Prajitura fara faina
vazand "prajitura fara oua", m-am gandit sa postez si eu una fara faina. e f. faina si usor de facut, numa ca sunt cam multe...oua.
ingrediente:
200gr.unt, 200gr.zahar, 6 oua, 1 priza sare, cativa stropi de visinata, 250 migdale taiate in sferturi (la noi gasesti gata taiate, sau macinate marunt cum doresti), 200gr.ciocolata.
preparare:
untul si zaharul se amesteca pana se face spuma, apoi cu galbenusele, o priza sare si tropite cu visinata se amesteca usor.
albusele se bat bine cu priza de sare pana se intaresc.
se amesteca totul, se adauga si migdalele si ciocolata topita in beau-marin.
totul se pune intr-o tava cam de 30 cm, la cuptor 25 min la 180 gr.C
cam atat, Guten Apettitt
Vio
Raspunsuri
Happiness_4_us spune:
Suna tare bine!
Sa inteleg ca se lasa la racit si pe urma se taie ca si ciocolata de casa, adica in bucatele?
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
crista-s spune:
Vio ai facut-o deja ? ai si poza ?
suna bine chiar daca sunt cam multe oua pentru gustul meu ..![]()
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
viorela hoff spune:
fetelor, am facut-o deja dar nu am poza ca s-a terminat intr-o zi. dar o mai fac pt. duminica si ii trag si o poza.
da Nana, se taie cum spui tu, sa o faceti in tava aceea mica ca sa iese mai groasa, ca eu am probleme cu "tavile", am numa din aia de 25/35 si iese subtirica.
sa stiti ca am fost convinsa ca tipa auitat sa-mi scrie faina in reteta, dar am zis hai sa incerc si a iesit f. buna.
cam multe oua Cristina, si ma mai gandesc sa fac si tortu lu Narancea, cred ca ii bag pe toti in spital
, iti dai seama serbez ziua lui soacra-mea, si implineste 76 de ani!
o sa revin cu poza
Vio
crista-s spune:
Bune retetele astea "grele" cu oua si margarina multa pt soacra numai in cazul in care sunteti singurii mostenitori ![]()
.
Noi am scapat ca i-am cumparat de la cofetarie gata facut (de bezea cu inghetata ... nu suntem singurii mostenitori si a mea vrea la azil de lux deci isi va minca averea pe acolo
) ca si a mea socrela tot in iunie e nascuta, un pic mai bitz-baba ca a ta - 82 ..chiar ca avem multe in comun noi doua Vio draga...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Happiness_4_us spune:
Aha, bun asa.
Am luat notite si o sa execut si eu una astfel de prajitura, cat de curand.
Mercic.
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
Daneza 13 spune:
viorela, multumesc pentru reteta, mi-am notat-o si eu !...si zici ca sunt multe 6 oua ??
Eu am gasit o reteta cu 22 oua, care se numeste "Ochii lui Petre Roman" si care se pare ca e foarte buna.
Daca vrei sa faci tortul lui Narancea, schimba crema ca-i prea grea!! Uite aici o reteta foarte buna de crema, pe care am facut-o si parafacut-o (am gasit-o pe alt site, ca glazura la un tort). Poate fi folosita si ca umplutura, si glazura la torturi, rulade etc.
Crema/glazura pentru tort (superbuna !!)
120 gr de ciocolata amara
120 gr de ciocolata normala
340 gr de unt nesarat si rece
50 ml glucoza (glucoziu, light corn syrup)
500 ml smantana lichida
350 gr de zahar
2 lingurite de vanilie
Se topeste ciocolata la foc foarte mic. Se adauga peste untul rece si se mixeaza pana se incorporeaza.Intr-o cratita, se amesteca frisca lichida cu glucoza, zaharul si vanilla. Se pune la foc mijlociu si se amesteca continuu pana da in clocot. Se lasa la foc 2-3 minute in timp ce se amesteca constant.Se da deoparte si se pune intr-un castron cu apa rece.
Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna cite putin peste unt si ciocolata mixand la viteza mare. Se poate tine la frigider pana la asamblarea tortului.Daca mai ramane se poatre pastra foarte bine la congelator.
Pentru o crema alba se poate inlocui ciocolata neagra cu alba.
Crema asta am folosit-o cu succes si la Checuri multicolore (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77103&whichpage=3)