UN BUNIC MINCINOS...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

De fapt problema nu este a relatiei copil-bunic...
Este problema ta veche si nerezolvata. "Acum am probleme cu relatia dintre tata si puiul meu." Este evident ca pe tatal tau nu l-ai iertat si nici nu pari a avea de gand sa-l ierti. E suficient daca inveti sa-l accepti asa cum este, fara reprosuri, fara amintiri dureroase scoase mereu la tapet.
Esti adult acum. Si el este adult. Si fiecare are viata lui.

Programul de vizite mi se pare o idee nu tocmai fericita. Asta ar insemna sa-l tratezi pe tatal tau cu aceeasi superioritate furioasa cu care l-ai dat afara din casa cand aveai opt ani. Dar o discutie calma, intre doi adulti care iubesc un copil si pe care copilul ii iubeste ai putea avea cu el....

Pe cel mic nu trebuie sa-l minti deloc, ci doar sa-i spui adevarul intr-o forma convenabila. De ex. "Vaccinul doare putin-putin, las-ca pupa mama si trece! Dar dupa vaccin o sa te faci mai mare si mai voinic si mai puternic..."

Q

Am editat dupa postarea Andradei, ca am vazut ca ea e mai blanduta din fire si ti-a dat un raspuns mai mangaietor. Dar parerea ca tu trebuie sa-ti "rezolvi" conflictul cu tatal mi-o pastrez. Chiar daca el este de vina, atata timp cat cel mic il doreste si il asteapta pe bunic trebuie sa gasesti o solutie. Si daca baiatul vrea sa-l auda, nu trebuie sa vorbesti tu la telefon cu tatal tau... o gangureala in receptor a nepotului poate face minuni!

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Faptul ca bunicul si respectiv tatal tau nu vine e in totalitate vina lui si eu cred ca e gresit sa te invinovatesti pe tine.
Si mie nu mi se pare ca iti urasti tatal, ii poti insa uri obiceiul de a minti, ceea ce e iarasi normal, mai ales ca ti-a creat atitea neajunsuri cind erai mica.
Cred ca oricit ai vrea sa protejezi copilul de dezamagire, intr-o buna zi va afla cum e intr-adevar bunicul (care nu se va schimba).
Eu zic ca avind experienta ta, il poti face sa treaca mai usor prin dezamagire apunind ceva de genul: Bunicul a zis ca vine, dar nu stim sigur, ti-aduci aminte ca si alta data a zis ca vine si n-a venit.
Sau anuntind vizita bunicului numai cind e la usa
Sau atunci cind bunicul promite nepotului de fata cu tine sa adaugi: Bunicul ti-a spus ca iti aduce miine bomboane, in schimb bunicul e foarte ocupat, s-ar putea sa nu fie miine.
In felul asta afla si nepotul ca e normal sa-si exprime frustrarea si fata de tine si fata de bunic. Sincer nu cred ca bunicul isi va schimba nici atitudinea si nici obiceiurile, dar poate tu poti crea in familia ta o atitudine relaxata in care si tu si copilul sa va exprimati liber, sa va cunoasteti bine si cine stie...poate si bunicul se va simti atit de liber incit sa-si permita sa fie "mincinos" pe fata.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Andrada, cred ca ai inteles perfect ce spuneam. Nici eu nu mai cred ca se schimba, desi mai incerc. Nu il urasc asa cum ai spus tu urasc minciunile lui. Buna ideea cu anuntatul vizitei cand este la usa!! Nu m-am gandit pana acum. Ma bucuram ca vine si ca ii face placere si atunci anuntam repede evenimentul.

Qsar, nu am nimic cu el ci cu prostitul pe fata. Povestea cu vizitele prgramate nu mi s-a parut fericita, altfel nu as fi cerut sfaturi dar eram disperata ca se tot anunta si nu mai aparea. A intarziat 3 ore timp in care copilul vroia sa coboare in fata blocului sa-l astepte! La telefon vorbesc in fiecare seara dar nu prea are efect, ii promite si atat.
Conflictul dintre noi se va rezolva cand nu ma va minti. Sunt intelegatoare, nu ma mai intereseaza de mult cu cine sau cu cate umbla dar daca tot vine sa imi povesteasca ceva, macar sa fie adevarat. Ceea ce nu vreau este ca acest conflict sa influenteze relatia lui cu copilul.

Aissa eu chiar nu am nimic cu tine, dar m-a deranjat "tonul" si acuzatia de mincinoasa. Una este sa ii spui copilului ca Mos Craciun exista si alta este sa il amagesti cu promisiuni. Si eu am vorbit cu copilul din prima zi si acum vorbesc cu el si ii povestesc tot, ii explic cat mai multe posibil insa uneori trebuie adaptate. Mai bine ca oricum sunt prea multe certuri in zona, doar nu vrei sa intregim randurile!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Qsar tu incerci nu numai sa o faci vinovata de nesinceritate (cu noi, cu ea, cu tatal ei) dar si ca ea e vinovata de nesinceritatea tatalui ei.
Ori ai informatii din alta parte si atunci devine personal, ori eu nu urmaresc logica ta.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

Qsar tu incerci nu numai sa o faci vinovata de nesinceritate (cu noi, cu ea, cu tatal ei) dar si ca ea e vinovata de nesinceritatea tatalui ei.
Ori ai informatii din alta parte si atunci devine personal, ori eu nu urmaresc logica ta.

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Sincer ador acest forum pentru ca am gasit mult bun simt la un loc. Prietene nu prea am pentru ca m-am mutat acum 4 ani in Romania iar jumatate din viata mea am petrecut-o in alta parte.

Cand am vre-o nedumerire sau pur si simplu simt nevoia sa vorbesc cu cineva de cele mai multe ori intru pe DC. Acesta este si motivul pentru care m-a deranjat tonul Aissei si tot acelasi motiv m-a determinat sa ii dau floricica.

Nu vreau ca dintr-un subiect in care incercam sa aud si alte pareri sau un sfat sa ajungem sa ne certeam intre noi. Asa ca ori ii dam delete ori facem o vaza mare de flori si invatam sa comnuicam pasnic!

Nici eu nu am fost mereu de aceiasi parere cu alte fete dar ori mi-am spus punctul de vedere pasnic ori am cautat alt subiect.

Andrada iti multumesc mult atat pentru sfat cat si pentru interventie dar credema ca prefer sa ajunga subiectul la container decat sa vad o incaierare intre persoane mature!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Io am tot recitit ce am scris si sa mor de-mi dau seama ce te-a deranjat. Oare sa fiu asa acida incat sa nu-mi mai dau seama ce scriu?
Mi-am spus parerea si mi-o mentin. La o scara mai mica faci si tu aceeasi greseala ca tatal tau. E parerea mea. Daca am gandi toti la fel si am veni doar cu floricele ar fi terna viata. Te rog sa ma omiti din viitoarele tale mesaje. Deja iti tot aduci aminte de mine in fiecare mesaj...dovada ca te-am zgandarit putin (desi cei ce ma cunosc pot spune ca am fost chiar draguta cu tine), dar poate undeva in sinea ta iti dai seama ca nu sutn departe de adevar.
Nu fac ca Qsar, nu-mi sterg postarile ca nu se mai intelege nimic din subiectul tau. Desi recunosc asta mi-a fost impulsul vazandu-ma amintita. Chiar rog alt participanti la topic sa isi dea cu parerea daca am avut un ton urat , rau intentionat....contra ta.
Te rog insa, ai spus deja de 2 ori ca te-a deranjat tonul meu, gata, lasa-ma.... V-am rugat sa continuati discutia...asteptam incurajari, floricele si tot tacamul. Parerile care sunt contra a ceea ce astepti tu deranjeaza asa ca le lasam deoparte.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Am mai vazut situatii din astea cand un adult promite ceva in joaca si un copil numara zilele pana i se va indeplini promisiunea.
Cred ca ar trebui sa ii spui adevarul. Poate putin mai nuantat decat il spui pe forum.
Textul meu pentru asemenea situatii este: oamenii, fara sa fie rai, sunt uneori insensibili si nu isi dau seama ca un copil ii crede intotdeauna. Nu suntem toti la fel. Unii au buba asta, altii au alte bube.
Chiar daca are doar 3 ani (de fapt nu stiu cat are piciul tau) poate sa inteleaga ca oamenii sunt diferiti. Daca el alege sa se joace cu unii copii si cu altii nu, inseamna ca in sinea lui ii selecteaza dupa anumite criterii. Deci nu iti va fi greu sa ii explici ca exista calitati si defecte.
Pe de alta parte nu cred ca expunand asa problema il vei indeparta de bunic in mod artificial. Nici nu vrei asta. Doar il vei face sa puna singur o limita increderii pe care o are.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aissa

Io am tot recitit ce am scris si sa mor de-mi dau seama ce te-a deranjat. Oare sa fiu asa acida incat sa nu-mi mai dau seama ce scriu?
Mi-am spus parerea si mi-o mentin. La o scara mai mica faci si tu aceeasi greseala ca tatal tau. E parerea mea. Daca am gandi toti la fel si am veni doar cu floricele ar fi terna viata. Te rog sa ma omiti din viitoarele tale mesaje. Deja iti tot aduci aminte de mine in fiecare mesaj...dovada ca te-am zgandarit putin (desi cei ce ma cunosc pot spune ca am fost chiar draguta cu tine), dar poate undeva in sinea ta iti dai seama ca nu sutn departe de adevar.
Nu fac ca Qsar, nu-mi sterg postarile ca nu se mai intelege nimic din subiectul tau. Desi recunosc asta mi-a fost impulsul vazandu-ma amintita. Chiar rog alt participanti la topic sa isi dea cu parerea daca am avut un ton urat , rau intentionat....contra ta.
Te rog insa, ai spus deja de 2 ori ca te-a deranjat tonul meu, gata, lasa-ma.... V-am rugat sa continuati discutia...asteptam incurajari, floricele si tot tacamul. Parerile care sunt contra a ceea ce astepti tu deranjeaza asa ca le lasam deoparte.

Cristina

Da, poate ar cineva curajul sa isi dea cu parerea. Floricele am impartit ca sa terminam cu discutiile dar se pare ca este nevoie de certuri.

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Anca,ce-ar fi sa scoti castanele din foc cu manuta bunicului?:)
Adica in momentul in care bunicul promite si nu se tine de cuvant(nu mai devreme,ca sa faci tu presiuni asupra bunicului,ca oricum acestea n-au demonstrat efecte pozitive),pui manuta pe telefon si initiezi o convorbire directa intre bunic si nepotel,in cadrul careia bunicul e liber sa povesteasca nepotului ce scuze vrea pentru faptul ca nu e la voi la momentul la care a promis ca va fi?
Ma gandesc ca relatia dintre copii si parinti nu e identica cu cea dintre nepoti si bunici,basca timpul trece si bunicul ar putea sa-si schimbe atitudinea in bine,iar pustiul tau creste si va face singur presiuni asupra bunicului care s-ar putea sa functioneze..oricum tu esti cu copilul si poti indulci dezamagirea daca e nevoie...nadajduiesc ca am reusit sa scriu intr-o maniera coerenta ce gandesc pe tema data..
numai bine va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darry spune:

Ma bag si eu in seama cu sfat ...sper bun. Am si eu un bebe mic de aproape 2 anisori care pentru mine si tati lui este tot ce avem mai bun lume. Pot sa-ti spun doar ca si tatal meu a avut o astfel de relatie cu tatal sau. De la 6 ani ai tatalui meu parintii lui au divortat dar certurile dintre tata si bunicul meu existau de mult timp. Tata nu i-a permis bunicului meu sa ne vada niciodata. Aveam 7 ani iar sora mea 8 cand bunicul nostru era pe patul de moarte ( avea cancer) si ultima lui dorinta a fost sa il vada pe tata(sa ii ceara iertare) si pe noi. Atunci l-am vazut pe tata pentru prima data plangand si tot pentru prima data l-am vazut vorbind de tatal lui cu drag. Eram mica sa pot intelege eu foarte multe dar tot ce s-a intamplat in ziua aia nu am sa uit niciodata. Am vorbit de cateva ori cu tata despre ziua aceea si mi-a spus ca cel mai mare regret al lui este ca nu a apucat sa ii spuna cat de important este pentru el ca tata si ca in ciuda tuturor certurilor il iubeste si il respecta. Eu sunt convinsa ca in sufletul tau exista macar o farama de dragoste pentru tatal tau si tot o farama de iertare... daca nu atat de mult pentru el macar pentru fiul tau pe care spui ca il iubeste mult. Vei ajunge probabil sa regreti pana la urma comportamentul tau si sunt convinsa ca si tatal tau traieste cu regrete. Parerea mea este ca nu ar trebui sa lasi relatia voastra sa se raceasca complet si sa incerci sa faci un pas cat de mic spre remedierea relatiei. Eu cred ca as putea trece peste orice pentru parintii mei asa cum sper ca va face si baietelul meu pentru mine si tati lui. Pana la urma familia este cea mia importanta... nu? David, Darry si tati nostru

Mergi la inceput