti vreun sfat pentru a elimina constipatia?
Pediatra ne-a dat Debridat (i-am dat si inainte sa apara hernia), dar in loc sa faca la 4 zile facea la 3, deci nimic....
Acum e si mai periculos, ca daca se screme (scuzati termenul....) il doare si pot sa apara complicatii....
Ma ajutati?
Multumesc mult
Corina si
Andrei (24.11.2004) cascador
Daca vreti sa ne vedeti, aici sunt pozele noastre: Andrei
aime spune:
Buna fetele!
vai, Eveline, am intrat sa ma mai relaxez cu voi si ce vad? iubita bolnavioara? oare ce sa fie, sper din toata inima sa fie bine si sa fie rosu ala din gat...doamne asa dintr-o data. sanatate multa multa si sa va reveniti repede, pupam iubita care ne e draga tare tare de tot. sa ne spui ce face, ca stau cu inima la gura, ei is mici si nu stiu sa zica ce-i doare, cred ca-i trecut prin clipe groaznice....
ptr tine.
Corina, sanatate si voinicului. Ptr constipatie la noi (cand era mai micutz) a avut efect Lactulose siropel, 5 ml pe zi dimineata.
aime si
Vladimir
eveline spune:
Am pus-o la nani, sper sa doarma un piculetz.
Mi-a zis dr sa-i dau 5 pic de metrocolpamid (sau cum s-o fi scriind) daca tot a vomat, cu 30 min inainte sa-i dau antibioticul ca sa fim sigure ca nu-l vomita. Eu sunt impotriva acestui medicament, mai ales ca daca scapi mai multe picaturi...Doamne fereste. Oricum varsatura de aseara tare ma tem ca a fost de la o juma de punga de pufuleti (din aia mare, cu surprize) pe care noi doi parinti inconstienti am lasat-o s-o pape in parc pe nerasuflate....cred ca i-a picat greu la stomacel....cand am ajuns acasa a dat afara tot....
Febra ma ingrijorase insa....in criza de azi noapte musca suzeta si degetelele....tare ma tem ca o sa apara caninii...cu toate ca am reusit sa ma uit in gurita si e umflat undeva la baza gingiei in dreptul caninilor nu deasupra unde tre sa sparga...asa incat cred ca o sa mai avem de asteptat.
Sper din suflet sa fie doar acest rosu in gat combinat eventual cu o febra de deshidratare de la caldura...mai stii...
Acum am reusit sa-i dau un castronel de supa si doar cateva linguri de mamaligutza cu lapte....da-s multumita....nu mai avea nimic iubita in burtica de aseara cand a scos tot.
Si cum va spuneam nu i-am dat picaturile alea ca fata nu are varsaturi si am reusit sa-i dau eritromicina (5 ml...2 lingurite din alea) care se pare ca-s inca in burtica ei si sper sa ramana tot acolo. Uf!
Cuscrita rau imi pare de Andrei....multa sanatate ii urez si tie multa putere. Cat priveste constipatia poate te ajuta Felis cu ceva sfaturi ca stiu ca ea avea aceeasi problema cu Mihaita.
Va pup fetelor!
Si multa sanatate ca-i mai buna decat toate...
Ana si Bianca-iubita
dama spune:
Corina, noua cand am avut ceva problemute cu constipatia ni s-a recomandat FORLAX (uite cum se numeste in ro Macrogoli FORLAX pulv. pt sol. buv. 10 g/plic, adm. initial 3-4 plic/zi (dizolvat intr-un pahar cu apa) apoi 1-2 plic/zi, info luata de www.edumedica.ro/MGmed.html" target="_blank">aici), dar si mai important ar fi sa reusesti sa-l faci sa bea multe lichide, apa de preferinta, sa manance cat mai multe fructe (prune uscate facute compot sunt cel mai sigur laxativ sau dovleac copt). Eu le-am preferat pe astea Forlaxului, pe care nu i l-am decat 2 zile. Apoi si-a revenit, dar ce-i drept David mananca multe fructe, bea apa destul de multa...si in perioada cu pricina ii faceam multe preparate pe baza de dovleac. Si inca o chestie, nu-l fortza sa faca kkuta, adica lasa-l sa faca cand ii vine lui, in pampers, chiar daca tu poate ca noi toate incerci in perioada asta sa-l inveti cu olita. Sanatate multa lui Andrei si tie multa rabdare si curaj.
