Pe ce deget purtam verigheta?
Da, am aceasta nelamurire!
Purtam verigheta pe inelarul de la mana stanga sau de la mana dreapta?
Eu stiu ca pe cel de la mana stanga insa in ultimul timp am tot vazut persoane ca o poarta pe cel de la mana dreapta si incer nu mai inteleg nimic.
Ma poate lamuri si pe mine cineva, ce si cum?
Multumesc mult!
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
Raspunsuri
mcrmiki spune:
La noi se poarta pe stanga, dupa ce te casatoresti, pe dreapta daca o porti inainte de casatorie. In alte tari se poarta verigheta pe dreapta.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)
dyadya spune:
Verigheta se poarta numai pe inelarul de la mana stanga! Daca ai vazut verighete purtate pe dreapta, explicatia poate fi ca, daca vrei musai sa porti verighetele inainte de cununia religioasa, atunci le porti pe dreapta. Dupa nunta insa, se poarta pe stanga. O alta posibila explicatie mai este si aceea ca, daca verigheta este prea larga, multi aleg sa o poarte pe alt deget sau chiar pe mana dreapta, ca sa nu aiba grija ei. Dreapta este intotdeauna un pic mai mare decat stanga si un inel care se potriveste perfect pe inelarul drept poate fi largut pe stangul. Iata explicatiile pe care le stiu eu.
Diverse pentru nunta
Happiness_4_us spune:
Multam fain.
In sfarsit m-am edificat si eu ce si cum, ptr ca mi se parea cidat ca multe persoane pe care le stiu chiar sunt casatorite insa verigheta este pe dreapta, in nici un caz nu era purtata pentru ca nu erau casatoriti, dar poate fi chestia cu dimensiunea ei, ca alta explicatie nu exista.
Oricum eu consider ca verigheta trebuie purtata numai dupa cununia religioasa,dac-as purta-o inainte pe dreapta mi-ar fi tare greu sa ma dezobisnuiesc si sa o mut pe stanga. Ca ne mai prostim si noi prin casa si ni le mai punem pe degete doar ca sa ne obisnuim cu ideea, asta e alta treaba. Cred ca e normal, avand in vedere ca suntem tare entuziasmati, mai ales acum, inainte de nunta.
Pupici.
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
addinel spune:
quote:
Originally posted by NanaMotoc
Multam fain.
Oricum eu consider ca verigheta trebuie purtata numai dupa cununia religioasa,dac-as purta-o inainte pe dreapta mi-ar fi tare greu sa ma dezobisnuiesc si sa o mut pe stanga. Ca ne mai prostim si noi prin casa si ni le mai punem pe degete doar ca sa ne obisnuim cu ideea, asta e alta treaba. Cred ca e normal, avand in vedere ca suntem tare entuziasmati, mai ales acum, inainte de nunta.
Pupici.
Nana Motoc
Pana la nunta...
noi purtam verighetele de aproape un an, de cand am facut logodna la biserica. le purtam pe mana dreapta, la nunta le mutam pe stanga.
"Daca faci ceea ce ai facut dintotdeauna, vei obtine ceea ce ai obtinut dintotdeauna"
lavinai spune:
quote:
Originally posted by addinelquote:
Originally posted by NanaMotoc
Multam fain.
Pupici.
Nana Motoc
Pana la nunta...
noi purtam verighetele de aproape un an, de cand am facut logodna la biserica. le purtam pe mana dreapta, la nunta le mutam pe stanga.
"Daca faci ceea ce ai facut dintotdeauna, vei obtine ceea ce ai obtinut dintotdeauna"
si noi la fel!!! 1 an le-am purtat pe mana dreapta (cat am fost logiditi) iar acuma pe mana stanga!!
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
Taty spune:
In Spania se poarta pe inelarul miinii drepte...am impresia ca sunt cam singurii..pe invers
lorena_andreianu spune:
O fi o chestie de la catolici, ca si aici tot pe dreapta se poarta...
Noi tot pe inelarul stang le avem.
Mami Ria si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
LiliaToma spune:
Nu stiu de catolici, dar stiu ca aproape( pentru ca nu sunt sigura daca chiar in toate) tarile din Ex URSS se poarta verigheta pe dreapta. In Moldova foarte putine persoane poarta pe stanga( alea au fost prin Ro probabil
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
louisea spune:
si aici cam tot pe dreapta se poarta..
eu o port pe stanga, sotul pe drepta
------------------------
Bandit si laleaua ;-)