Concubinaj ? sau Despartire ?
Daca a-ti sta in concubinaj cu un om cu are ai 2 gemeni , iar el a mai fost casatorit si mai are 2 copii , ce a-ti face ?
Am o prietena care e in aceasta situatie , ea vrea sa bage actele de cas. cu el iar el nu . Cica zice ca el a mai trecut o data printr-un divort si nu mai vrea. Iar eu le-am zis ca de ce tre sa se gandeasca la divort? El este un tip fff. dificil , vrea libertatea lui , de aceea de ex. sambata daca are liber ii spune ei ca lucreaza si se duce la distractiile lui (nu stiu daca la fete sau nu) , desi cica s-a intamplat o data si l-a prins, l-a iertat , dar nu inteleg de ce nu vrea sa bage actele.
Eu si sotul meu am tot incercat sa le dam tot felul de sfaturi , dar se pare ca acu s-au impacat (pe moment) dar tot asa cnd cearta cand impacare, la care tipa mi-a zis azi ca pana nu vede schimbare totala la el nu baga actele, iar eu i-am zis "ce o sa faci cand merg copii la gradi"? si ea imi zice "pai asta e problema" ,"aici ma gandeam si eu".
Noi ne-am gandit la un moment dat ca el poate inca nu e divortat legal. Nu mai stim cum sa-i mai sfatuim , ca tot se plang la noi (el fiind coleg de serviciu cu sotul meu)
Ce credeti? Ar fi bine sa se desparta sau sa se mai lupte asa in continuare. ?
G.K.R
Raspunsuri
cicina spune:
De obicei cand sant astfel de cazuri, cu tira-mola, nu se ajunge la nici o concluzie. Dupa parerea mea, o bucata de hartie nu i-ar lega mai mult, mai ales ca au doi copii impreuna.
cicina
Alexmona spune:
De acord cu Cicina!!!!si as mai adauga ca daca nu se inteleg acum prea bine , ba cearta , ba impacare ...nici nu e momentul pentru o casatorie.
Dar ...in toate astea doar ei stiu ce e mai bine pentru ei.
adrienne12 spune:
Draga mea, si eu sint divortata si nu vreau sa mai aud de casatorie decit poate pe la 60-70 ani. Eu as zice asa: care e graba? De ce vrea sa se casatoreasca? Daca omul i-a recunoscut copiii e bine sa nu forteze nota si sa-l lase pe el sa ajunga la concluzia ca vrea sa se casatoreasca. De regula sentimentele anti casatorie sint f. puternice imediat dupa divort si tind sa se diminuee cu trecerea timpului. Poate ca in 10 ani el va gindi altfel.Oricum cind a faut copiii cu el i-a facut pt. ca ii dorea sau ca sa ii forteze mina sa o ia de nevasta?
Charlie spune:
Oh, problema eterna..
Eu nu cred ca niste acte vor face ca acest om sa renunte la libertatea lui - vorbeai ca are anumite activitati dubioase independente de casa, partenera si copii ! Altfel ce mai era de iertat ?
Eu zic ca dragoste cu de-a sila nu se poate si casnicie nici atat !
Parerea mea este de cei 2 gemeni au nevoie de un tatic, insa daca acest tatic este si barbatul potrivit pentru ea asta doar ea poate sa stie !
Intrebarea adriennei este insa foarte interesanta.. S-ar putea ca si el sa simta ceva .. si de aici comportamentul omului care se simte constrans sa faca ceva !
ruxij spune:
Pai de ce i-ar face acte daca ea face deja tot ce face o nevasta, iar lui ii place libertatea?
Dandush spune:
Dificila situatie...
Subscriu la tot ce au zis fetele celelalte, dar, traind in Japonia
inteleg si dorinta prietenei tale de a se casatori. Aici concubinajul este privit altfel , cel putin atunci cand sunt copii la mijloc. Acei copii sunt hartzuitzi la scoala, pentru ca (,) colegii aud cum "barfesc" parintii lor in casa. Cine traieste aici stie la ce ma refer.
