Ce ma fac cu sotul!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Deci sa va lamuresc.Din ce a observat Claudia este cam adevarat si una si alta.Probabil eu explicindu-i ca trebuie sa stea sau sa se joace cu copilul,nu o face ca am spus EU si omul isi vede de ale lui.Cum mi-ati spus unele dintre voi nu am "sa-i mai impun"ca poate o va face el de la sine.Astazi, a venit de la servici,a mincat si a stat 10 minute cu Alex si s-a culcat de la ora 18 si o sa doarma pina dimineata la 4-5.A devenit obisnuinta.Eu il cred ca e obosit dar nu mereu cind seara ar putea sa stea cu noi,nu neaparat sa iasa in parc cu noi.Deci, cind nu doarme devreme se uita la televizor dupa cum v-am mai spus.V-am lamurit?Daca nu puneti voi intrbari clare si am sa va raspund.

ghita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Sint clar offtopic, da nu ma pot abtzine: doarme cel putzin 10 ore continuu??

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

ei si? barbatu-meu doarme 12 si apoi tot rupt e...
Nici sotzul meu nu e genul jucaus..sa ia plodul si sa se tavaleasca,sa faca macar o data ca maimutza,sa-i dea de mancare,sa..sa.. etc.Abia de pe la 2 ani a inceput sa iasa cu el in parc si sa-l culce cu o carte in mana.In plus,eu n-am avut nici avantajul bunicilor aproape si nu de putine ori am zis ca-mi iau talpasita cu puiul in brate.
Dar in fond sotzul meu il iubeste muuult pe marc,e mandru de el si adevarat e ca de cand a crescut fac multe chestii impreuna,ba chiar are rabdare sa stea la locul de joaca mai mult decat mine.Sunt multumita acum.
She,si pe tine te inteleg perfect,ca nu esti o mama jucausa..nici eu nu sunt.Adica il pup,il gadil,ne tavalim,citim..dar in veci n-o sa rezist mai mult de 10 minute la lego,la nisip etc.Nu pot.
In fine,copilul meu a fost foarte independent de mic,si-a gasit singurel de treaba dintotdeauna si deci n-a stat agatat de mine -sa fiu silita-si obisnuita deci-sa fac scamatorii tot timpul.
depinde si cum "te educa" copilul,nu numai invers:)
Adina,tu in primul rand baga-i in cap sotzului tau ca am trecut de epoca de piatra unde tinutul sub papuc era in floare.Eu inteleg cat te doare ca nu se implica,ca mangaie copilul pe crestet si gata si-a facut datoria.El vrea poate sa se simta boss,sa simta ca te tine el pe tine sub papuc si din punctul asta de vedere ,poate chiar a reusit,altfel nu postai atat de dezamagita.Trebuie sa inteleaga ca sunteti egali!chiar daca el munceste si tu stai acasa-prin urmare,unii barbati trag concluzia ca ei muncesc si tu...freci menta sau ceva de genul asta.
Pana nu-i iese sefia din cap nu stiu cum il dai pe brazda,cu copilul sau cu ajutorul in casa...ca daca doarme de la 6 seara(cand nu se uita la tv) banuiesc ca nu te ajuta cu nimic,mare minune daca isi duce farfuria la chiuveta macar.
TU iar ai avantajul parintilor-si probabil nu mai este cazul sa faca ceva ca deja sunt toate facute),dar gandeste-te daca ar face la fel daca ati locui singuri,departe de neamuri.
Daca crezi ca da...da-l pe brazda cat mai poti si din suflet te sfatuiesc de bine

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

quote:
Originally posted by She

Si ca sa nu uit.Joaca "de unul singur" sau cu fratii ajuta la dezvoltarea imaginatiei.Imaginatia este un fel de "mama" a dezvoltarii psihicului.fara imaginatie nu se progreseaza.
Si acum am bagat scuza

Perfect adevarat !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

quote:
Originally posted by aaalex

Deci sa va lamuresc.Din ce a observat Claudia este cam adevarat si una si alta.Probabil eu explicindu-i ca trebuie sa stea sau sa se joace cu copilul,nu o face ca am spus EU si omul isi vede de ale lui.Cum mi-ati spus unele dintre voi nu am "sa-i mai impun"ca poate o va face el de la sine.Astazi, a venit de la servici,a mincat si a stat 10 minute cu Alex si s-a culcat de la ora 18 si o sa doarma pina dimineata la 4-5.A devenit obisnuinta.Eu il cred ca e obosit dar nu mereu cind seara ar putea sa stea cu noi,nu neaparat sa iasa in parc cu noi.Deci, cind nu doarme devreme se uita la televizor dupa cum v-am mai spus.V-am lamurit?Daca nu puneti voi intrbari clare si am sa va raspund.

ghita

Problema e grava,draga mea,dar ideea gresita de la inceput a fost ca ai pus copilul inaintea ta in discutie . Si noi ne-am incurcat nitel,poate chiar si tu. Imagineaza-ti ca nu aveai copil. Problema e ca el DOARME,ca nu iti vorbeste,ca nu te mangaie,ca nu te asculta,ca simti ca nu existi in casa. Nu te ascunde in spatele copilului,nu ii spune: nu iti iubesti copilul si nu te joci cu el cand defapt vrei sa ii strigi : nu ma mai iubesti,nu mai stai cu mine!Copilul,sunt convinsa ca se joaca toata ziua, cu tine,cu buncii,cu copiii, ai vazut si She spune ca ai ei se jucau singuri ,DAR CU TINE,cine ??.Indreapta-ti privirea catre tine,draga mea ! Tu esti cea data la o parte si crezi ca daca s-ar juca cu copilul ,tu vei fi fericita,dar nu vei fi,nuitiva fi de ajuns! Incearca sa afli cu adevarat ce te doare,si dicuta direct cu el. Poate o sa realizeze ca intr.adevar te neglijeaza,pt ca asta e problema,te neglijeaza PE TINE!
Trebuie neaparat sa discuti cu el,dar lasa copilul de-o parte,nu il implica in asta,pt ca durerea e defapt intre voi .Dar incearca sa discuti calm,calda,fara reprosuri, sa vedeti ce s-a intamplat intre voi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

eu nu cred ca tatal e normal sa se poarte asa cu copilul,nu vad leg intre a-l tine tu sub papuc si a se juca cu cupilul lui
eu cred ca tre sa ai o convorbire serioasa cu el pe tema asta,poate poate poti sa-l faci sa inteleaga ca copilul se poate simte neiubit,respins si mai tarziu sa aiba repercusiuni
nici nu tre sa-i impui ,na ia copilul si joacate cu el,el tre sa o faca din toata inima,intreaba-l de ce nu vrea,afla motivul
iesiti impreuna in parc,poate asa se apropie mai mult de copil

nu am trecut prin asa ceva,sotul meu e foarte apropiat de ambii copii,asa ca am incercat sa-ti spun ce as face eu in locul tau

pupici si sper din toata inima sa se rezolve

POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
POZE ANA-MARIA
CRISTINA&ANA-MARIA 17.01.2006& IULIAN 22.11.1998

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any spune:

Nu fi rea, lasa ca vine si vremea lui, cand vede ca nu ai sa mai faci fata, se va implica mai mult,acum sotul crede ca de tine are mai multa nevoie copilul, aveti o viatza impreuna, nu sta timpul in loc, mai asteapta,
la vremea " de ce" o sa se regleze situatia de la sine
il poti implica mai subit cu mici siretlicuri, de genul.... a intrebat copilul de tine, ... a plans cand ai plecat, ... vrea cu tine..., lasa/i putin timp, " fii atent la el, face nu stiu ce ca tine..." unii barbati chiar nu se pricep, asteapta sa devina cel mic mai " adult" .
parerea mea este ca esti tu stressata, obosita, te neglijezi si ai vrea si tu sa " respiri", fii calma, totul se rezolva de la sine,
astept vesti bune.

cine are ochi sa auda, cine are urechi, sa vada...

Mergi la inceput