Copiluti de mai-iunie 2005 (1)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

florentina, am senzatia ca fetita ta s-a lungit mult, probabil din cauza asta ti se pare ca a slabit. daca e vioaie nu ai motive sa te ingrijorezi, dar e bine sa faci ceva analize la sfatul unui pediatru ca sa fii sigura ca totul e in regula.

vad ca facem parada costumelor de baie. iata de ce nu dam pozici cu manechinul din fata. si ca sa stiti ce a urmat dupa... si elisor, cred ca le place sa faca un pipilic mic in costum de baie, a mea l-a servit pe mocheta, dupa cum vezi, mai smechera decat a ta care ti-a dat posibilitatea sa poti sa-l speli macar. sunt frumoase foc in costumase de baie, nici nu credeam ca sunt atat de haioase, ma intrebam de ce se fac la varsta asta. dar vazand pozicile de la tine si florentina, inteleg...

despre noi ce sa va zic... ieri am inscris-o pe olivia in cresa si de luni incepem. sapt viitoare merge cate 2 ore pe zi... va zic mai multe cand o sa fiu capabila...

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Uite ca venira si cele 15 minute (poate mai mult in seara asta...).

Florentina - intr-adevar arata slabuta Maya. Si eu zic sa gesesti un dr bun (Andutzy il tot lauda pe acest Craciun si precis mai sunt si altii, stiu ca fusese si subiect pe Parintii intreaba...). Nu e normal sa slabeasca, sa stagneze, de acord, dar nu sa scada. Si analizele sa le faci din nou la un laborator de incredere (chiar daca costa ca la balamuc). Si nu in ultimul rand si ce zice Nelia mi se pare de bun simt, rau nu are cum sa-i faca, asta daca nu cumva ii va face bine carliontatei mici. Ca veni vorba de ce inteleg/intuiesc ei sa va spun ce-am patit in seara asta: eram afara cu o vecina cu care mai stau eu, care are o fetita tot de 1 an si stateam cu fetele. La un moment dat clama fetitei a cazut in carutul lui Mogaldea (inutil sa va zic ca ea nu era in carut). Noi nu ne-am prins de schema, dar fata se tot plangea ca mereu ii cade sau isi smulge aia mica clama din cap, unde-i clama, nu e clama, cand Mogaldea o ia din carut si intinde mana sa i-o dea. Eu ma gandesc ca nu neaparat a inteles ce vorbeam si a gasit clama si a vrut sa i-o dea, dar vecina era ferm convinsa ca asa era. Asa ca nebanuite sunt caile mintii si merita incercata si solutia psiholigica.
In acelasi timp fa-ti si tu analizele ca nu e bine sa iei startul prost cu bb2, nu de alta dar vin vremuri grele si trebuie sa fiti toti in perfecta stare de sanatate.

Andutzy/Monicica - multa sanatate voua si puilor. Numai nenorociri si doar e vara si frumos, se presupune ca toata lumea ar trebui sa fie sanatoasa.
Doamne ajuta ca de fel sunt sanatoasa ca un cal, foarte rar imi este rau, de fapt nu rau, ci poate am cate o crampa la burta (ca acum cateva zile) sau ma doare capul (nu-mi mamintesc cand m-a durut ultima oara pe anul asta), iar de racit, in afara de episodul rebel de asta iarna , care de fapt nici nu s-a mai transformat in raceala, nici nu am mai auzit de ani buni. Asa ca cred ca ar fi frumos sa facem un clasament cu cele mai sanatoase/bolnave de pe aici, din pacate bag seama ca clasamentul ar fi mai plin la bolnavioare.

Pisik - si tot ea era nuemultumita ca a facut pipi pe jos, nu?

Androix/Gusta - nu mai faceti, mai, cure drastice si mai ales prin infometare. Scrie pe toate gardurile ca astea sunt cele mai periculoase si nepotrivite cure, organismul trebuie sa se alimenteze, dar cu putin, des si de calitate. Eu am exemplul sefei (care in curand bate suta de kile, cred, noroc ca e mai inalta de fel). S-a ingrasat in ultimii ani ingrozitor (de fapt eu nici nu mi-o mai amintesc cum era acum 6 ani cand m-am angajat, dar am mai auzit d ela altii care nu au mai vazut-o de ani buni). Cred ca are si ceva probleme hormonale ca tot o tine in analize, s-a lasat si de fumat, dar are si o manie de a manca aiurea: mai nimic ziua, iar seara in nestire. Totul a culminat cu ziua de azi, cand mi-a spus ca ii e foame, ca de fapt nu mai mancase de alaltaieri (dimneata nu mananca, ieri nu i-a adus nimeni de mancare, iar cand a ajuns seara acasa frigiderul era gol). Asa nu se poate trai, iar organismul daca stie ca are si pauze din astea in alimentare face stocuri.

Gata, ca vad ca sunt pusa pe sfaturi marete in seara asta. Sa fiti cuminti si sa aveti o noapte linistita! SI maine sa gasesc postari de la toata lumea!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Florentina in pozele cu costumash de baie, mie mi se pare destul de lungutza Maya, cred ca de fapt creste mai mult in inaltzime de aia nu se ingrasha. Nici a mea nu ia in greutate deshi maninca foarte bine, dar cred ca seamana cu tatal meu care maninca si noapte si e uscat ca o scindura. Cind despre faptul ca Maya a supt mult, nu-ti fa probleme ca nu-i de la asta, a mea suge si acum. Cred ca de fapt Nelia are dreptate, e posibil sa simta ca se intimpla ceva cu tine, poate se simte abandonata in prezentza bunicii. A mea, de exemplu, daca-i tat'su acasa iar eu in bucatarie, vine la usha de la bucatarie si bate cu minuta-n usha si striga mamaaa, asta pentru ca tat'su se uita la tv si de multe ori uita sa stea de vorba cu ea.
Nelia multzumesc ca mi-ai spus de vegeta, gata la gunoi cu ea. Si eu care sint obsedata sa nu-i dau nimic preparat din comertz, ca astia aici fac antireclama la mincarurile pentru copii, o dau in bara cu mincarea gatita in casa
Olga T pentru linistea copilului, ca sa doarma bine, aici se gasesc la farmacie cutiutze micutze cu niste granule, ceai homeopatic, de fapt sint granule facute din mushetzel, citeva granule dizolvate in apa, iar copilashul doarme linistit. Eu zic sa incerci cu ceiutz de mushetel, sa-i dai seara sa bea, poate se linisteste. Ii mai dau granule din astea, mai ales cind o dor gingiutzele si plinge noapte, ii calmeaza durerile si se linisteste.
Gusta si a mea s-a ascuns intr-o zi sa n-o vad, mi s-a prezentat tzantzosha cu pampersul in minutza, era cu pasa goala, asha ca, doar pe afara o las fara pampers, in casa ii pun pantalonashi scurtzi ca sa nu ma trezesc cu surprize.
De concediu in tzara si noi ne pregatim ca sa zic asha, daca nu merge soatza ca nu poate, imi iau ploada si zbor eu spre Romania, asha profit sa stau mai mult.
Pisik si a mea a facut pipi cu costum de baie, doar ca era afara , norocul meu.

Daniela si capsunica lu'mami
Ingerasul nostru, de la 6 la 10 luni, Isabella la un anishor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea micutzei printese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna fetelor,ce faceti?.Am pus in sfirsit poze noi si am sa pun mai multe.

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pupici de la noi tuturor bolnaviorilor!

Florentina, vroiam sa zic si eu cam ce ti-a spus Nelia. Maya e mica, dar sigur intelege multe. Are o privire asa de matura! Starea ei poate avea legatura si cu bb din burtica. La voi a fost si intarcatul, care e posibil sa o fi marcat. Burtica ta a inceput sa se vada? Poate inca nu, ca si tu esti asa de slaba. Vroiam sa iti spun ca Maria mea s-a schimbat f. mult incepand cu luna a 4-a de sarcina cu Stefan. Asta o spun acum, ca atunci nu mi-am dat seama . Ea a suferit enorm de cand a inceput sa mi se vada burtica. Nu stiu c es aiti spun, cum sa procedezi. Eu i-am vorbit mult de bebe din burtica, dar efectul la ea a fost altul. In sfarsit, e bine sa ii faci totusi din nou toate analizele. Daca tu simti ca e ceva in neregula, insista la medici!

Intrasem sa va spun ca ne-am intalnit cu Iuliana, fetele si sotul. Nu am poze, dar a facut cateva Iuliana. Fetele ei sunt adevarate printese. Ema nu a stat locului deloc, a dansat, s-a jucat. Iar Diana e o dulce, pare f. cumintica! Fetele noastre mai mari s-au jucat impreuna f. frumos. Cei mici nu au interactionat cine stie ce, dar s-au simtit si ei bine Pleaca duminica dimineata si nu pot veni in Mamaia, cu toate ca ar fi vrut.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Buna seara fetelor!
multa sanatate...pupam bolnaviorii si speram sa le treaca repede!
Gusta - esti o luptatoare mama draga, tine tare ca trece si perioada asta grea! multa sanatate iti dorim si tie si la Marutz! voiam sa-ti mai zic despre olandezul tau...barbatii reactioneaza altfel la probleme decat femeile, noi cand avem ceva ne plangem pe la prietene si la toti cei care sunt dispusi sa ne asculte dar barbatii in general sunt exact invers, se inchid in ei si nu comunica, in plus sunt mult mai lasi si mai speriati de probleme decat femeile...cu Mara bolnavioara, cu tine la fel si cu juniorul pe cap e oarecum explicabil comportamentul lui. nu te distanta si tu de el, aveti o familie frumoasa si merita sa treceti peste momentele grele, faza e ca tot tu trebuie sa te arati mai tare, sa vorbesti cu el si sa-l asiguri ca va fi bine, impreuna o sa reusiti sa invingeti toate greutatile. stiu ca suna cam telenovelic dar asta au nevoie sa auda sotzii astia ai nostri vesnic copii. amintiti-va de zilele frumoase, de cand v-ati cunoscut, de cand a aparut puiutul vostru...vezi tu. multi
Nelia - esti un nesfarsit izvor de intelepciune! daca ar fi sa-l parafrazez pe un coleg ti-as spune ca esti ca o baba...asa s-a exprimat un simpatic coleg de serviciu odata ca-i explicasem cum sa faca pentru a-si rezolva niste probleme, a zis cu patos "Teutzule, esti ca o baba!" ...la fatza mea lata a completat sincer "prea le stii pe toate, ca un om mare!" ah, am uitat sa-ti raspund la o intrebare mai veche...io-s de zodie pisiceasca, un leutz pricajit!
Pofta de mancare - ne inscriem si noi la greva foamei, Alyssa manca foarte prost de cateva saptamani incoace, am sperat ca la mare poate rezolvam ceva dar a mancat doar de 3 ori gatit in saptamana aia, restul iaurt, fructe, biscuiti si...nisip. in toata saptamana asta, intre o gura sparta si campionatu' de febra a mancat asa: vreo 3 iaurturi adunate, frisca (la asta deschide plisculetzul oricand), 2 prune si juma' de piersica, un cremvusti si cateva bucatele de gratar. apropo, voi ati incercat sa le daticarne la gratar? eu nu m-as fi gandit daca nu lua ea initiativa...a pus mana-n farfurie, l-a luat si a rontait cu pofta la el. de cate alte feluri de mancare am gatit pentru ea in ultima vreme si le-am aruncat neatinse nu va mai zic...risipa curata! cateodata ii mai reprosez ca noi aruncam mancarea si in Africa sunt atatia copilasi amarati care mor de foame...parca ar intelege saraca, isi ia o mutrita vinovata da' de papat tot nu papa.
Loreen - pe unde disparusi ca nu te-am vazut in seara asta, doar nu faci ore suplimentare la munca?! cum te mai simti?
Florentina - am trimis poza ptr colaj, sper sa nu fie prea tarziu, scuze da' numai la asta nu m-am mai gandit. iti impartasesc ingrijorarea cu Maya, e normal ca vara sa se manance mai usor si mai putin dar daca arata rau e cazul sa faceti niste investigatii mai serioase, cu siguranta nu e nimic grav si o sa gasiti o rezolvare! aveti grija de voi si de bb-iztu' mic!
Danelutza - parca tu ziceai ca Isa umbla la sertarele din dormitor...si Alyssa e de neoprit, am scapat-o din oki cateva secunde si-am gasit-o rozand cu pofta pe cutia de prezervative! altadata bantuia prin casa cu o pereche de chiloti de-ai lui tac-su trasi pe cap, tot de la sertarele cu pricina s-a aprovizionat!

Alyssa mea tocmai s-a hotarat sa faca nani, din fericire s-a imbunatatit mult situatia si azi i-am dat doar de 2 ori antitermice, a facut doar 39 de febra si a cedat destul de usor. zilele trecute ii dadeam sirop+ciorapi uzi cand ajungea spre 39 dar continua sa creasca pana la 40-40.2, de coborat pe la un 38.5 dura cam o ora dupa care incepea iar sa creasca astfel ca la 3 ore dupa antitermic trecea iar de 39. Doamne ce cosmar! sper sa nu mai trecem niciodata prin asa ceva si va doresc si voua sa nu aveti parte de asemenea episoade! sa stiti ca inca mai simt cum ma arde corpul unde statea la maine in brate si parca-i simt capsorul infierbantat pe umarul meu...e o senzatie tare nelinistitoare. sper ca azi sa fi fost ultimele ramasite de febra si de maine sa fim perfecti!
va las ca e tarziu si mai am treaba, am atatea de facut ca nici nu stiu de ce sa ma apuc...pana una alta am inceput cu o pauza!
, noapte buna!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

vai, am uitat sa va zic ultimele noutati in materie de limbaj...pitika mea umbla azi prin casa ca o babutza si zicea "iooooi, aiutooo, aiutooo!"...ba ma tragea de pantaloni si tot zicea "aiuto", adica pe romaneste "ajutor"...m-am amuzat dar m-a si speriat, daca intr-adevar cerea ajutor!?
am observat cu stupoare ca intelege toate comenzile si cam tot ce-i spun, raspunde la unele intrebari cu gesturi si sunete...pana acum nu prea aveam cu cine ma intelege ca nu statea locului nici o secunda, se vede ca molesita de febra a devenit mai cooperanta.
acu' chiar ca plec, noapte buna!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

ioana, m-ai facut sa zambesc. da, dupa ce s-a pipilit cu delicatete pe mocheta, tot ea bodoganea pe acolo.

despre gratar!!! Tdi, eu ii dau carnita la gratar cam de vreo luna, ca am vazut ca prinde. la inceput doar miez, acum ii dau tot. in special piept de pui, dar si copanele, porc, vaca, ce facem ptr noi. fac de ex 2 piepti o data ii impart in 5 portii si ii pun la congelator, apoi il incalzesc. maninca cu mare placere. am intrebat pediatrul , mi-a zis ca e OK. se gasesc gratare de facut friptura pe aragaz peste tot in Ro. eu am luat din bucur obor.

i-am dat si pepene rosu n-a avut nimic dupa el. i-a placut mult, dar cred ca e si mai slab caloric decat rosiile.

bine ca m-a sustinut fran cu mancatul in fata TVului, ca ma simteam ca exagerez un pic. dar copilu se uita pe acolo si casca ciocul, iar mami baga repede la cioc. pana se prinde si atunci s-a terminat masa. cum spune si fran, o dezobisnuim dupa. acum e important sa manince, ca e micuta.

a mea papa acum
dimineata pe la 8.30 lapte (f variabil)

la 10 ii dau o banana, uneori o papa toata, uneori jumate

la 12 200 g legume mixate cu o treime de piept de pui

la 4 un iaurt de 110 g

seara un pic de lapte completat cu papica de la noi, ce si cat vrea.

(mie mi se pare ca maninca mult:))))

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Fetelor,eu la ora asta m-am apucat de calcat,am avut un munte,nu am avut chef sa le calc saptamina asta,aici fiind tot foarte cald dar a trebuit sa ma apuc de ele ca era nenorocire si chiar ma uitam acum la pozele voastre , aratati atita de bine,se pare ca numai eu nu mai scap de kg. aste in plus.Zau,nu stiu ce sa mai fac .
Cornelia,vad ca si Stefan e blondut,tare, tare dulce si panchist.Seamana cu Cris al meu.Draguta si fetita..of course.

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicica spune:

Anky, sa iti traiasca puii, ce copii frumosi ai, asa blonduti si zambareti!Si de slabit, a scris mai de mult Lucas un meniu, mi s-a parut foarte destept...
Ioana, multumesc.Asa sunt si eu, sa bat in lemn, pana acuma nu am avut nimic grav, da' cateodata ma loveste ca acuma....
Eu nu mai stiu ce sa fac, la 10 am luat antibiotic si nurofen si algocalmin si ma mentin la un foarte mandru 39.5...cred ca am sa recurg la solutia bebeluseasca cunoscuta de la voi cu sosetele....da' n-am otet decat o fitosenie de sticluta mica d-aia balsamico....poate adorm si uit de toate....
Referitor la gratar eu i-am dat in primul rand peste iar de curand ii dau pui facut la gratar...mananca de nu mai poate.
Cat asteptam azi la doctor, am citit un pliant referitor la peste cat de important in alimentatia copiilor pentru acizii grasi omega-3 pe care ii contine care sunt esentiali pentru dezvoltarea creierului. Si anume pestele gras si recomandau sa se inceapa cu peste alb si apoi cica foarte bun este macroul din astea mai comune, iar de evitat ar fi soiurile care contin mercur din care el mai cunoascut e tonul...
gata ma duc sa fierb mai departe
va pup
have a good night

Mergi la inceput