Salata de icre

Fetelor, fara modestie, spun ca eram maestra in salata de icre, ma invidia si mama, care e o gospodinaaaa
, dar de o buna bucata de vreme, nu mai imi ies, se bat frumos, pana la un moment dat cand se aposeaza si se taie
...imi vine sa mor...
Am folosit si icre proaspete, si sarate si pastrate la sare...nik...
Inainte le faceam din icre cumparate inghetat in bloc si ieseau, far probleme...
Cum le fac eu (mai bine zis faceam)....dau icrele printr-o sita, ca sa scap de pielite, apoi incep sa le frec cu putina sare, cu mixerul. Cand incep sa se lege, adaug ulei cu picatura, pana incep sa creasca si sa se albeasca, pun zeama de lamaie si le inmultesc cu putin gris fiert...ieseau spumoase si bune....
Ce spuneti, fetelor? Gresesc ceva, nu sunt bune icrele, sa aiba uleiul ceva?
Chiar azi am luat 2 macrouri si am gasit in ambele icre mari si frumoase...au sfarsit la gunoi ...astept sfaturiel voatre
aime
Raspunsuri

bmagdaro spune:
Fa si tu ca mine, cauta in magazinele Angst icrele gata facute...sunt delicioase si nu ma mai supar ca se taie...


laura72 spune:
Aime,eu frec icrele cam asa 1 parte icre,3 prti ulei.procedeul e cam la fel am grija sa fie ambele la temperatura camerei.eu nu pun gris si folosesc icre doar de crap,stica ,caras.de icre de macrou batute n-am auzit.cand se ingroasa ssi ca sa sporeasca le pun miez de paineasa scurmat din painea un pic mai veche sau pesmet da gust mai bun si torn cate un pic desifon nu apa min. ca se taie urgent.pune de la inceput jum.lingurita de sare de lamaie sa nu se taie.la sfarsitpun otet dupa gust ca sa ia mirosul de peste crud si greata si o CEAPA TOCATA F. FIN SAU DATA PRIN RAZATOARE.SPER SA-TI IASA.
LAURA


osna spune:
aime uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67564&SearchTerms=salata,de" target="_blank">aici au mai vb fetele despre asta.


laura72 spune:
SI LE REPAR ASA:pun in alt castron alte icre 1 lingura si cate putin din cele taiate si frec bineiti ia o gramada de timp da se repara si poate se taie ca le pui prea mult ulei sau grisul cald.cand vezi ca sau legat bine si sunt saturate cu ulei vii cu sifonul si atunci se subtiaza si mai merge ulei.


joanna spune:
Aime si mie mi-au iesit asa de bine o perioada dupa care, cred ca le-am aruncat de 3 ori.Nici acum nu stiu ce faceam rau.
Si cum aveam multe icre,de la scrumbii,congelate,ce m-am gandit?Sa le fac pirjoale,chiftele de icre.
Asa ca le-am adaugat cartof fiert, ou,patrunjel verde,piper si le-am prajit.Le-am asezat langa o salata de marole...Yummy.


bits spune:
renunta la sare si inlocuieste grisul cu miez de franzela inmuiat in apa(se stoarce sa nu fie prea apos),iar lamaia treptat-nu in cant mare dintr-o data.
octy7+,KENZO(1nov 2004)


cristina_smn spune:
aime si eu eram o maestra in batut icre, dar de ceva timp nu-mi mai ies! Nu stiu ce ar putea fi, fac salata de icre de multi ani si pana anul acesta nu am avut probleme. Ca metode de salvare eu folosesc paine inmuiata in apa calduta si stoarsa inainte de a fi pusa peste icre sau pur si simplu cate o picatura de apa calduta, dupa care amestec iar bine( pe asta o stiu de la o batranica si in unele cazuri s-a nimerit sa iasa).
Cristina si Mihaita (11.05.2004)
