cum sa procedez?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Si inca ceva...eu si in ziua de azi mananc ciorba strecurata In rest pot spune ca am devenit gurmanda chiar desi cantitativ nu pot manca mult, in schimb poftesc si as gusta orice."Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

buggy, niciodata nu l-am fortat.L-am intrebat daca vrea, ii explic frumos ca e bine....si asa mai departe, uneori trec cateva zile in care nu-i zic nimic si apoi revin cu explicatii.Nu l-am fortat, de fapt cum sa fortezi pe cineva sa bage ceva in gura daca nu vrea?!?!

Ma gandesc ca totusi fiind un copil care are pofta de mancare, avand alternativa (mereu) a laptelui, in momentul in care o sa-i dau mai putin lapte atunci.....poate s-o schimba ceva.
Am sa incerc asta peste o saptamana, pentru ca acum stam la soacra-mea pana terminam marea curatenie!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

stefanluchian, carui personaj de desene animate ii place laptele cu cereale?

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanluchian spune:

Intrebarea s-a dorit a te orienta spre lumea televizorului, poate gasesti in acea directie raspunsurile la intrebarile tale.
N-ai spus nimic (s-au n-am citit eu atent) despre cit de mult se uita puiul tau la tv. Stiu un caz in care multe probleme s-au rezolvat dupa ce timpul petrecut de copil in fata tv-ului a fost drastic diminuat, astfel incit micutul sa fie ferit de pericolul privitului fara discernamint la tot ce pompeaza tv-ul in telespectator. Inclin totusi sa cred ca televizorul joaca inca un rol important atunci cind copiii tai iau masa impreuna sau separat.
Desenele animate sint doar o pista posibila in multitudinea de atacuri audio-vizuale. Foarte bine poate fi si o reclama sau orice altceva care sa-i fi sugerat baietelului tau comportamentul actual.
Cred ca raspunsurile forumistilor iti pot mari orizontul de cautare a cauzelor problemelor voastre, insa e putin probabil ca cineva sa vina cu solutia gata preparata. Solutia o veti gasi voi.

Mergi la inceput

stefanluchian, m-am gandit eu ca acolo bati dar am vrut sa fiu sigura.

Rares nu este chiar un fan al desenelor animate.Se uita mai atent doar inaintea culcarii(adica la pranz si seara).Atunci se uita la Laboratorul lui Dexter si seara la Scooby Doo(sper ca am scris bine).Cand si cand se uita la Tom si Jerry.Nu de acolo vine problema, mai ales ca niciodata nu a fost atras de televizor mai mult decat ti-am spus.

De aseara am inceput sa-l pregatesc pentru marea schimbare.I-am spus ca nu o sa-i mai dau mult laptic pentru ca, in sfarsit, s-a facut baietel mare si trebuie sa manance si altceva.Chiar i-am pregatit pe o farfurioara cateva bucatele(asa cum mi s-a spus de oanademunck) de cascaval, muschi si un sandvis mic cu almette.L-am rugat frumos sa manance.Nu a vrut, dar n-am facut o drama si i-am dat lapte.In acelasi timp i-am explicat ca la mare si la munte cand o sa plecam trebuie sa manance ca si noi.Mi-a promis ca asa va fi....
Nu sper prea multe in promisiunea lui dar, sper macar ca va fi un inceput.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Mirunaa, fetita mea are 1 an si 9 luni si a inceput sa manace bine dupa ce am intarcat-o, adica dupa un an si 2 luni. Pana atunci daca incercam sa ii dau ceva si nu vroia vomita instant. Manca cereale sau iaurt, in rest mai nimic.
Dar nu asta am vrut sa spun, e vorba de baietelul vecinei mele care a baut lapte cu bibe pana la 3 ani, am 1.5L pe zi, nu manca mai nimic, dupa 3 ani i-au scos biberonul si nu a mai vrut nici asa mult lapte si a inceput sa manace mancarea. Tu cam cat lapte ii dai pe zi?
Nu poti sa ii scazi treptat cantitatea de lapte? Il bea cu biberonul?
Cand fetita mea refuza mancarea eu nu mai insist, o las in pace pana cere ea.
Iti urez succes!

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Mie mi-a atras atentia partea cu pusul mainii pe mancare. Si mie mi-e sila de multa lucruri de mancare cand pun mana pe ele. Daca m-ar pune cineva sa pun mana (fara manusi) pe carne, as voma pe masa, fara suparare (eu am permanent o cutie de 100 buc de manusi de latex subtiri in casa). Nu pot suporta sa pun mana pe unt, ulei, carne, lucruri alunecoase etc. Mi se intoarce stomacul instant. Este un chin pt mine sa spal vase, sa pun mana pe avocado curatat etc. Nici nu se pune problema sa bag mana in aluat sau in materialul de chiftele, sarmale etc. MOR DE SCARBA!!! Asa ca eu il inteleg pe baietelul tau din acest punct de vedere...

Si eu ma joc cu nisip si cu plastelina, dar in nici un caz cu lut. Si ideea ca mi-ar ramane ceva pe sub unghii ma face sa ma ma cutremur de sila.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Buna Miruna! Cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un medic pediatru bun(daca vrei iti pot da un nr de tel al unui medic de exceptie, Dr Stanciu) si apoi sa te ocupi de atitudinea ta fata de el: din moment ce iti interzice si tie consumul acelorasi alimente inseamna ca "stie el sigur ceva"". Legatura intre baietel si mama este f puternica si poate dura ani de zile: cat de protectoare esti cu el? cat de afectuoasa, grijulie si mai ales ce ton folosesti in discutiile cu el??? Tonul este decisiv in comunicare, cuvintele mult mai tarziu isi vor dezvalui intelesul pentru el; modul cum resimti si tratezi momentele de criza(suparare, frustrare, frica, vinovatie) le poti transmite copilului fara sa iti dai seama: la varsta asta ei comunica si retin afectiv, emotional si au o putere de absortie fantastica. Nu ai spus mai nimic de capacitatea lui de a se bucura, cum si cat de des rade, cum se intelege cu ceilalti copii(are un comportament selectiv, am retinut, dar pana unde si cum se manifesta???), ce anume il atrage in familie, ce nu ii face placere in casa si/sau in parc, are prieteni ??? Hai sa mai vorbim despre Rares dupa ce revii si cu aceste amanunte, sa iti traiasca si sa fie sanatos si fericit si incearcati, cat de mult se poate, sa nu mai dramatizati situatia lui si sa va deschideti total si afectiv in fata lui. Uneori au o capacitate de intelegere care ne uimeste: ei simt, extraordinar de bine, in timp ce noi intelegem. Astept un raspuns.

Mergi la inceput

"Buna Miruna! Cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un medic pediatru bun(daca vrei iti pot da un nr de tel al unui medic de exceptie, Dr Stanciu) si apoi sa te ocupi de atitudinea ta fata de el: din moment ce iti interzice si tie consumul acelorasi alimente inseamna ca "stie el sigur ceva"". Legatura intre baietel si mama este f puternica si poate dura ani de zile: cat de protectoare esti cu el? cat de afectuoasa, grijulie si mai ales ce ton folosesti in discutiile cu el??? Tonul este decisiv in comunicare, cuvintele mult mai tarziu isi vor dezvalui intelesul pentru el; modul cum resimti si tratezi momentele de criza(suparare, frustrare, frica, vinovatie) le poti transmite copilului fara sa iti dai seama: la varsta asta ei comunica si retin afectiv, emotional si au o putere de absortie fantastica. Nu ai spus mai nimic de capacitatea lui de a se bucura, cum si cat de des rade, cum se intelege cu ceilalti copii(are un comportament selectiv, am retinut, dar pana unde si cum se manifesta???), ce anume il atrage in familie, ce nu ii face placere in casa si/sau in parc, are prieteni ??? Hai sa mai vorbim despre Rares dupa ce revii si cu aceste amanunte, sa iti traiasca si sa fie sanatos si fericit si incearcati, cat de mult se poate, sa nu mai dramatizati situatia lui si sa va deschideti total si afectiv in fata lui. Uneori au o capacitate de intelegere care ne uimeste: ei simt, extraordinar de bine, in timp ce noi intelegem. Astept un raspuns."

noltic, de abia astazi am vazut ca mi-ai raspuns.O sa incerc sa-ti raspund pe rand la intrebarile pe care mi le-ai pus.

Sunt foarte afectuoasa.Il mangai si-l alint foarte des.Sunt foarte apropiata de el, il iubesc foarte mult, dar nu ca este baiatul mamei ci pentru ca este copilul mamei.Mai am si o fetita de 13 ani si la fel m-am manifestat si fata de ea.Eu iubesc copiii in general, iti dai seama ca pe ai mei.....
Sunt protectoare, poate uneori chiar prea protectoare.Mereu mi-a fost teama( si inca imi este) sa nu cada , sa nu se loveasca.In parc si in casa nu-l scap din ochi.Ca veni vorba de parc.Are prieteni, este iubit de copii( de unii) si ii plac unii copii( selectiv).Este atras de baietii mai mari la joaca.Chiar mi-a povestit cu lacrimi in ochi ca un baiat mai mare i-s spus ca este o piticanie.A fost foarte suparat.Este un copil vesel, nu este chiar suparacios.Cand ne mai certam tot el vine la mine "hai sa ne impacam, mami".
Pentru el reprezint foarte mult.Si el este atasat fata de mine....desi de cand a avut 4 luni l-a crescut soacra-mea si apoi la 1 an si 2-3 luni am apelat la o bona( cu care se intelege foarte bine).Cat a stat cu soacra-mea il duceam dimineata si il luam la sfarsitul programului meu.

Am fost plecata in interes de serviciu 4 zile.A suportat destul de bine plecarea mea, fiind inlocuita de tatal lui.Dar in momentul in care m-am intors a fost foarte dificil.A avut cateva zile in care nu ne-am inteles.Facea totul ca sa ma supere.Acum si-a revenit.In general este un copil ascultator....este totusi un copil Nu merg toate ca unse, asa cum mi-as dori eu.
Ca vorbeai de ton.Am si momente cand ridic vocea la el, ne certam.Dar nu pot fi suparat pe el prea mult timp, mai ales ca vine la mine si-mi cere sa ne impacam.

Are ceva zile cand a inceput sa manance galbenusul de la ou.Ii fac paine prajita si-si inmoaie painea in galbenus.In rest acelasi meniu.

Ieri, iar mi-a mai facut o faza.Am mancat(eu) si dupa ce am terminat i-am cerut un pupic de baiat.Mi-a zis ca nu-mi da.Am fost uimita de refuzul lui.Evident ca l-am intrebat de ce nu-mi da un pupic.Mi-a raspuns:" pentlu ca mirosi a mancalica"Nu mai spun ca atat timp cat am mancat s-a uitat cu dezgust la ce aveam eu in farfurie.Tot e ceva ca m-a lasat sa mananc.

Sa stii ca nu dramatizez situatia , si mai ales in fata lui.De fiecare data il chem la masa, dar nu insist si nu fac crize de nervi ca nu mananca.La intervale de timp ii mai spus povestioara cu ursul care are putere daca mananca...si altele.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mirunaa, te pot ajuta cu exemplele a 2 copii care trec cam prin ce trece si baietelul tau...

Baietelul prietenei mele, care are si el 3 ani impliniti in iulie, a fost dependent de biberon, lapte si cereale (de la milupa doar cele cu porumb). Ajunsese sa bea si cate 3 litri de lapte pe zi si o cutie de cereale la 2 zile. Arata foarte bine, cum spui si tu (initial am crezut ca s-a decis ea sa scrie pe DC), inaltut, nu grasut, dar foarte bine legat...
Paraziti nu avea, in schimb avea o anemie severa (care din cate am inteles de la ea, da sete si lipsa poftei de mancare) si cu tot fierul haussman nu au reusit sa ii rezolve anemia...
Voma si ii se facea scarba de tot ce baga in gura inafara de lapte si cerealele cu porumb...
A...si bea si foarte mult ceai sau compot...
Intr-un timp il mai pacaleam eu in parc, si reuseam sa ii mai dau o gura de placinta, sau carnita sau alta prietena si mai accepta (deci daca ai schimba persoana care il hraneste cu cineva strain, poate ar merge...cineva care sa nu accepte Nu sau mi-e sila...)
Acum, ca ultima solutie, i-a scos brusc si biberonul si laptele si cerealele ...
Si dupa 2 saptamani de greva foamei, in care inafara de apa si putina paine nu a vrut sa bage nimic in gura (a slabit ceva) acum a inceput sa manance din toate...ciorbe, carne, cartofi...si mananca bine!!!

Alta prietena de-a baietelului meu, are 9 ani si e ca un batz de slaba...Si ea vomita instantaneu la orice mancare...
Mananca doar ciorba cu gust pe pizza pe care o face doar bunica ei, cartofi prajiti si dulciuri...Ii e sila de abolut orice altceva vede de mancare...si de carne nu se atinge!!!
Dar mama ei o lasa sa manance orice, nu o forteaza cu nimic...
Ah...si inca un lucru...desi are 9 ani, bunica ei ii da sa manance cu lingura in gura....ea nu pune mana decat pe cartofi prajiti!!!
La scoala nu mananca nimic (si sta in State unde scoala e pana la ora 16.00)...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput