teama de operatie!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calatoare spune:

Vio si eu am oroare de operatie. Si eu sunt obsedata de gandul ca n-o sa ma mai trezesc si ca o sa ramana copilul fara mama. De aceea n-am optat pentru cezarina. Normal, inainte de orice operatie ce presupune anestezie generala, se fac anumite analize. Daca ti-e atat de teama, fa-ti inainte toate analizele posibile. Intreaba mai bine un doctor. Si.....nu cred ca e cineva pregatit sa treaca dincolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

Vio am intrat sa iti urez operatie usoara si sa stii ca nu esti singura care ai asemenea ganduri .
E mai bine daca iti face anestezie generala, asa cum ziceai tu macar nu auzi tot ce se petrece. Si eu voi face cezariana cu peridurala si tare mi-e frica,dar ma rog la Dumnezeu si incerc sa vorbesc cu fete care au trecut prin asta, poate, poate mai prind si eu curaj .

iti tin pumnii si sa ne povesteti dupa, cum a trecut ..

Leliutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

vio, incearca sa gandesti pozitiv. Totul o sa fie bine.
Eu am facut anestezie generala la cezariana si a fost perfect. Pur si simplu adormi si te trezesti.
Tatal meu insa era ingrozit inainte de operatia mea ca nu o sa ma trezesc, atat de speriat incat a venit cu mine pana la spital si cand am intrat pe coridor a plecat acasa ca nu rezista sa stea acolo. Sti ce ii spuneam tot timpul ca sa-l linistesc "n-am auzit de vreun caz in care cineva sa moara de la anestezie si apoi ... Dumnezeu e acolo si o sa ma pazeasca pe mine si pe fetita mea"

Eu as opta oricand pentru anestezie generala, cand am facut locala (la apendicita) am auzit tot si a fost ingrozitor.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
poze pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Lasa ca o sa fie bine! Eu am doua cezariene, una cu generala, alta cu epidurala. Eu am preferat-o pe cea partiala, sa stii ac si pe mine ma inspaimanta ideea de generala....dar prima oara am mers pe mana dr. si am acceptat generala. Stii cum e? Te cufunzi deodata intr-un somn adanc...nici nu stii cand...cum...deodata ti se taie filmu'! Nu prea ai timp sa te plangi sau sa te ingrijorezi...intr-o fractiune de secunda ai adormit. Mai nasol e dupa....ca nu te simti prea bine dupa o anestezie generala, s-a mai discutat pe forum. Eu cel putin am avut parte de toate efectele negative ale generalei.
De-aia a doua cezariana am vrut-o cu epidurala. a fost MULT mai bine si sa stii ca nu e cum zici tu...ca auzi tot ce se discuta...Sa stii ca nu auzi tot...ca oricum esti ametita, ca-ti mai baga si intra-venos una-alta...si te ametesc...auzi asa...ca prin vis, dar nu te afecteaza in vreun fel ce auzi. Am stat de vorba cu dr. si asistentele in timpul operatiei...a fost altfel. Si DUPA m-am simtit super.
Uite ce zic eu: daca te inspaimanta asa tare generala, poti cere partiala, e mult mai bine. Dr ce zice? Trebuie neaparat generala?
Eu, care le-am facut p'amandoua, nu recomand generala, nu din cauza ca nu te mai trezesti din operatie , ci pentru faptul ca te simti tare aiurea DUPA. Ori s-au nimerit sa fie la mine ff nasol. Si ce a fost cel mai nasol a fost tusea aia insuportabila (vreo 2-3 saptamani am tusit ), din cauza intubarii, ca eu am si o sensibilitate in gat! Si cum esti taiata pe burta....nu e deloc placut sa tusesti...DIMPOTRIVA!

Stai linistita, nu te mai stresa, discuta cu doctorul optiunile, mai informeaza-te in ceea ce priveste anesteziile...O sa vezi ca nu-i dracu' asa de negru!
Multa sanatate!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Hai ca acum am citit cu atentie toate postarile tale. Zici ca se face cu generala operatia asta...Ma rog...tu poti intreba daca se poate si atfel. Si daca nu...asta e! Repet: NU SE INTAMPLA NIMIC! O sa dormi si gata! Ca si cum adormi cand ti-e somn! Ma rog...se intampla mult mai brusc adormirea asta, nu treptat. Si mie mi-era tare frica, ti-am zis....tot asa gandeam, ca tine...ma speriam de somnu' asta ciudat, pe care-l asemanam mortii ....dar mi-am dat apoi seama ca m-am speriat degeaba, de trezit te trezesti, stai calma...ti-am zis...doar ca dup'aia te simti ametita...ai senzatie de voma...cred ca ai citit si tu...sper sa nu te fi speriat eu. Asa e dupa anestezia generala...da' trece. Si, oricum, depinde de la om la om, cum suporta organismul fiecaruia. Nu au toti aceleasi manifestari. Am vorbit cu mamici care nu s-au resimtit prea tare in urma generalei. Poate am avut eu ghinion!

Eu zic sa te bucuri de schimbarile in bine care s-au produs in viata ta si sa nu te mai gandesti la rele. Gandeste-te la copilasul si la barbatul tau, bucura-te ca s-a reintregit familia, asta e ff important si o sa vezi ca va fi bine! Asta nu e operatie complicata, altele sunt!
UIte o de la mine si promite-mi ca nu te mai gandesti la prostii!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

violeta,

eu eram ferm convinsa ca o sa mor la prima operatie cu anestezie generala!
Asta imi intrase mie in cap.

In conditiile in care inainte de oepratie am avut antecedente de alergii bizare la medicamente, astm bronsic, stop cardiorespirator, socuri anafilactice... etc etc.
A fost o adevarata disputa intre cei care vroiau sa ma opereze si cei care nu vroiau, considerind prea riscant.
Si am si asistat la discutie, legata la perfuzii si pe jumatate adormita, si inocenta ca un iepurash la taiere... Imi spuneam in gind "gata...asta e finalul!"

Si in loc sa mor am tras doar un somn bun de citeva ore.
N-am visat nimic, doar niste dungi albe, galbene si negre...super linistitoare!
Si am fost sub anestezie bocna cam 4 ore.
Si m-am trezit asa de odihnita cum nu am mai fost demult!
La citeva minute dupa ce am facut oki am plecat prin spital, de la reanimare, sa gasesc o cafea si un loc de fumat.
eram la fel de reanimata ca acum.

Asa ca nu-ti fie frica.
O sa fie mai bine si o sa treaca mai repede decit crezi!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Fetelor,ma simt mult mai puternica acum......va pe toate muuuuuult!!
incerc sa nu ma mai gandesc,daca e de dormit bine eu sunt fan somn, cat despre raul de dupa o sa vad ce o sa fac,dar important e sa fiu bine......
va tin la curent cu ce se mai petrece

Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Violeta stai linistita ca o anestezie generala nu e chiar asa de rea.
Eu am nascut prin cezariana cu anestezie generala. Tin minte ca dr. a zis ca la cat sunt de speriata nici nu se pune problema de alt tip de anestezie.Eu nu as fi suportat sa fiu treaza si sa aud ce se intampla in sala de operatie.Mie nu-mi era frica ca nu o sa ma trezesc. Nicodata nu mi-a trecut asta prin cap.In schimb eu aveam alta idee fixa: ca o sa apara complicatii in timpul operatiei. L-am intrebat pe dr. de 10 ori, dupa operatie daca a fost vreo complicatie si el mi-a zis ca totul a fost bine si eu tot nu credeam.Cred ca l-am disperat nu gluma!
Si sa stii ca nu mi-a fost deloc rau de la anestezie.Acum treaba asta cu anestezia difera de la organism la organism.Am vazut fete care au facut epidurala si s-au simtit rau si fete care nu s-au simtit rau.La fel si cu anestezia generala.Mie nu mi-a fost rau dar altora poate ca le-a fost.
Singura neplacere pe care am simtit-o a fost o jena in gat caci am fost intubata. Dar mi-au pus asistentele o compresa cu alcool medicinal la gat si mi-a trecut in cateva ore.
In rest am adormit imediat si m-am trezit asa de odihnita,dar mi s-a parut ca totul a durat un minut.Doar ca nu am visat nimic, desi ma gandeam ca o sa visez frumos.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Si eu am trecut printr-o anestezie totala si a fost ok. Imi faceam inainte tot felul de scenarii, care mai de care mai nasol. Am trecut cu bine operatia si asa cum spune si Elise, nu a fost decat un somn profund de cateva ore.
Tinem pumnii sa fie totul ok, trebuie sa fii optimista si o sa vezi ca va fi bine.
Multa sanatate!

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

Totul a iesit bine ...ma bucur pentru Violeta.

Mesajul de la ea:

gata,am scapat,a durat o ora aprox.dar mie mi s-a
parut mai scurt.m-am simtit nimic,dar de la mijloc in
jos nu simt nimic.sunt la terapie intensiva,am cerut
geanta unei asistente sa pot suna si sa va scriu,noroc
ca-i clinica particulara altfel eram aruncata pe
geam,va multumesc ca ati fost cu mine si eu va
iubesc,de mancat n-am voie,maine si doar
lichide,pupich multi ,vio,va mai scriu cand pot,pa

D.K.

Mergi la inceput