Preparate din oua

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua rasturnate

Ingrediente: 15 oua fierte tari, 150 g salam de Sibiu, 2-3 castraveti murati, 2 cepe potrivite, 400 g maioneza

Se taie ouale jumatati si se scot galbenusurile. Se taie marunt salamul, castravetii si cepele, se amesteca cu galbenusurile si 150 g maioneza si se umplu ouale.
Pe un platou se aseaza restul de maioneza, apoi se pun ouale umplute, cu fata in jos. Se orneaza cu gogosari, castraveti si patrunjel verde.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua a la russe

Ingrediente: 500 g salata verde, 3 oua fierte tari, maioneza, 400 g cartofi, 200 g morcovi, 100 g mazare, mustar, patrunjel verde, 1 gogosar rosu mic, sare, piper, ulei

Morcovii si cartofii fierti intregi se curata, se taie cuburi, se adauga mazarea fiarta separat, patrunjel tocat, 2 oua maruntite, mustar si maioneza, dupa gust. Se potriveste de sare, piper si ulei si se orneaza cu feliute de ou, patrunjel verde si lamele de gogosar.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua in smantana

Ingrediente: 4 oua, ½ ardei gras galben, ½ ardei gras rosu, 4 lg. smantana, 30 g unt, 1 lingurita ulei, sare, piper, verdeata

Ardeii se taie lamele si se inabusa 10 minute la foc mic intr-o lingurita de ulei. Se aseaza feliile de ardei intr-un vas uns cu unt, se adauga smantana si ouale nebatute, sare, piper si verdeata. Se dau 5-6 minute la cuptor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua cu sos de rosii

Ingrediente: 4 oua, 1 lg. otet aromat, 200 g smantana, 1 lingurita faina, 50 ml suc de rosii, nucsoara rasa, piper, codite de ceapa verde

Se infierbanta 400 ml apa cu otet aromat. Se sparg ouale si se lasa sa fiarba 4 minute, acoperite. Se scot cu o spumiera si se pun pe un platou.
Smantana se amesteca bine cu faina si suc de rosii. Se adauga sare, piper si nucsoara si se fierbe 2-3 minute. Se serveste cu codite de ceapa taiate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua cu sos tartar

Ingrediente: 6 oua fierte tari, ulei, 4 lg. vin, mustar, patrunjel verde, 6 cepe rosii, 2 radacini de telina, sare, piper

4 oua se amesteca bine cu telina fiarta si rasa si ceapa taiata pestisori. Deasupra se toarna un sos preparat din 2 galbenusuri fierte batute cu ulei, mustar, sare si piper. Se aseaza totul pe um platou si se orneaza cu feliute de albus.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua cu spanac

Ingrediente: 1 kg spanac, sare, 6 lg. ulei (masline), 2 lg. hrean ras, 2 cepe rosii, marar, patrunjel verde, 4 oua fierte tari, cateva ridichi

Spanacul se taie marunt, se freaca bine cu putina sare, se opareste, se scurge si se amesteca impreuna cu uleiul, hreanul, ceapa taiata pestisori si verdeata tocata. Se aseaza pe un platou si se orneaza cu felii de oua si ridiche.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua cu sunca

Ingrediente: 4 oua, 2 felii sunca, 75 g branza, 4 lg. smantana, 1 lingurita faina, unt, sare, piper, verdeata

Albusurile se bat bine cu smantana, branza rasa si faina si se repartizeaza pe 4 farfurii termoizolante, unse cu unt. Se pun deasupra feliute de sunca si se lasa la cuptor 3 minute. Se pun galbenusurile si se mai lasa 1 minut.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia718 spune:

Oua moi cu sunca la cuptor:
Cantitatile necesare: 1 ou fiert, o felie de sunca slaba, o lingurita de smantana, unt, sare.
Se unge o tavita cu unt. Se infasoara oul in felia de sunca si se adauga smantana si putina sare. Se tine in cuptor 12 minute.

alina herman

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua umplute cu crema de ciuperci I

Ingrediente: 10 oua, 150 g ciuperci (Champignons), 100 g branza, 1 lg. margarina, 10 rosii, sare, piper, vegeta, usturoi

Se fierb ouale. Se taie un capac pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca bine cu branza si margarina. Se adauga sare, piper, vegeta si usturoi zdrobit, dupa gust.
Din rosii se taie cate un capacel care se scobeste de miez si se aseaza deasupra fiecarui ou umplut. Se servesc cu sos de maioneza si smantana dres cu suc de lamaie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua umplute cu crema de ciuperci II

Ingrediente: 6 oua fierte tari, 200 g ciuperci (Champignons), 2 lg. unt, patrunjel verde, sare, piper, suc de lamaie, salata verde

Ciupercile se taie felii subtiri si se fierb in apa cu sare si suc de lamaie; apoi se scurg si se toaca. Galbenusurile se bat cu untul moale, se adauga verdeata tocata si ciupercile si se potriveste de sare si piper. Jumatatile de albus se umplu cu crema de ciuperci, se aseaza pe un platou tapetat cu frunze de salata verde si se orneaza cu patrunjel verde.


Mergi la inceput