scoici?

plss retete cu carne de scoici stie cineva?(e cam urgenta treaba)
mersic.
POZE
Raspunsuri

akella spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71247
Aici vei gasi o multime de retete din peste, raci, scoici. La inceput sunt cateva sfaturi pentru tinerele gospodine, apoi (nu mai tin minte exact la care pagini sunt) am pus si cateva retete cu scoici. Succes si sa ne spui cum ti-au iesit.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


miria_cristina spune:
Retetele pe care le stiu sunt valabile si pentru scoici si pentru fructe de mare.
SCOICI CU VIN ALB
scoici
2 cepe taiate marunt
telina dupa gust taiata marunt
2 morcovi tocati
1 legatura patrunjel tocat
400ml vin alb
sare
piper
2 foi de dafin
Scoicile se spala se pun la fier in apa cu sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la inabusit 5-7 minute, dupa care se adauga ceapa, vinul, sare si piper, foile de dafin. Se da un clocot. Se servesc fierbinti.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
SCOICI CU SOS CURRY
Cantitati
500 gr. scoici
2 cepe, 1 ardei gras, 1 ardei iute, toate taiate marunt
1 legatura patrunjel taiat fin
½ lingurita curry
3 linguri sos de soia
250 gr. suc de rosii
sare, piper
garnitura orez
Scoicile se fierb timp de 10 minute. Apoi, apa rezultata din fierberea scoicilor se va folosi la prepararea orezului (o parte orez, 3 parti supa de scoici, sare, piper). Toate ingredintele se adauga peste scoici si se mai fierb inca 10 minute. Se servesc fierbinti. Vin preferat: alb demisec.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
SCOICI IN SOS ALB
500 gr scoici ( sau diverse fructe de mare)
2 rosii
250 ml frisca nebatuta
50 gr unt
5-8 catei usturoi
1 pahar vin alb
Se pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile decojite si taiate bucatele. Se adauga fructele de mare. Se adauga vinul. In cazul scoicilor se lasa sa fiarba pina cind scoicile se desfac. Daca sint fructe de mare congelate se fierb doar 2-3 minute. Se aduga frisca si se lasa la fiert inca 5-7 minute.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
SCOICI CU CIUPERCI
- 50 grame unt
- 2 cepe nu prea mari
- 150 grame ciuperci
- 2 rosii
- un catel,(mai mare) de usturoi
- 1/2 lingurita de praf de ardei dulce,(paprika);
- sare si piper
- 250 grame scoici fierte
- o lingura de patrunjel taiat marunt
- zeama de lamaie
Se taie ceapa "pestisori" si de rumeneste in unt. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri si de adauga peste ceapa (se "rumenesc" cateva minute).
Intre timp se curata rosiile de coaja, se curata de seminte, se taie in bucatele mici. Se adauga rosiile peste amestecul de ceapa si ciuperci. Se adauga sare, piper, praful de ardei si usturoiul presat (sau taiat foarte-foarte marunt). Se lasa amestecul sa fiarba incet, la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga scoicile fierte si se lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna cu amestecul pregatit ca mai sus. Inainte de a se servi, se adauga patrunjelul si picaturi de zeama de lamaie (dupa gustul fiecaruia).
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Cred ca ai mai preparat scoici, nu?
In caz ca n-ai mai facut ar trebui sa stii:
pentru a spala scoicile, trece-le sub jet de apa rece si razuie firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise inainte de a le gati, loveste-le usor, pentru a se inchide. Nu gati decat scoicile complet inchise si nu consuma decat pe cele complet deschise.
Scutura vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


Leditia spune:
Multumesc frumos.Am facut cu o parte cu ciuperci si-o parte in vin alb,au iesit delicioase.
POZE
