Mazzel multumesc pentru lamuriri....nu mai pricepeam nimic....da arata asa cum zici tu cel pe care l-am vazut in magazin.O sa cumpar si eu sa pun in sos.Dar oare la salate merge?Voi ce puneti la salate?Ma gandesc la salate de legume...verdeturi?
La salate se pot pune diverse verdeturi, proaspete sau la plic - depinde de cum le gasesti mai repede si, bineinteles, de gustibus. La salatele de vara, asortate (rosii, castraveti, ceapa, ardei grasi, salata verde, usturoi), pun si cubulete de branza, rondele de masline, oua fierte tari, si se asezonez dupa dispozitie (si in functie de "dotarile" de prin dulapurile de bucatarie): in primul rand sunt verdeturile bastinase - marar si/sau patrunjel verde, apoi sunt ierburile mirositoare - busuioc si/sau oregano; se mai gasesc tot felul de "cocktail-uri" verzi de ierburi de Provence, verdeturi mediteraneene...
Si, ca sa ma mai invart putin in jurul busuiocului, o sa va spun cum il folosesc la prepararea (marinarea mai exact) carnii de pasare:
Pieptul sau copanele se pot plonja intr-un amestec de suc de lamaie, ulei (masline), usturoi zdrobit, vin alb si verdeata (patrunjel verde tocat, busuioc, oregano). Bucatile se intorc pe toate partile si se tin la rece, acoperite, cam 30 de minute inainte de a fi pregatite.
De asemenea mai am cateva retete cu salvie... dar asta e alta poveste.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.