Orice om normal doreste sa se casatoreasca atunci cand e fericit si se simte implinit alaturi de persoana iubita (parerea mea), iar problemele pe care ei deja le au nu cred ca se vor rezolva dupe ce semneaza "hartia". Deasemenea nu cred ca "el" va deveni un partener si un tata mai bun doar pentru ca a facut o vizita la primarie.
Eu nu m-as casatori cu cineva in speranta ca se va schimba in bine. Daca e sa mearga, e normal sa fie asa de la inceput. Sunt multe cazuri cand totul era bine si frumos si s-a deteriorat in timp, deci s-a schimbat ceva , dar in rau. Nu cred ca ceva ce e "putred" de la inceput va invia dupa semnarea actului de casatorie ....si in plus, el nu doreste sa faca acest pas, nu?
Voi (tu si sotul tau) ce sfaturi le-ati dat? Cum vedeti voi problema?
D.K.
nanami spune:
quote:
Originally posted by Dandush
Dificila situatie...
Subscriu la tot ce au zis fetele celelalte, dar, traind in Japonia
inteleg si dorinta prietenei tale de a se casatori. Aici concubinajul este privit altfel , cel putin atunci cand sunt copii la mijloc. Acei copii sunt hartzuitzi la scoala, pentru ca (,) colegii aud cum "barfesc" parintii lor in casa. Cine traieste aici stie la ce ma refer.
Orice om normal doreste sa se casatoreasca atunci cand e fericit si se simte implinit alaturi de persoana iubita (parerea mea), iar problemele pe care ei deja le au nu cred ca se vor rezolva dupe ce semneaza "hartia". Deasemenea nu cred ca "el" va deveni un partener si un tata mai bun doar pentru ca a facut o vizita la primarie.
Eu nu m-as casatori cu cineva in speranta ca se va schimba in bine. Daca e sa mearga, e normal sa fie asa de la inceput. Sunt multe cazuri cand totul era bine si frumos si s-a deteriorat in timp, deci s-a schimbat ceva , dar in rau. Nu cred ca ceva ce e "putred" de la inceput va invia dupa semnarea actului de casatorie ....si in plus, el nu doreste sa faca acest pas, nu?
Voi (tu si sotul tau) ce sfaturi le-ati dat? Cum vedeti voi problema?
D.K.
Ma bucur ca stii care-i viata aici
Pai cica acum s-au impacat si noi am zis ca nu ne mai bagam , nu ne mai intereseaza .
Asa, el nici casatorie nici nu vrea sa se desparta , de aia nici eu nu mai inteleg , si cum zicea cineva mai sus ca a facut copii pt, ca-i dorea sau sa-l lege pe el , eu cred ca si-a dorit copii , si avand in vedere ca stau impreuna exact ca o fam. normala (de 3 ani) , il iubeste si pe el si vrea sa-si intemeieze o fam. ca lumea , ca acu nu-i nici nevasta nici amanta... cica se simte ca o menajera
Si noi am crezut la un moment dat ca ar fi mai bine sa-si spuna la revedere si gata, ca-s inca tineri si-si pot reface viata oricand,
Dar cu japonezii e fff.... greu de lucrat.
G.K.R
ooana spune:
Niste acte nu inseamna nimic, daca nu exista dragoste, respect si intelegere...si atunci cand vor merge copiii la gradinita nu va fi nici o problema ca doar au un tata si o mama, faptul ca nu sunt casatoriti nu mi se pare o problema atat de mare doar sunt atati copii a caror parinti sunt divortati!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
...pentru nunta!
Wedding Day
3 zile
diadaniela spune:
pai tocmai asta e ,ca el nu prea pare sa o respecte.
daca ar respecta-o nu i-ar refuza casatoria.
ar tine cont de dorinta ei.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana