anticonceptionale
FETELOR DATI-MI SI MIE UN SFAT DIN EXPERIENTA VOASTRA. AM NASCUT ANUL TRECUT IN IULIE IAR ACUM MA-M GANDIT SA IMI PUN STERILET. DOCTORUL LA CARE AM FOST MI-A DAT INSA ANTICONCEPTIONALE SOGEST. VOI CE CREDETI CA ESTE MAI SANATOS SA-TI PUI STERILET SAU SA IEI ANTICONCEPTIONALE , SI CE PARERE AVETI DESPRE SOGEST?
Raspunsuri
dddd spune:
quote:
Initial creeata de nadiuka
FETELOR DATI-MI SI MIE UN SFAT DIN EXPERIENTA VOASTRA. AM NASCUT ANUL TRECUT IN IULIE IAR ACUM MA-M GANDIT SA IMI PUN STERILET. DOCTORUL LA CARE AM FOST MI-A DAT INSA ANTICONCEPTIONALE SOGEST. VOI CE CREDETI CA ESTE MAI SANATOS SA-TI PUI STERILET SAU SA IEI ANTICONCEPTIONALE , SI CE PARERE AVETI DESPRE SOGEST?
In primul rand, anticonceptionalul se numeste Logest. De un an aproape iau si eu acelasi lucru, costa 220.000 lei si am preferat sa iau anticonceptionale decat sa-mi pun sterilet deoarece este totusi u corp strain desi nu-l simti. Nici anticonceptionalele nu sunt stralucite pantru simplu motiv ca sporesc riscul de cancer mamar. dar tot le prefer. cu medicul meu n-am discutat prea pe larg problema, adica ce ar fi de preferat. Pe de alta parte, steriletul este si el periculos, atunci cand trebuie scos poate sa provoace rani...mai multe nu stiu.
missiday spune:
Eu am inghitit anticonceptionale 3 ani.Urmarea a fost ca m-am ingrasat destul de mult(si acum ma chinui sa slabesc).De 4 ani am sterilet, nu ma deranjeaza absolut de loc, si ma simt perfect.
Cand o sa-l scot pe cel pe care-l am, o sa-mi montez altul deoarece eu cred ca toate anticonceptionalele au efecte negative asupra organismului.Oricum, medicul tau ar trebui sa te sfatuiasca , pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit, nu se pot prescrie anticonceptionale fara niste analize si nici nu merg aceleasi metode anticonceptionale la toti.
ligia spune:
Eu cand am luat anticonceptionale, nu mi-a facut alte analize decat controlul (ecograful a fost la cererea mea). De ingrasat nu m-am ingrasat deloc. Despre ce alte analize e vorba ca sa poti lua anticonceptionale?
Ligia
dddd spune:
quote:
Originally posted by ligia
Eu cand am luat anticonceptionale, nu mi-a facut alte analize decat controlul (ecograful a fost la cererea mea). De ingrasat nu m-am ingrasat deloc. Despre ce alte analize e vorba ca sa poti lua anticonceptionale?
Ligia
Reactia fiecarui organism la anticonceptionale e diferita de la femeie la femeie. unele sa ingrasa mai mult sau mai putin. ma rog si eu am luat ceva kilograme si dau vina pe anticonceptionale. o sa incerc sa fac o pauza sa vedem. analize propriu-zise pentru a lua anticonceptionale nu se fac. medicul ar trebui sa te urmareasca preimele cateva luni in sensul ca ar trebui sa-ti urmareasca greutatea si tensiunea. atat stiu ca asa mi s-a intamplat mie.
Kerstin spune:
Eu am luat timp de 7 ani contraceptive. Am inceput cu Triregol, am luat Diane 35 pt un chist care a disparut in urma administrarii acestora si in cele din urma am luat Logest. Aceste pilule mi-au fost recomandate de medicul de planificare familiala iar analizele pe care mi le-am facut au fost elecroforeza si ecografii genitale...
In timpul administrarii pilulelor nu m-am ingrasat.. De la Logest mi-a aparut cloasma (pete maro) pe fata si am avut migrene care au cedat in urma renuntarii la pilule.... de 2 ani nu mai iau pt ca vreau sa fac un bebe...
Sfatul meu e sa-ti faci electroforeza si daca nu ai probleme cu circulatia periferica, tensiune, afectiuni ale ficatului, biliare,... poti sa iei 1 compr. /zi din prima zi a ciclului la aceeasi ora(seara la culcare) timp de 21 zile, apoi pauza 7 zile.
Paste fericit!
cl spune:
quote:
Kerstin, ce inseamna electroforeza ? Si eco genitala = eco transvaginala ??
Kerstin, sper sa nu te superi, la intrebarea despre electroforeza pot sa-i raspund eu. Electroforeza se face, in general, celor care au avut probleme cu ficatul(eu am avut hepatita de 2 ori). Este o analiza a sangelui, in care iti face albuminele, globulinele(alfa, beta si gama) si un raport A/G care trebuie sa fie supraunitar(unii spun ca mai mare de 1.3, iar altii mai mare de 1.5).
Claudia