Orez salbatic & altele

Orez salbatic & altele | Autor: Winnie

Link direct la acest mesaj

Buna!

Noi suntem adeptii unei alimentatii cat mai naturiste, si mai mult, de cand sunt vegetariana, incerc sa mananc cat mai sanatos si sa compenzez lipsa carnii.

Imi puteti spune si mie - daca stiti - unde as putea gasi in Bucuresti orez salbatic (din acela cu bob lung si subtire, culoare aproape neagra)? In supermarketuri orezul salbatic se gaseste doar abestecat cu orez alb, nu altfel...

Si daca ati vazut cumva pe la noi, ceea ce in alte tari se numeste "cooking spray"? Un spray care se da in tigaie pentru a cali legume fara ulei...

Mii de multumiri!

Cris si -lina Balerina (19.11.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Eu am cumparat din Cora orez integral, cu bob lung si negricios. Este in jur de 3,5 RON/1,2 Kg. Are denumire nemteasca, dar nu stiu sigur acum...
In privinta cooking spray, eu stiam ca ar contine margarina, cam neindicata!! Dar...s-ar putea sa ma insel...

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adriana, orezul salbatic e altceva decit orezul integral, e un alt soi. Arata mai ciudat, uite o www.avantaje.ro/images/content/articles/2004/5/114/salbatic-8252698505179179b9c2_147_100_.jpg" target="_blank">poza. L-am vazut si eu in Bucuresti numai in amestec cu orez alb, ai dreptate, Winnie. Nici nu stiu daca ai putea sa-l gasesti aici in alta varianta. Poate altcineva din fete stie mai bine.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Eeeee, p-asta n-o stiam!! N-am vazut pana acum asa orez...Urat rau!!

Sorry...Nu stiu unde sa cauti!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Winnie spune:

Da, din pacate asa este - nu apare decat in combinatie cu orez alb.
Noi am luat odata din UK plus ca am mancat de fiecare data cand am fost la turci, greci, etc

Adriana, desi arata urat, este tare gustos (preparat asa cum trebuie) si muult mai sanatos decat cel alb (care intra in categoria alimentelor prelucrate - carbohidrati rafinati)

Va multumesc mult, fetele!
Daca mai stie cineva, mi-ar fi de mare ajutor.

Pupici!

Cris si -lina Balerina (19.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

cumpara-l asa combinat, alege-l si sapara-l bob cu bob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi

cumpara-l asa combinat, alege-l si sapara-l bob cu bob

lolll
si dup'aia da-ne si noo poza cu tine la ales si cules