As vrea sa invete sa inoate

As vrea sa invete sa inoate | Autor: Anamaria-Livia

Link direct la acest mesaj

POate ma ajuta cineva cu informatii.

Andrei are 1 an (fara o saptamina) si tare ma bate gindul sa-l dau la inot. Am auzit ca se organizeaza undeva, de catre cineva, asemenea cursuri pentru bb-i, chiar si mai mici.
Cred ca ar fi o buna solutie si pentru "vioiciunea" debordanta care il caracterizeaza.
Daca vreuna dintre voi stie ma multe amanunte, o rog sa-mi raspunda, pentru ca eu nu am reusit sa aflu nimic...

Multumiri,

Anamaria - mama de Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

A fost prima intrebare pe care am pus-o si eu cand am intrat pe forum.Mergi la:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7083

Q (Gabriela)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

si eu am vrut foarte mult sa-l invat sa inoate. Am strans o gramada informatie de pe un site rusesc, cu imagini, desene, pas cu pas cum se invata, puteam sa leg o carte cu cat material aveam. Am inceput cum era scris acolo la 5-6 luni in cada mare si Danutz s-a temut. Cand il puneam pe spate si-l tineam numai de capsor ca sa innoate, dadea speriat din mainute si tremura. La fel si cand il puneam pe burtica. Cel mai mult ii placea exercitiul numit "cifra 8", care consta din plimbarea copilasului in forma de cifra 8 prin vana, tinandu-l numai de cap si omoplati. Era deja cazul sa ne mutam intr-o piscina si cum nu am avut posibilitate- am renuntat.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu stiu ce posibilitati ai acolo unde locuiesti, dar ar fi bine sa gasesti o piscina. Agata face inot si daca te intereseaza din experienta noastra, poti sa-ti povestesc cum e aici. Noi am bagat-o in cada mare pe Agata de la 5 luni si jumatate si pentru ca i-a placut si nu s-a speriat, de atunci numai asa i-am facut baie, cu cada aproape plina. Apoi, cind am ajuns aici asta-vara, am descoperit piscinutele si nu am mai iesit din ele pina in toamna (sint la tot pasul si gratuite pe deasupra) si ii placea atit de mult ca am hotarit sa o dau la inot. Am inscris-o pe Agata la inot la 18 luni (desi sint si bebelusi mult mai mici, de 4-5 luni si se face si inot subacvatic de la o luna) si pentru ca ii place foarte mult apa, dar si pentru ca era singura activitate gasita pentru copiii de virsta ei in timpul iernii. Are niste antrenori simpatici, studenti, care stiu sa se joace cu ei in apa si Agatei ii place la nebunie. Cursul era cite o jumatate de ora, de doua ori pe saptamina, acum este tot cite o jumatate de ora, dar de trei ori pe saptamina. In primele doua luni nu s-au vazut rezultate, doar se juca in apa cu vaporase, ratuste, mingi... eu o tin si incerc sa o conving sa faca ce spune profesorul, dar la inceput nu prea aveam succes, Agata fiind prea preocupata de balaceala. Am avut si ceva probleme de sanatate, desi este foarte curat unde mergem, in prima luna a luat o ciupercuta de undeva, care s-a extins pe ambele palme si abia am scapat de ea. Apoi, probabil pentru ca inghitea apa, a facut o viroza stomacala, varsaturi, diaree, o saptamina de orez si morcovi. Cind ne-au mai avertizat si antrenorii sa avem mare grija, sa nu o scapam deloc din mina, pentru ca pina la 4 ani, copiii se ineaca in citeva secunde si in citiva cm de apa (lungime si adincime)... ne-am gindit sa renuntam, era si iarna, temperaturi de -35 de grade. Dar pina la urma am hotarit sa mergem in continuare si bine am facut. Acum dam lectii deja, sintem la al doilea nivel, facem progrese pe zi ce trece, inotam pe burta ca un catelus, dam din miini si din picioare, pe spate nu prea vremca nu ne place. E foarte zglobie zglobie in apa, a invatat sa respire si nu mai inghite apa ca la inceput, pluteste si face si sarituri – bine ca e jos mama si ne prinde. Se vad si schimbari fizice, la 18 luni avea 14 kg la nu mai stiu citi cm, oricum era mai mult grasa, decit inalta. Dupa 5 luni de inot ne-am inaltat brusc, ba chiar avem si taliuta si ne-am subtiat putin, chiar daca tot grasuta sintem. Si mergem foarte mult pe jos fara sa obosim, nu mai vrem deloc carut, semn ca muschii de la picioare s-au dezvoltat... se si vede de altfel. Si crizele de „personalitate“ s-au mai rarit, ceea ce pentru mine inseamna ca si psihic ceva s-a stabilizat. Oricum, sint extrem de incintata ca face inot si nu vreau sa-l intrerupa deloc in prima copilarie, apoi va hotari ea ce va face.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

quote:
Originally posted by nelia

Nu stiu ce posibilitati ai acolo unde locuiesti, dar ar fi bine sa gasesti o piscina....
Cornelia, mamica Agatei

