Cum ati renuntat la biberon si la ce virsta

Cum ati renuntat la biberon si la ce virsta | Autor: ina C

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are doi ani si patru luni si pina acum doua zile era dependent de biberon la culcare.
L-am uitat la bunica si am considerat ca fiind un moment prielnic sa renuntam la el, dar e jale mare.
Voi cum ati procedat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Ina, Alex al meu a renuntat tare greu la biberon! La 3ani am renuntat la biberonul de seara (bea unul cu lapte si adormea) si l-am inlocuit, cu chiu, cu vai, cu canita cu mustiuc. Problema mai era dimineata la ora 6. Am reusit sa-l dezvat abia pe la 4 ani, cu scartaielile de riguare. Acum bea mai putin lapte, in jur de 300ml, in doua prize: la pranz si seara. Incearca sa-l dezveti cat mai repede. Poate reusesti sa-l pacalesti cu paiul. Oricum, fara biberon o sa te cam lupti sa-l adormi. Bafta multa!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Mariutza are 3 ani, si cam tot ce bea ceai, suc, lapte ii palce sa bea din biberon, eu nu imi fac griji, cind nu o sa mai vrea o sa renuntze singura.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

La un an si sase luni am renuntat la biberon, adica cu o luna in urma. Nu de bunavoie, ci pentru ca a avut stomatita si nu a mancat mai nimic. Dupa o saptamana, cand s-a insanatosit, uitase de biberon...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria-Livia spune:

Hai ca m-am mai linistit.

Andrei-ul meu face un an si-mi faceam probleme ca nu vrea in ruptul capului sa bea din canita, desi la un moment dat il convinsesem. Insa omuletul a fost un pic bolnav (a dat o "pārdalnica" de angina peste el), l-a rasfatat toata lumea si a uitat.
Se pare, insa, ca nu este chiar cel mai "lenes" copil.

Anamaria - mama de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Simona la un an si jumatate este indragostita de biberon.Din canita nu bea sub nici o forma.Canita o folosim la ciorbita ca sa nu stea degeaba.Nici nu ma gandesc sa o fortez sa renunte.Sa va povestesc ceva!M-am dus ;la farmacie sa-i cumpar pahar cu supapa si farmacista s-a uitat ciudat la mine cand i-am spus ca inca bea din biberon..."cum la un an si jumatate inca bea din biberon?"de parca nu stiu ce minune facea...fata mea inca nu mesteca si mancarea o suge...

va pup,

Gabi si simonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

a noastra tare isi mai iubea biberonul...si cum la doi ani a mai primit si o surioara n-ama vut nici o sansa pina dupa 3 ani sa o fac sa renunte la biebron; o prietena dentista mi-a atras atentia ca are dantura un pic deformata, dar nu cred ca e cazul sa ma ingrijorez, de fapt eu nu vad nimic ciudat la dintii ei...doar ca-s cam de rechin...
deci a renuntat de biberon la 3 ani, ca e mare acum, e vorba de laptele de seara, apoi de biberonul de suc, si dupa 3 luni si la biberonul de dimineata...'mai avea putin si se marita' mi-a zis o baba...na! si ce daca!
acum bea mai putin lapte cam 150-200 dim si seara iar suc bea din pahar ...cu biberonul ar fi baut cantitati industriale, tare ii mai placea...oricum pin al urma renunta la el! nu e rost sa te grabesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpop spune:

al meu cel mare are 3 ani si 3 luni, si inca isi bea lapticul dimineata si seara in biberon, si sucul de la 10am tot asa....
si nu imi fac probleme, pt ca tot va renunta la biberon, odata si odata
mi-este frica ca odata cu biberonul va disparea si lapticul, cel putin la calitate se va simti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpop spune:

la cantitate vroiam sa spun.

deci sfatul meu este sa lasi lucrurile sa mearga de la sine, caci copilul STIE...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Cu al meu am trecut de pe la 1,8 ani la tetina cu multe gaurele- seamana cu ciocul de la canita, numai ca e din silicon si vine lapte mai mult. La inceput se ineca el, ca ii venea mai mult lapte, dar s-a obisnuit repede. Incearca si varianta asta pina va fi pregatit sa bea numai din canita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azibel spune:

Puiul meu de 2 ani si 4 luni inca isi mai bea laptele din biberon.Toate celelalte lichide le bea din cana sau daca suntem afara din sticla.Am incercat sa-i pun laptele in cana si s-a strambat ca si cand era ingretosat de continut,iar in minutul urmator cand i-am varsat continutul canii in biberon l-a "supt"imediat.Tetinele biberoanelor sunt rontaite si pe multe le-am taiat cu foarfeca incat cu greu le mai pot spune tetine,dar el e multumit iar eu la fel pentru ca imi doresc sa-si bea lapticul(cate 275 ml inainte de somnul de pranz si seara).

Mergi la inceput