Eveline, of, bietele de voi prin ce ati mai trecut...cand aud de mers atata pe la dr ma apuca groaza...si d-rii astia care dau niste diagnostice asa din buzunar de la ei...hai ca nu o fi decat un pic de rosu in gat si e normal sa faca un pic de temper.
si dorim sanatate la printesica.
try spune:
Otilia, Miha, Aime copilasi superbi. Robert inca e un flacau de-acuma. Are asa o atitudine barbateasca in cateva poze de te da pe spate (bey, si-mi facusi o pohta cu omleta aia in tigaieeee). Iar Ana zici ca-i M. Monroe, pe veceu. Aime, faci foarte bine ca-l duci cate putin in comunitate pe vladutz. In felul asta acomodarea cu gradi nu va fi abrupta pt. el. Va invata puti ncate putin sa nu mai depinda de tine 100%.
Dama, l-am vazut si pe scumpul de David… si-am vazut si-alt David, al Simonei.
Miha, marturisesc ca atuni cand te-am vazut cu fi-tu-n poza am zis ca e cu o copilitza dupa el. Noroc c-am citit titlul pozei si-asa mi-am dat seama ca esti tu.
Ti-am vazut avioanele, si alex deja cum aude u nzgomot de avion se utia pe cer si face uuuuuu si-mi arata cu degetu lsi ma pune sa-l iau in brate (I s-o fi parand ca-l vede mai bine).
Mai, daca tot aveti atatea intrebari legate de cum tineti copiii pe plaja, de ce nu le luati un slip si-ati rezolvat problema? Daca pampersii de apa sunt prea scumpi sau se gasesc greu, un slip rezolva problema. Daca e sa faca kk mergeti frumos cu bebe la baie si rezolvati problema cu spalatul etc., iar daca face pipi, nu cred sa se supere nimeni ca vede un copilas ca face pipi prin slip. Aici, asa cum spunea si Bits si Dama, nu se lasa copiii in fundul gol. Nu stiu daca e chestiune de pudism (desi in reclame si-n filme nu vezi copii aratati dezbracati din fatza sau din spate) sau e chestiune de “nimeni nu umbla dezbracat, asa ca ei de ce-ar umbla”. E pur si simplu o regula si nimeni nu o incalca. Nu cred ca mi-ar atrage cienva atentia pe plaja daca l-as lasa in fundul gol pe alex, dar sigur ar gandi ca nu procedez cum trebuie. Si-n fond, daca otti copilasii sunt acoperiti, de ce-ar face al meu exceptie? Nu-I mare lucru sa-i dau pamper de apa sau slip (aici chilotii de baie barbatesti arata ca niste pantaloni scurti, nu se poarta slip strans pe corp la barbati – alta ciudatenie, dar acum m-am obisnuit cu ea si nu mi se mai pare anormala).
Acu’ vad c-ati intrat toate in febra creselor, gradinitelor: Felis, Paxela, Onitza…va vine sa credit ice copii mari avem? Ca eu uneori ma uit la alex si nu-mi pot imagina c-a fost vreodata mic. Am amintiri mai degraba legate de mine si de cum ma simteam eu atunci, cand era el mic, dar pe el mi-e tare greu sa mi-l mai amintesc asa mic. Ma uit uneori la poze si parca e copilul altcuiva acolo, nu al meu.
Uite, uitandu-ma la pozele Alexiei, unde probabil n-am mai vazut-o de mult, realizez ce schimbari mari s-au produs. Adio bebelusi, sunt deja copii, iar mie-mi vine sa plang de ciuda ca a trecut perioada asta si realizez f. puternic acum ca nu ne mai intoarcem deloc inapoi. Stiu ca vine inca unul si am timp sa-mi reamintesc…dar… eu vreau pe alex sa-l mai vad odata bebe mic.
Dana, cand povesteai de iris cu febra, cocolositu’ etc. Parca la fiecare fraza vorbeai de alex. Tot doar de 2 ori mi-a facut si el febra si aparent fara cauze, a trecut in mai puti nde 24h. Aici nu se invelesc, caciulesc, imbrobodesc copiii prea tare. Iarna in mall-uri vezi bebelusi in carucioare doar in salopetele si cu o paturica peste ei. Si asa-I aduc din masina. E adevarat ca dureaza doar 30 secunde de la masina pana-n magazin, dar aici ii calesc poate mai mult pe copii. Si asa am procedat si eu cu alex. E adevarat ca el mi-a dat semen de mic ca-I rau de caldura si l-am lasat pe stilul lui, nu pe al meu (care-s mai pisica atunci cand vine vorba de caldura, imi place soarele si caldurica).
Miha, gemeni nu-s sigur ca doar n-or fi astia batuti in cap si sa nu-si fi dat seama. Aici la eco iti vizioneaza inclusiv si imprejurimile uterului. Nu vad cum ar putea sa le scape vederii un alt bebelus pe-acolo prin pantec. Pe mine ma uimesc tare mult fazele de genul celor de care povesteai tu: cu eco facute si tot si ea a aflat la nastere ca are gemeni…Ce ma-sa o fi facut ecografistu’ ala? Se uita la filme cu van dame si plimba ecograful pe burta?
Oti, eu in acest moment am portofelul pierdut. Cred ca de acum 2 weekenduri de cand am fost la urgente cu entorsa lui barbate-miu. M-am dus sa iau un token pt. parcare (era un aparat la intrarea in spital) si stiu ca l-am pus sus pe aparat, dar nu mai stiu daca l-am si luat de-acolo. Nu avema decat o bancnota de 5$ si ceva maruntis, actele mi le tin separate in geanta. N-am sunat la spital, dar deja au trecut vreo 10 zile de atunci… nici n usti udaca mai merita sa ma agit. Ca nu-i mare pierdere la mine. Eu sunt de mutle ori imprastiata la capitolele astea. Mereu imi uit cate ceva pe undeva. Cand eram gravida cu alex mi-am uitat geanta la raionul unui magazine in mall (cumparasem ceva de-acolo si mi-am uitat geanta langa casa de marcat. Am ajuns acasa si cand am vrut sa descui usa n-am avut cu ce, ca geanta mea nu mai era pe umar. Normal ca o pusese casieritza bine pana m-am intors. Cate nu mi-am pierdut, uitat si prin Ro. Juamte le-am recuperate, altele au fost bune pierdute. Sunt oameni de buna credinta peste tot.
Oany, stii unde am vazut Piaza di Spagna? In Everybody loves Raymond. A fost un episode cand au fost ei in vacanta-n Italia. Si mi-a ramas in minte imaginea aia cu scarile. E si o poveste legata de urcarea acelor scari…
Eveline, sanatate la puiut.
Corina, cauza principala n-are cu msa fie scremutul, toti copiii se mai screm. La el a fost cu siguranta o problema de fond care s-a declansat cand probabil a aparut momentul propice: constipatia care a presupus efort. N-am nici cea mai vaga idée de cum as putea sa te ajut, nu stiu nimic de aceste hernia, dar da-i cautari pe internet si afli mai multe cu siguranta. Daca e asa de important, nu mai conteaza ca dr. tau e sau nu in concediu, du-te si opereaza-l.
Ca sa scapi de constipatie incearca sa-i dai iaurt cu cereale (musli, nu porcarii de-alea colorate cu toate desenele pe ele), fructe intregi (nu doar sucul de fructe) pasate sau cum le mananca el. Evita banana, oul, painea, carnea, toate astea nu usureaza tractul intestinal. Da-i miere pe stomacul gol. Si pt. ca- iasa important sa scape de constipatie, da-i si ceva ajutator din farmacie.
.......in 26+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi