nu mai doarme in patul lui
ma numesc carmen si erik al meu are 8 luni . pana la 6 luni a dormit in patutul lui dar acum nu mai vrea de loc nici sa nu auda de el . mai este o problema adoarme doar leganat ,cu suzeta in gurita si vrea sa-si bage nasucul la caldurica . ptr mine nu a fost o problema pana acum dar a venit timpul sa se dezvete de toate acestea . eu am nascut cu cezariana, nu am avut lapte de mama si de aceea l-am tinut tot timpul langa mine si pe mine,ca sa simta si el caldura mamei cum o simt si ceilalti bb-ei care beau laptic de mama . v-as ruga sa-mi povestiti voi cum ati procedat si ce au facut bebelasii cum s-au comportat.?? va multumesc de pe acum carmen si erik
Raspunsuri
mirela.mustaciosu spune:
Am si eu o probleme asemenatoare in sensul ca baietelul meu de la 6 luni doarme in pat cu mine. Greseala imi apartine, eu l-am luat langa mine pt. ca imi era mai usor cu alaptatul noaptea (am alaptat la cerere si sugea foarte putin si foarte des). Cum fac sa il dezvat fara sa-l stresez prea tare?
carmenp spune:
Uf! SI NOI dormim in acelasi pat si nu e bine deloc... In fiecare zi imi promit sa iau masuri dar nu stiu cum se face, ca nu ma-ndur...
Un Paste binecuvantat cu clipe minunate si fericire, tuturor!
Carmen si Ionut
Laura Takacs spune:
Dragele mele, am facut si eu greseala asta cand al meu era de 11 luni. A fost o vreme bolnavior apoi l-am luat in pat cu noi tocmai ca sa simta caldura, etc. Ei ce credeti ca pana la 3 ani n-am putut sa-l mai culc singur. Atunci am inceput prin a sta in pat cu el (in patul lui) pana adormea tun, apoi jos pe covor langa pat. Timp de o luna si mai bine m-am chinuit cu el in felul acesta, dar pana la urma s-a obisnuit. Totusi si in ziua de azi (are 7 ani) mai vrea sa doarma cu noi in pat, seara cand se culca trebuie sa stau cu el in patul lui pana adoarme aproape, si cand mama vine la noi doarme cu ea. Asa ca aveti grija! Se dezvata foarte greu.
Cat priveste leganatul, da, am trecut si prin asta, pana la 1 an dormea ziua doar in leagan sau carucior (care trebuia miscat).
Sabina spune:
Eu am dezvatat-o pe Sofia tranferand-o dupace a adormit la ea in pat, cu grija mare...
Sabina & Sofia Galagia
Aurelia spune:
Draga Carmen ,sintem in aceiasi oala !Luca n-a mai vrut in patut de la 6 luni DAR......l-am transferat pe o saltea pe jos ,tot in camera lui insa!!!!nu e chiar camera, normal ar fi un birou dar fiind linga dormitorul nostru noi l-am facut camera lui sa-mi fie mai usor sa fug noaptea cind plinge,n-am cedat sub nici o forma tentatiei si dorintei mele de al lua in pat cu noi tohmai fiindca stiam ce au mai patit mamicile pe aici!!!!la culcare insa merg cu el si ma intind si eu pe o muchie de saltea!!!altfel nu doarme daca nu ma simte alaturi,apoi plec si-l las,sin nu a luat decit pina la 3 luni juma asa ca si el a fost un pic lipsit de caldurica de la sin ,iar de adormit adormea si el tot leganat!pina insa cind a inceput sa mearga (la 11 luni)incepind sa mearga a inceput sa oboseasca si mai mult si atunci incet incet demolat de oboseala mai adormea si fara leganat!acum la 14 luni nu mai are nevoie de leganat ca adoarme de oboseala!!!!ia sa vezi tu ca incet incet o sa se schimbe baietelul important este sa incerci si tu "sa uiti"ca doarme leganat ,adica oboseste-l bine jucindu-te cu el si ai sa vezi ce miracole face oboseala!!!
AuraGalerne
azibel spune:
Carrola ,eu n-am avut problema ta la 8 luni.La noi a devenit dificil pe la un 1 an si 8 luni cand a invatat sa escaladeze patul..
Te-as sfatui sa nu renunti la lupta pentru patut.Eu as incerca sa-l pun in patut si sa-i distrag atentia cu lucruri care ii plac lui(sa-i arat animalute,sa-l tin de vorba cu ce-am facut noi astazi..,sa-i cant ,sau sa-i spun o poezioara..,sa-l gadil,..)Chiar daca va fi foarte greu cred ca merita.
Daca vei ceda si-l vei lua cu tine in pat sunt mici sansele sa mai vrea in patut.
Anina_n spune:
Pana sa o intarc, micuta mea imi adormea la san. Iar peste noapte, daca se trezea, se linistea numai la san. Acum, seara, inainte de culcare, se joaca in patul nostru pana adoarme. Dupa care, o iau si o asez in patutul ei. Peste noapte, cand se trezeste scancind, o iau in patul nostru, iar dupa 5 min. o asez din nou in patutul ei. Cam asa ne petrecem noptile, de aproape o saptamana. Si, nu prea vad sa adoarma, ea, singura, in patutul ei.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 3 luni)
bubi spune:
Mara mica are 7 luni. Pana la 3 luni faceam ture, ture prin casa cu ea in brate, ore in sir pana ea adormea. Dupa 3 luni ceva s-a intamplat si seara dupa ce isi bea biberonul de lapte in bratzica o pun in patutzul ei, o pup, ii soptesc la ureche urari de noapte buna si vise placute, sting lumina, inchid usa si.........liniste. E o super cumintzica de o vreme incoace. Nu stiu ce miracol s-a produs! Nu pot decat sa va doresc acelasi lucru!
sanatate multa!
bubi
carrola spune:
Va multumesc ptr raspunsurile vad ca nu numai eu am de luptat dar cred ca putina tarie si un nu hotarat ma va ajuta . va pup pe toate numai sanatate voua si bebelasilor, carmen si erik
danielac spune:
Si noi patim la fel de la un an si 3 luni. Dupa ce ne-au iesit caninii nu a mai vrut sa doarma in patut. Asa ca l-am trimis pe tati in alta camera si dormim amandoua in pat. Sper ca asta nu va mai dura mult!!!
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072