NU !!!!

NU !!!! | Autor: super mami

Link direct la acest mesaj

Orice zic...primesc un NU raspicat de la domsoara mea de 2 ani si jumatate.
Ca bebelus a fost de nota 10. Puteam sa cresc 10 ca ea fara probleme. Cuminte, vesela, sanatoasa....nu stiu ce inseamna nopti albe sau plansete de bebeu.
La sf lui martie am plecat in SUA pt o luna si jumatate, in vacanta. Acolo a avut sub nasuc un copil mai dificil. Drept urmare si-a insusit duduia tot ce a vazut si a inceput si ea sa urle, sa se tavaleasca, sa loveasca alti copii...si multe alte lucruri "bune".
Am revenit acasa si incet incet a renuntat la multe dintre obiceiurile noi.
Acum insa ma lovesc de "NU". Un Nu general. Indiferent ce-i cer sau ce ii zic...raspunsul e nu. Chiar daca uneori face ce trebuie...tot trebuie sa zica nu.
Ii zic sa-mi dea manuta ca vine o masina...nu, sa nu se urce cine stie pe unde...nu, sa vina...nu, sa nu vine...nu, sa stea jos...nu, sa stea in picioare.....nu si asa mai departe.
In general ignor nu - ul, dar ma oboseste si ma calca pe nervi. Ea nu era asa, asculta intotdeauna si cu placere chiar.
O lasa balta ea, ar trebui sa fac ceva ? Trece cu timpul ?
Ce a functionat la noi ffff bine pana acum: coboram la nivelul ei si ii explicam scurt si clar pe un ton serios....ce voiam de la ea.
Acu' fac la fel, zice "ok baby" si face ca ea.
Urmeaza sa incepem si gradi...pai cu atitudinea asta...nici nu vreau sa ma gandesc.Alexandra si Isabelita Isabel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

E vârsta :-) lui NU... Si a mea a intrat în aceasta perioada de "mica adolescenta" de vreo 2 luni... Ea spune NU orice as zice iar eu rârd si-i raspund "sigur ca NU :-) - dar pâna una alta hai sa facem (ceva ce nu-i place sau nu-i de acord) si apoi facem si (ceva ce-i place fff mult)..." Si uite asa în ultimul timp a cam uitat sa mai spuna NU... da' sa nu zic hop pâna n-am sarit! ca de-abia are 23 de luni... Acum este super-îndragostita de tati si numai tati poate s-o puna pe olita dimineata! Iupiiiiiii! In sfârsit pot sa-mi fac dusul si sa ma spal pe dinti!
Eu zic ca gradi îi va folosi - este un copil bun si se va da pe brazda :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

super-mami-este foarte normal. Fetita mea cea mica (2 ani), imi spune la toate NU. Chiar si daca ar vrea sa faca un anumit lucru, mai intai spune NU si apoi revine si zice DA. Deja m-am obisnuit. Ma amuza tare cand imi spune Nu. Cateodata imi si canta, spunadu-mi de mai multe ori Nu parca vrea sa imi faca in sac (sic)! Deci stai linistita: fetita ta a evoluat-este in perioada lui NU.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

ha ha e perioada NU aveti dreptate. acum o parcurge si Serbanica...il intreb: "o iubesti pe mami?" - NU! (hotarat).. vrei apa? - NU! dar se intinde dupa cana...ne jucam? - NU! orice e "NU" dar eu cred ca ei nu sunt foarte constienti ca NU e chiar NU! ... rabdare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Emma a trecut de faza asta! Acum are 3 ani si o luna. Da....cam pe la 2 ani jumate ma turba si pe mine cu Nu! Nu! Nu! Au fost cateva luni bune de "NU"....daca nu juma' de an! Stai calma....trece!
La noi functiona cu explicatii...Daca zicea NU, eu incepeam sa-i explic, cu argumente logice, de ce e bine sa faca cum am zis. DE cele mai multe ori functiona. Sau ii distrageam atentia cu altceva...si uita ca mai inainte s-a opus cu inversunare!
Sau alta metoda: ii ziceam "Ok, cum vrei tu". Dupa cateva momente, ea insasi facea ce i-am spus fara sa fie nevoie sa-i mai repet!
Astea au fost metodele noastre, care, de cele mai multe ori, au dat roade. Iti trebuie insa MUUULTA RABDARE!

Acum, la 3 ani, e mult mai bine! E si acum negativista, normal, insa altfel ma inteleg cu ea si altfel asculta de explicatii logice. E mai matura in gandire, daca pot sa zic asa

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput