please ma gandesc de cateva zile la niste pateuri pe care la mancam in Romania si tare as vrea sa fac si eu.din cate imi amintesc erau facute cu aluat frantuzesc,pe asta nu stiu cum sa-l prepar.poate stie cineva.multumesc!
octy7+,KENZO(1nov 2004)
Aluat frantuzesc
Ingrediente:
400 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita sare, 150 g unt sau margarina, 2 oua
Mod de preparare:
Din ingrediente se framanta un aluat compact. Se infasoara intr-o carpa umeda si se pune la rece in frigider timp de o ora. Se intinde in forma de placinta sau de marimea unei tavi. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se unge o tava, se pune aluatul, se impunge cu furculita in mai multe locuri si se acopera dupa gust. Se lasa la cuptor 20-25 minute.
Pofta buna! Sarcina usoara!
Gratiela, strumfilor Mariuca si Stefanut
Stefan si Mariuca - 2 anisori (aproape) si poznase si www.dropshots.com/strumfi" target="_blank">filmulete
multumesc mult de tot!chiar staeam si ma intrebam daca o sa scrie cineva la subiect
octy10,KENZO(1nov 2004)