crema menta

crema menta | Autor: maimutzica

Link direct la acest mesaj

Fetele,as vrea o reteta de crema cu aroma de menta... Se poate face asa ceva acasa? Stie cineva?

Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

200gr frunze de menta proaspete
1l tuica de 40grade
500gr zahar
10 seminte de coriandru
10 seminte de anason

Intr-o sticla cu gatul larg se pun frunzele si semintele zdrobite. Peste ele se toarna tuica si se inchide ermetic.
Se lasa la macerat 10 zile. Dupa 10 zile se pune la fiert 1/2 l apa si 1/2kg zahar si se lasa la clocotit 2 minute. Se raceste. Se filtreaza tuica macerata, se amesteca cu siropul de zahar si se imbuteliaza.
Se pastreaza la rece si se serveste cu apa minerala si gheata.

Reteta este de la ADI69.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Miria_cristina, dar asa cred ca iese un lichior de menta, pe cand intrebarea era despre o CREMA de menta.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Eu am scris reteta de Crema de menta pe care o stiam eu.

Pentru prajituri exista Crema de menta in magazinele mari sau faci o crema normala in care pui in loc de vanilie sau rom sau alte arome, esenta de menta. Care se ia tot din magazine sau de la plafar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

miria_cristina, multumesc! Nu am vazut pana acum esenta de menta...d-acum o sa caut.

Eu as vrea sa fac o crema de menta si sa o combin cu ciocolata amaruie...sa iasa un fel de ciocolatele After Eight.

Mai astept si alte retete.

Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Eu am luat de la plafar esente de menta si de portocale pentru prajituri si sofran.
Are cosistenta uleioasa si o folosesti la o crema simpla din unt si zahar.

Mergi la inceput

Este buna intre biscuiti rotunzi pe care ii glazurezi cu ciocolata la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Esenta de menta are si Dr Otker si este foarte buna.

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Eu ma uitasem numai in marile hipermarketuri si nu am vazut esenta de menta niciodata...o sa merg la plafar si o sa iau d-acolo. Poate reusesc sa fac o astfel de crema.

Mergi la inceput

NanaMotoc bine ca mi-ai spus ...si eu sunt multumita de gama DR Oetker...nu stiu cum de nu am vazut pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by maimutzica

NanaMotoc bine ca mi-ai spus ...si eu sunt multumita de gama DR Oetker...nu stiu cum de nu am vazut pana acum.

Pai da, si eu sunt foarte multumita, de-aia ti-am si recomandat.
Pupici.

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput