Despre vanatoare

Despre vanatoare | Autor: ymcar

Link direct la acest mesaj

In mod traditional barbatul este considerat a fi vanatorul. Fie ca este vorba de tanarul care curteaza aprins fetele in cautarea unei sotii, fie ca este vesnicul holtei ce zboara din floare in floare sau barbatul casatorit care ia in catare o amanta (sau mai multe). Armele lui sunt directe, evidente, active. Cuvantul convingator, risipa de energie, bani sau alte resurse, etalarea fortei, rangului sau bogatiei, atitudinea protectoare si romantica au fost intr-o forma sau alta intotdeauna armele fatise ale vanatorului. Cu exceptia cazurilor care sar gardul normalitatii barbatii vaneaza, ca si pradatorii salbatici, atunci cand au nevoie. Tigrul nu omoara de placere ci de foame. Barbatii nu ies la atac din obisnuinta ci din nevoia, mai imperioasa uneori decat foamea, data de instinctele cu care natura i-a inzestrat. Au nevoie de o femeie pe care sa o cucereasca, care sa le apartina, care sa li se daruiasca. Un tigru satul priveste apatic chiar si o prada facila care ii trece pe sub nas. Nevoia de hrana i-a fost satisfacuta si, pana cand rezervele i se vor epuiza, calmul siestei lui pune la adapost toate gazelele din jurul sau.
Spre deosebire de tigru (si de majoritatea animalelor salbatice) pisica vaneaza si ucide din placere. Indiferent daca ii este foame sau nu. De multe ori abandoneaza prada tocmai ucisa fara sa guste din ea. Mai mult, acuratetea si rapiditatea uciderii din necesitate, prin sfasierea jugularei sau sfaramarea vertebrelor este inlocuita de agonia torturii. E ceea ce eufemistic numim “joaca de-a soarecele si pisica”. Pentru pisica este probabil o joaca, dar ma indoiesc ca soarecele o recepteaza la fel! Este o ciudatenie a naturii, care, de regula, nu face risipa de resurse si nici nu provoaca suferinta inutila.
[………]
Spre deosebire de barbati, femeile au alte arme, iar scopul lor nu este declarat. Femeile se imbraca incitant, apeleaza la cosmetica, parfumuri si podoabe, afiseaza dupa caz un aer neajutorat sau provocator si multe altele ca sa arate bine, ca sa se simta bine, ca sa aiba incredere in ele insele, ca sa fie admirate, ca sa fie la moda etc. In fapt toate acestea sunt tot arme. Mult mai subtile, dar la fel de puternice. Ele folosesc aceste arme nu atunci cand sunt in cautarea unei “victime”, ci permanent. Victimele inutile sau colaterale nu au nici o importanta, ba dimpotriva, imaginea lor le face bine, le reconfirma puterea armelor proprii. Imi amintesc o scena din copilarie, cand mama a fost vizitata de o prietena ce tocmai implinise 28 de ani. Era de o veselie stralucitoare in timp ce ii povestea mamei: “astazi am avut cel mai mare succes din viata mea: asteptam tamvaiul in statie si era un un tip care a ramas cu ochii la mine total pierdut. Vaaaai, stii cum era?… Cred ca daca trecea tramvaiul peste el nici nu observa. Si erau cel putin 10 ani intre noi! Cand a venit tramvaiul si am plecat a ramas in statie cu o figura de ii plangeai de mila”. Evident, ce altceva putea sa faca?! Vanatoreasa, dotata din plin de natura cu “arme” si cu un intreg arsenal adaugat din proprie initiativa presara duzini de victime in jur. Avea nevoie de ele? Evident, nu. Dar o distrau de minune! Doborarea unei victime nu intrerupe vanatoarea nici macar pentru un moment. Vanatoarea continua permanent, este un mod de viata. Pentru multe femei o zi in care nu au atras nici o privire si nu au facut nici un cap sa se intoarca este un esec cumplit, o zi din viata pierduta.
Cand tigrul iese la vanatoare gaseste turma de caprioare, identifica potentialele victime si in final se concentreaza asupra uneia anume pe care o va urmari. Arareori isi schimba aceasta decizie. Celelalte ierbivore din turma sunt practic in deplina siguranta. Pentru ca tigrul are un scop clar si declarat iar victima urmarita este deja stabilita. In cazul pisicii orice misca in raza de actiune este direct vizat. Reflexul de a infige gheara in orice entitate ce pare sa aiba viata transforma in tinta totul de la fluture pana la ghemul de sfoara rostogolit pe jos.
[……….]
Din cauza precizarii clare a tintei barbatii arareori intra in conflict in cadrul vanatorii. Asta se intampla numai cand aceeasi femeie devine intamplator tinta a doi sau mai multi barbati sau, in faza incipienta a vanatorii, cand tinta inca nu e stabilita. Prin contrast femeile sunt permanet in competitie, sunt permanent rivale. Chiar si atunci cand nu vizeaza nici o tinta si fac pur si simplu risipa de munitie. Din cauza asta invidia si dusmania sunt omniprezente. Una dintre cele mai mari bucurii ale unei femei este sa vada ca o potentiala rivala (fie ea colega, “prietena”, o vedeta cunoscuta sau doar o cunostiinta oarecare) s-a ingrasat cu 10 kg. Chiar si in cazul in care femeile traiesc intr-un mediu in care din diverse motive nu exista potentiale victime ele vor continua sa isi etaleze armele, pur si simplu din rautate si invidie. Daca nu pot vana nimic, macar se vor simti bine vazand ca armele lor sunt mai puternice decat ale concurentelor care palesc de ciuda. Intreaga atmosfera de tensiune, dusmanie,barfele rau-voitoare si vorbitul pe la spate din colectivele de femei isi au originile in aceasta concurenta pentru un scop difuz, nedeclarat si fara finalitate practica.

Va las sa il faceti faramite inainte sa va spun sursa. Nu trageti in mesager!!!

My life stinks

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

1. Definitia "tigrului" se contrazice flagrant cu existenta barbatilor "multifunctionali" - amante + nevasta + relatii pasagere.
Si care dau iama in continuare in turma de gazele de cite ori prind ocazia.

Probabil tot mama natura e de vina, ca i-a facut anorexici (nu bulimici, ca asta ar fi bine).

2. Exista mentalitatea ca femeile nu pot sa traiasca fara admiratori -ei bine, pot. Si chiar bine merci.
O femeie constienta de ea nu are nevoie deloc de confirmari. Si nu-si pierde timpul cu tot felul de soricei facili si inutili.
Autorul a luat in considerare doar o specie trista de femei- trista si nesigura. Te asigur ca mai exista si alte tipuri.

Asa cum exista si femei-tigri, exista si barbati-pisica.
Si exista si oameni de ambele sexe care nu sint nici prada, nici pradator.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

destul de interesant, dar cam simplut. nu stiu daca dpdv masculin autorul are dreptate, dar eu pot sa-ti zic asa:
as prefera, sincer, sa ma lase lumea in pace, sa nu se uite nimeni la mine pe strada (poate si pentru ca traiesc in romania, unde admiratia vine la pachet cu agresivitatea si cu insultele, la admiratia de natura sexuala ma refer)
nu ma machiez, nu ma imbrac provocator, ci sport, nu port tocuri si nici fuste de o palma, si totusi de multe ori vin acasa plina de nervi- in prezent se renoveaza strazile de pe aici prin jur, si sa te fereasca dumnezeu sa cobori si numai dupa o paine, ce-ti aud urechile
asa ca pentru mine o zi in care nu am atras atentia sexului opus nu este deloc pierduta, ci dimpotriva, e o zi mai relaxata in care ma pot gandi la ale mele si medita le kestii mai profunde decat asortarea rujului cu pantofii sau greutatea nu stiu carei colege.

nu vreau sa vanez pe nimeni si chiar daca as face-o nu mi-as alege tintele "de pe strada"

si ca sa generalizez si eu putin, mi se pare ca barbatii nu inteleg urmatorul lucru: femeilor nu le aduc mari satisfactii cuceririle facile (gen, vezi un tip la metrou, ii zambesti, il iei acasa, te cilci cu el si seara le povestesti prietenelor la un cappucino/bere), asa cum le aduc barbatilor.
unu, ca raportul de forte te pune intr-o postura riscanta, doi, ca societatea blameaza astfel de tactici, doar in cazul femeilor, si trei, pentru ca e mult, mult prea simplu pentru o femeie sa gaseasca un barbat dispus la raporturi sexuale intamplatoare, decat e pentru un barbat sa gaseasca o femeie usoara, pe gratis.

cu siguranta articolasul e scris de un barbat, oarecum nesigur pe el, oarecum frustrat, si oarecum suparat pe noua pereche de pantofi a prietenei lui. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Ciudat, primul raspuns a disparut! Din cauza ca urmatoarele emit pareri opuse?! Curaj, fiecare are dreptul la parerea lui, chiar daca nu concorda cu a personalitatilor puternice de pe forum!

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Nu stiu cine a scris articolul si nici nu ma intereseaza, faptul e ca eu nu sant de parere ca omul este vanatorul. El crede ca este, dar ca si multe specii de animale, el "marcheaza" terenul in apropierea unor femele de ca e posibil sa-i placa, si vede care-i cade in plasa pentru reproducere. Ca de fapt pana la urma femela daca vrea sta daca nu vrea, pa.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

exista o mare contradictie in articolul ala.despre barbati spune ceva ca..nu ar conta.."fie liber fie casatorit"...iar despre femei tine o lunga amaraciune ca sint niste rele care lasa "bietele victime" cu ochii inlacrimati in statie.
da ce? A murit vreun mascul pina acum ca a privit ceva frumos?
de la asa putin este victima?????

Eu as completa cu ceva:
Barbatul vineaza.Atunci el actioneaza cu toate simturile la maxim.isi scoate, precum masculii din jungla, tot ce are mai bun(vezi penele de la pauni si culorile frumoase de la pasari sau coarnele cerbilor)
Femela sta si alege.pe cel mai.."bun si frumos" pt ea.
ea deocamdata este..calma..asteapta..priveste..compara...eventual intarita "batalia", dar este calma..sa zicem chiar..isi ascunde "talentele".
Bon
Masculul...isi ia prada, caci femela l-a ales.O trage de par acasa la birlogul lui si.....se linistesteeeeeeeeeeeesausausausausi ar mai fi:)

pe cind ea..femela..abea DUPA ce ajunge la birlog,isi incepe....

El..moare.....Ea...invie...si de cele mai multe ori..se termina asa:)
Chestie de chimie..´.ceva nu se pupa de la mama natura.

Mergi la inceput

adica:)
el ramine fara pene..fara coarne..ea socata.
Cineva minte Cine?si..de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Mie nu-mi plac generalizarile, nu cred ca exista un comportament feminin vs un comportament masculin decat ca rezultat al educatiei.
Fiule, trebuie sa inveti, sa fii puternic, sa fii viteaz, sa cuceresti cat mai multe femei, sa-ti supui nevasta.
Fiica mea, trebuie sa fii frumoasa, feminina, cum te duci la paine nerujata, trebuie sa te mariti, hai nu plange ca asa sunt barbatii, se intoarce el acasa, vezi ca plange ala micu.

Eu zic sa ne pastram putin tinuta si sa nu mai dam pe forum citate incendiare care provoaca scandal. Cu un mic efort se poate! Aici e un loc pentru a povesti problemele pe care le avem, pentru a ne sprijini si a invata, nu un loc unde sa se ia de gat femeile-e-curve cu barbatii-e-porci.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Jeessssuuussss

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by J G

Mie nu-mi plac generalizarile, nu cred ca exista un comportament feminin vs un comportament masculin decat ca rezultat al educatiei.
Fiule, trebuie sa inveti, sa fii puternic, sa fii viteaz, sa cuceresti cat mai multe femei, sa-ti supui nevasta.
Fiica mea, trebuie sa fii frumoasa, feminina, cum te duci la paine nerujata, trebuie sa te mariti, hai nu plange ca asa sunt barbatii, se intoarce el acasa, vezi ca plange ala micu.

Eu zic sa ne pastram putin tinuta si sa nu mai dam pe forum citate incendiare care provoaca scandal. Cu un mic efort se poate! Aici e un loc pentru a povesti problemele pe care le avem, pentru a ne sprijini si a invata, nu un loc unde sa se ia de gat femeile-e-curve cu barbatii-e-porci.

J si Carla (05.02.2006)

Ciudat ca ai retinut ca femeile-s curve si barbatii porci

Dar astia fara de probleme ce facem?Ca poate vrem sa "invatam" ceva.

Ne lasi si pe noi sa discutam o "problema" aici?
merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

She, ma intelegi gresit.
Mi se pare ca citatul de mai sus reprezinta o generalizare grosolana - nu mai vorbesc de comparatia cu cele doua feline. Deci ce am inteles eu: barbatii vaneaza numai cand au nevoie pe cand femeile tot timpul, asa de-ale naibii, cu citatul de rigoare cu tipa care a cucerit un barbat, l-a lasat distrus si s-a simtit bine.
Ce m-a deranjat foarte mult si mi s-a parut ofensator:
Femeile se imbraca incitant, apeleaza la cosmetica, parfumuri si podoabe, afiseaza dupa caz un aer neajutorat sau provocator si multe altele ca sa arate bine, ca sa se simta bine, ca sa aiba incredere in ele insele, ca sa fie admirate, ca sa fie la moda etc.
Mi se pare ca dintr-o data femeile sunt niste fiinte extrem de simple. Sincer eu ma simt bine din alte motive: succese profesionale, reusitele copilului meu, o noua idee care mi-a venit, o carte care m-a facut sa inteleg ceva. Avand toate astea, ma duc in mall in blugi si tricou fiind sigura de valoarea mea ca om chiar daca nu ma remarca nimeni printre picioarele si balcoanele care se invart pe acolo.
Apoi:
Una dintre cele mai mari bucurii ale unei femei este sa vada ca o potentiala rivala (fie ea colega, “prietena”, o vedeta cunoscuta sau doar o cunostiinta oarecare) s-a ingrasat cu 10 kg.
Mai hai sa fim seriosi. Deci astea sunt cele mai mari bucurii, ca este eliminata o concurenta din cursa pentru obtinerea mult-ravnitei admiratii a barbatilor? E strigator la cer!
ca sa nu mai vorbesc de:
Intreaga atmosfera de tensiune, dusmanie,barfele rau-voitoare si vorbitul pe la spate din colectivele de femei isi au originile in aceasta concurenta pentru un scop difuz, nedeclarat si fara finalitate practica.
la asta deja nu am cuvinte, imi vine sa plec in lume. Chiar asa suntem?

Cat despre ultima fraza apropo de femei si barbati, era o metafora care s-a inspirat din generalizarile de mai sus, adresata in special lui Ymcar si postarilor lui la diferite subiecte. data viitoare promit sa ma exprim mai clar ca sa nu las loc la confuzii.

Acum sa inchei prin a-ti explica de ce am intervenit macar intr-una asemenea subiect exceptional, pe care acum cateva luni l-as fi ignorat considerand ca este produsul unei minti inculte si frustrate. Acum sunt mama unei fetite mici si frumoase, ma gandesc tot mai mult la lumea in care a venit si imi doresc sa pot lupta pt a schimba mentalitatile de genul barbatii sunt asa si femeile sunt pe dincolo. Este responsabilitatea mea sa nu ma mai tin de nas ocolind ceva care pute si sa incerc sa-l inlatur.

Desigur, va las sa discutati, nu am cerut inchiderea subiectului! Si te rog sa ma lasi si pe mine sa-mi exprim parerea, MERCI!

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput