Mamici de sept-oct 2006 (45)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Am venit acum de la eco. Se pare ca Maruca (caci asa o va chema) are deja 1725 gr la cele 28 de saptamani implinite azi si eswte cu capusorul in jos (ceea ce nu exclude ca pana la nastere sa se mai roteasca de cateva ori). Cert e ca pe mine ma preseaza tare pe vezica si merg de doua ori mai des la WC, mai ales noaptea! In rest, totul pare ok.
Azi am vorbit cu contabila de la serviciu care mi-a aruncat o pastila nu stiu cat de adevarata... poate ma lamuriti voi, daca ati auzit sau ati fost in cauza. Cica daca iti iei concediu medical pe caz de probleme in sarcina zilele respective ti se vor scadea din concediul de sarcina si lauzie...Mie mi se pare o tampenie ireala.... Credeti ca e posibil asa ceva? Ea se jura ca stia nu stiu ce caz care ar fi patit asta... Poate daca intri in cele 63 de zile inainte de DPN. Dar nici asa nu mi se pare normal. Concediul medical e dat pentru probleme medicale, iar cel de sarcina nu are nici o legatura cu problemele din sarcina, e dreptul fiecarei mamici. Nu stiu, poate ma lamuriti voi ca eu deja nu mai stiu daca sa mai merg maine sa cer concediu medical...
Marina28 si Ana (3 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Ma alatur si eu adeptelor nasterii naturale.

bb_ralucutza..sa nu te prind ca faci noaptea alba gandindu-te cat de rau o sa-ti fie din cauza cezarienei. Nu e oblig ca la toata lumea sa se intample asa.Depinde de fiecare organism.

cucuoancea ..felicitari pt 1.700 kg...wow...ce mare e..ca-n carti..

In ceea ce priveste concediu, ce ti-a spus tanti aceea e kk maca..CM e CM iar cel de sarcina si lauzie e cu totul alta mancare de peste. Primul nu-l exclude pe celalalt. Pai logic...daca ai probleme de la 3 luni..ce inseamna ? ca nu-ti mai iei concediu...de lauzie..spre ex
pt. ca ti l-a papat CM ?...

Eu numai in CM am tinut-o pana acum, iar din 11 iulie intru in prenatal si imi voi lua cele 162 zile in continuare pana se termina..(stau de la 4 luni jumate acasa)

Nici eu nu am masca.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 30+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

..vezi ce inseamna sa interpreteze fiecare legea dupa capul lui ? Pana la urma e de vina legea in sine, cum a fost conceputa ea..ca da nastere interpretarilor.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 30+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Cucuoancea, felicitari pentru bebelina grasunica. In ceea ce priveste concediul de sarcina si lauzie, acesta este alcatuit din maxim 126 de zile si obligatoriu 42 de zile de concediu postnatal din acestea 126. Nu iti va scadea acest numar de zile indiferent cat concediu medical ai avut pe perioada sarcinii. Concediu de sarcina si lauzie ramane acelasi.
Persoanele astea care arunca pastile...mai bine si-ar arunca cate una in gat inainte sa vorbeasca. Pe mine ma enerveaza la culme genul asta de oameni care vorbesc verzi si uscate si habar n-au despre ce vorbesc.

Se pare ca in seara asta am graforee.

Va intrebam despre masca gravidica pt ca mie mi-au aparut doua pete micutze la mustatza. Eu sunt blonda natural, sau mai bine spus saten deschis si am pielea f alba iar vara imi apar pistrui dar anul asta parca pistruii mei sunt mai colorati, par mai bronzata la fata insa la mustata se vede clar ca sunt pete.

Fetelor nu stiu ce sa fac cu bb al meu ca ma loveste numai in vezica de azi dimineata. Am intrat in sedinta de organizare mai devreme cu bb dar...nimic. Poate isi mai schimba pozitia ca nu-mi place de nici un fel atitudinea asta din partea lui bb. Cred ca sta in picioare. Se pare ca o sa merga de la 6 luni la cat ii place pozitia asta.

putzuruca 26+ cu ?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

PUTZURUCA,

Vezi am raspuns si eu la ceva si m-am exprimat deja gresit,sa-mi fie rusinica!!

Am exprimat gresit ; copilul nu era handicapat din punctul meu de vedere si nici al mamei,ea parcase ca si mine la handicapati asta e tot!
bebele ei avea capul tuguiat pentru ca a avut nevoie sa impinga vreo 14ore la un bebe de 4.500gr,oarecum capul a suferit dar se pare ca-si va reveni in timp.

Sunt de acord cu parerea ta, la mine in schimb ne cred ca se va mai putea un al doilea bebe,asa cred acum poate mai tarziu corpul meu se va schimba;<
Trecutul meu este dureros,am scris vreo patru ani pe la sarcini pierdute,infertilitate,aspirante optimiste,endometru-ovulatie;
sarcina pe care o port acum este un miracol si pentru nimic in lume nu voi face bebele meu sa sufere,intelegi ce vreau sa spun, tocmai de aceea am optat pt cezariana.

Hai ca nu vreau sa ma intristez azi,desi am inceput prost ziua.

Imi sun sotul stiind ca este la aeroport sa vad cum a ajuns ,imi raspunde foarte sec si-mi spune ca este cu asistenta lui si ca ma suna mai tarziu,o vaca indragostita de el care se face toata pe ea cand i-l vede pe sotul meu.
HMMMM?ce-mi veni ,sa fie asta o criza de gelozie per asistenta lui divortzata care e ne F?
help am luat razna de la hormonii astia!

+29SOPHIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Si eu ma gandeam ca unii oameni vorbesc doar ca sa nu taca, dar pana la urma incep sa cred ca o fac special pentru a te enerva, dezimforma etc. Nu e prima data cand mi se spune de la serviciu ceva complet aberant!
INNI, spune-mi te rog, daca tot esti in cauza, CM pe care l-ai avut a fost platit cu 75% sau cu 100%? Eu nu stiu cum sa il abordez pe medicul ginecolog ca sa imi dea unul platit 100%. Daca totusi nu voi avea noroc, cei 75% sunt impozabili?! Asadar, voi lua mai putin decat iau in mod normal din salariu, nu?!
Asta e!

Si vorbin de kg....am reusit sa acumulez pana acum 9 kg in 28 de saptamani, dar stiu ca pana la final am toate sansele sa mai pun vreo 6?! Asa am patit la sarcina trecuta....
Marina28 si Ana (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Ionica imi pare rau pentru problemele tale din trecut in ceea ce priveste sarcina. Nici mie nu mi-a iesit din prima dar acum este important ca suntem insarcinate si bb-ii nostrii sunt bine. Vei vedea ca totul va fi conform planului, adica super.
Tocmai asta spuneam , ca fiecare are dreptul la o parere si fiecare are o motivatie in ceea ce face. Cat despre GOPO, sigur va fi ok. N-am vrut sa te intristez ci am vrut sa-mi exprim parerea sa intelegi de ce mi-e frica de cezariana.

putzuruca 26+ cu ?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Cucuoancea. Chiar ca mananca kk contabila ta. Eu stau in concediu medical de la 4 saptamani. singura chestie care am patit-o a fost ca nu am putut sa imi mai iau concediu de odihna. Se da concediu de odihna fct de vechimea in munca, de contractul coilectiv de munca si de lunile din anul respectiv lucrate. Eu am intrat in concediu med de la 1 martie, dar lucrez in invatamant si am avut concediu in ianuarie si februarie (in vacanta si dupa sesiunea de iarna) si ptr 2 luni lucrate anul asta nu mai am dreptul la concediu de odihna. Am intrat in concediu med 90 de zile si apoi am prelungit la comisie si pot sa mai iau pana la inca 90 de zile, chiar 120 la nevoie, dar nu va fi ptr ca voi intra de la 28 de sapt in prenatal. Tu deja ai 28 deci poti sa intri in prenatal. Ai dreptul la 84 inainte de nastere si la 42 obligatorii dupa. Daca se intampla sa nasti mai tarziu si depasesti cele 84 dupa nastere vei fi platita numai ce ai ramas din 42 si restul pana la 42 nu iei nimic, abia apoi poti sa iti faci dosarul pentru CIC. Daca nu vrei sa risti sa ramii fara cele 42 dupa nastere i-ati concediul de odihna daca mai ai sau 5-14 zile de concediu med de la medicul de fam. Daca iei 5 zile poate sa ti le dea 100%, si restul pana la 14 se platesc 75%. Si astfel vei intra in prenatal la 30 de sapt. Dar sigur poti sa intri deja de acum. Mai intereseaza-te si tu dar eu stiu sigur ca asa e. Lunga explicatia, dar deh...

Hai sa raportez si eu: 12 kg la 22 de sapt. Si eu o urasc pe Nokia... auzi tu, numai 3 kg. Dar mananc de rup. Am mai renuntat putin la paine ca mancam 2 paini pe zi. Ce sa fac daca imi place tare? Acum mananc numai una jumatate. Dimineata e tare buna cu unt, cel putin 10-12 felii. Si ma ridic de la masa flamanda.Nu stiu ce e cu mine cu pofta asta de mancare ca as manca si pietre, salate...nu, mancare gatita in schimb la greu, poftesc la orice. Si mananc si fructe o gramada, dar asta nu inseamna ca nu mananc si mancare. Si de dulciuri nu ma pot lasa. Ce buna e inghetata...Si eugeniile. Am mai bagat si ciocolotica, dar mai putin mai ales ca de 2 zile am niste brobonele ca de muscatura de tantar dar sigur e intoxicatie, asa ca am lasat ciocolata ca de la ea s-ar parea sa fie. De mancat in afara de mancare gatita nu prea stiu ce sa mananc decat branza, icre (nu stiu de unde pana unde ca nu mi-au placut niciodata dar acum...da) si cam atata, ca nu mai stiu ce as putea altceva. Voi ce mai mancati, ca e tare greu pe caldura asta sa gatesti mancare si merg super raciturile, dar ce sa mai cumpar ca nu stiu. Mezeluri ma feresc sa mananc, la fel pateu.

tanima 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

A... si subscriu si eu la socri dobitoci.Eu am o soacra nesimtita care mi-a spus ca sa nu ii duc baiat in curte ca nu ii plac baietii, de parca ea nu a avut baiat, deci am inteles de aici ca nu isi iubeste copilul, cam asa s-a exprimat. Si numai bine ca am baiat ca nici nu il va vedea. Il vede acum din burta asa prin acrtier ca de vorbit cu ea nici gand, rar cand voi naste la bebe al meu nu va avea acces. E prea pretios ptr fataul ei. Asa ca socrii se pot ignora f usor, te intorci cu spatele si consideri ca nu exista. De ce atata sange rau, mai ales acum in perioada asta atat de frumoasa ptr noi, cand putem considera ca nu exista?

Revin cu Concediul medical: se poate lua de la med ginecolog cu internare 100% pana la 2 sapt, sau de la med de fam max 5 zile, restul e 75% din sal brut fara altceva, dar nu se plateste sanatate si practic iesi un pic sub sal net, asta numai daca nu ai si alte prime.

tanima 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

Fetelor m-ati innebunit cu cozonacul, si cum eu nu sunt o gospodina atat de buna incat sa incerc ceva asa de complicat, fuga la european bakery. Spre marele meu noroc, unguroaica facuse astazi cozonaci, asa ca mi-am luat 2, erau fierbinti si foarte buni, cu multa nuca . Am mancat toti colegii mmmm, multumita voua.

Vroiam sa va intreb voi ati facut ultrasound 3d sau 4 d? Eu am sunat astazi la doctor sa intreb daca are ceva impotriva, el nu era, dar una din asistente mi-a spus ca doctorul nu recomanda, ca cei care fac nu au licenta, ca el nu va fi raspunzator daca se intampla ceva, dar nu a stiut sa-mi dea nici un motiv medical de ce ar dauna mie sau copilului acest 3d/ 4d ultrasound. M-a cam speriat reactia asta asa ca stau pe ganduri acu daca sa ma mai duc sau nu.

Oana 29+ cu Lisa Maria

Poze

Mergi la inceput