CE BRAVO SUNTETI!!!!!!!! Ei, bine, de cand am scris ca trebuia sa ne mutam intr-o piscina a trecut un an, in sensul ca Danutz are acum 1 an si 7 luni (impliniti pe 20 aprilie) si daca e sa-l dau la inot trebuie s-o iau de la capat. Oricum, vad ca nu e tarziu, tinand cont ca ai dat-o pe Agata la 18 luni. Dar ar mai fi o problema, aici la Chisinau nu gasesti piscine din astea la tot pasul si de fapt nu am auzit sa fie piscine special amenajate pt bebelusi. Plus la asta eu sunt la servici de la 9.00-19.00 + sambata de la 9.30-13.00. Nu stiu cum as face sa ma rup sa-l duc la inot, cat de mult n-as vrea. Stiu ca i-ar place mult . Am fost la mare la Mamaia vara cand avea numai 10.5 luni si a facut niste show-uri de milioane. Alerga tipand inspre mare(abia daca reuseam sa-l tin de o manuta, se balacea, chiuia de placere, dadea si din picioruse cand il tineam de mainute si-l trageam inspre mine. Avea impresie ca valurile si toata lumea prezenta vor sa-l prinda si incerca sa fuga gafaind:)) Sper si vara aceasta sa avem posibilitate sa-l ducem la mare, macar acolo mai inoata un picutz.
Multumesc pt raspuns si ma voi interesa ce este pe aici, dar te asigur ca pt bebelusi nu se face nici a 100-a parte cat se face in alte tari, din pacate...

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria-Livia spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Se pare, din ce-mi spuneti voi, ca este foarte indicat sa-l inveti sa inoate, dar deja e prea mare.....
O sa incerc, probabil, cu cursurile normale de inot, cind o fi si mai mare...
Oricum, milionul per sedinta de balaceala cu un copil mi se pare un pic cam prea mult, dar probabil ca doamna cu pricina considera ca daca parintii se gândesc la un asemenea "lux" inseamna ca si-l permit asa ca sa faca bine sa scoata banii din buzunar....

Mergi la inceput

Nu sint chiar special amenajate pentru bebelusi, poate ca sint si din astea, dar sint pentru copii, in scoli sau in complexele sportive. Cred ca fiecare scoala are piscina, iar vara am vazut grupuri de copii mergind cu profesoara la piscinele exterioare publice in timpul orelor de curs. Mi-a placut la nebunie chestia asta. N-o fi ea Canada asta chiar tarimul visat... dar in privinta copiilor este.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

N-am citit toate raspunsurile pe care le-ai primit, daca deja te-ai lamurit, scuze ca iti rapesc timpul. Se organizeaza cursuri de inot pt. bebelusi inca de la nastere. Se "predau" primele lectii la domiciliu in cada, apoi (pe perioada de vara) la un bazin descoperit privat undeva pe langa restaurantul Doi Cocosi. Am vrut sa il duc si eu pe baietelul meu asta vara, dar din pacate mi s-a parut un pic cam prea scump si mi-a fost un pic teama de raceli, otite etc. Sunt un pic mai panicoasa si medicul de familie al copilului a avut ceva retineri cand a auzit de bazin in aer liber. De fapt de bazin punct. Dar am vazut si bazinul si instructorii si elevii si acum, privind in urma, imi pare un pic rau ca am luat decizia sa mai aman lectiile de inot. An un nr. de mobil al persoanei care se ocupa de astfel de cursuri (sper sa mai fie de actualitate): Dna. G. Sultana - 0722587868. Asta vara taxa pe care ar fi trebuit s-o platim pe luna (2 sedinte pe saptamana) era initial de 150 USD dupa care a scazut la 100 USD cand ne-am manifestat dezamagirea. Este deci (sau cel putin era) negociabil. Apoi ne-au propus sa vina acasa sa ne prezinte niste pliante si o caseta video contra unei taxe de 25 USD, lucru pe care l-am refuzat pentru ca am preferat sa mergem sa vedem concret cum se desfasoara programul si care sunt conditiile. Si la momentul respectiv erau intr-adevar conditii excelente! Succes si mai mult curaj decat mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

dar noi din provincie ce facem?Cum sa o invat pe Simona de un an si jumatate sa inoate?Vreau sa-i iau o piscinuta dar nu stiu cum se invata bb-le sa inoate!Avem curte si pot lasa apa la incalzit...sa-i iau colac la varsta asta?

vA PUP,

gABI SI SIOMONICA.

Mergi la inceput

Pentru Gabid: daca ai posibilitatea sa-i iei piscinuta acasa si daca vrei, as putea sa te ajut pentru inceput povestindu-ti ce fac cu Agata la piscina (dupa indicatiile date de antrenorii ei). Sint chestii simple care se pot face cu bebelusii in orice apa putin mai mare decit o cada (sau poate mai greu chiar si in cada).

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

da Nelia, te rog si eu mult mult mult, spune cum inveti un bebe sa innoate, ce exercitii faci? am si eu o bebelusa de aproape 9 luni, care adora apa, deja facem baie in cada mare, dar nu ma pricep cum s-o invat sa innoate, o tin doar de ceafa si o las sa se balaceasca cum vrea si ii pun jucarele in apa, iar ea se intinde dupa jucarele, le ia, le arunca, se joaca si in felu asta pot zice ca se balaceste, uneori se mai joaca cu apa, da din miini si picioruse, se rasuceste, bineinteles ca o tin mereu, nu am scapat-o niciodata si nu am avut vreodata curajul de a incerca o scufundare... oricum cred ca ii place apa, pot sa o las si o ora o in apa! ea e f incintata....
deci, m-ar interesa mult de tot sa-mi spui ce anume ar trebui facut, ca s-o ajut mai mult....
multumesc mult si

Doina&Carlita-iubita

Mergi la inceput