Cine ma ajuta si pe mine?

Cine ma ajuta si pe mine? | Autor: catalynaa

Link direct la acest mesaj

Eu si iubitul meu sotz ne-am casatorit recent,el preluand numele meu de familie(al lui era nasol rau),numai ca acum intampinam o gramada de probleme-prima dintre ele-vrem sa facem un imprumut la banca din salariile noastre cumulate...el daca si-a luat numele meu trebuie sa-si schimbe buletinul,permisul de conducere.Pe buletinul meu am mutatia facuta la bunica mea,dar el se incapataneaza sa facem ambele mutatii la socra-mea(am intrebat la banca si s-ar parea ca trebuie ca sotii sa aiba domiciliu comun).
Poate ma ajuta cineva cu niste raspunsuri a sunt in ceata rau de tot
1.Ce acte sunt necesare pentru schimbarea buletinului sotzului?
2.Ce acte sunt necesare pentru mutatia de pe buletinul meu?
3.Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului de conducere?
4.Mai este nevoie sa-si schimbe si alte acte inafara de buletin si permis?(ma gandeam la livretul militar sau mai stiu eu ce....)
PLSSSSSSSSsss....raman datoare toata viata si in plus ii dau o supa la gratar aceluia care ma lamureste si pe mine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Aia cu supa la gratar m-a terminat!
Sa o luam pe rand: ca sa va schimbati CI, ca inteleg ca la ambii se schimba adresa si la CI nu ai cum sa pui mutatie (nu?) deci schimbi cartea cu totul si pentru ca veti figura la adresa soacrei va trebui sa "va ia in spatiu" deci trebuie sa meaga si ea la politie sa semneze. Pe langa asta mai trebuie platita taxa, predai vechiul buletin, copie certificat casatorie si probabil si cel de nastere.
Permisul mi-e mai recent in minte, pentru schimbat am avut nevoie de fisa medicala, fisa tip (dactilografiata acolo la unul din birourile care impanzesc zona Udriste), chitanta CEC si vechiul permis.
Nu stiu ce alte acte ar mai trebui schimbate, nu cred ca e cazul livretului militar, cred ca doar atat e de schimbat.
Uite ai www.politiaromana.ro/acte_necesare.htm" target="_blank">aici acte necesare pentru.... diverse. Vei gasi si pentru buletin si pentru permis...citeste acolo la fiecare link in parte.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalynaa spune:

quote:
Originally posted by aissa

Aia cu supa la gratar m-a terminat!
Sa o luam pe rand: ca sa va schimbati CI, ca inteleg ca la ambii se schimba adresa si la CI nu ai cum sa pui mutatie (nu?) deci schimbi cartea cu totul si pentru ca veti figura la adresa soacrei va trebui sa "va ia in spatiu" deci trebuie sa meaga si ea la politie sa semneze. Pe langa asta mai trebuie platita taxa, predai vechiul buletin, copie certificat casatorie si probabil si cel de nastere.
Permisul mi-e mai recent in minte, pentru schimbat am avut nevoie de fisa medicala, fisa tip (dactilografiata acolo la unul din birourile care impanzesc zona Udriste), chitanta CEC si vechiul permis.
Nu stiu ce alte acte ar mai trebui schimbate, nu cred ca e cazul livretului militar, cred ca doar atat e de schimbat.
Uite ai www.politiaromana.ro/acte_necesare.htm" target="_blank">aici acte necesare pentru.... diverse. Vei gasi si pentru buletin si pentru permis...citeste acolo la fiecare link in parte.

Aissa...noi ne-am casatorit si el a preluat numele meu adik Petrescu.
La el e musai sa schimbe buletinul de tot deoarece acum are alt nume,right?La mine nu cred ca este nevoie sa-l schimb,cred ca se poate pune noua adresa pe spatele cartii de identitate(cred eu,nu sunt sigura)...partea cu soacra o stim deja ca trebuie sa ne ia in spatiu,am vb si este de acord.Taxa de care vorbesti tu unde trebuie platita?La sectia respectiva sau la CEC,undeva?
Ce zici?Te mai incumeti sa-mi raspunzi?Sa stii ca pregatesc supa 2Oricum imi sunt de foarte mare ajutor informatiile pe care mi le-ai dat..am intrat si pe site acolo si incerc sa descifrez.Mersi mult da' te mai astept.......nu mai scapi de mine acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pai acolo pe site ai sigur toate actele necesare, nu ai cum sa nu te descurci, apesi numai pe link-ul pentru CI sau pentru permis.
Taxele le platesti la CEC.
Cat despre adresa pusa pe spatele CI nu ma pronunt chiar si daca pui ceva carne pe gratar ca nu stiu, nu am vazut si nici nu stiu cum s-ar putea face. Cu un abtibild de hartie nu cred ca merge...e totusi actul tau de identitate si adresa trebuie sa fie in clar pusa. Chiar nu am habar daca asa se face. Parerea mea e ca schimbi CI cu totul (si ca o chestie legata de asta eu am schimbat permisul tocmai pentru ca mi-am schimbat adresa, asa ca am un permis nou, nu cel vechi cu adresa pe spate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Catalina, din ce imi aduc eu aminte trebuie facut ceva si pentru livretul militar. acum nu stiu daca si pentru Bucuresti ( sectoare diferite in care aveti acum domiciliul fiecare dintre voi adica, in caz ca e asa ) sau numai pt orase diferite. iti spun acum cum a fost la mine. Sotul avea domiciliul pe CI in alt oras si dupa casatorie a trebuit sa mearga acolo la comisariat sa anunte noul domiciliu ( adica bucuresti)si apoi la comisariat in Bucuresti, sa fie aici luat in evidenta. Sper ca ai inteles ceva, daca nu intreaba.

eu zic sa se intereseze si la comisariat.

edit: vad ca si-a schimbat si numele, asa ca eu cred ca trebuie anuntat si la Comisariat.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri fetelor,o sa vad cum procedam.Azi am vorbit cu o prietena si mi-a zis ca ei au facut imprumut la banca recent si ca nu era musai ca ambii soti sa aiba aceeasi adresa in buletin...asta ar fi super bine pentru ca n-ar mai trebui sa-mi schimb eu buletinul.O sa vedem cum facem si va tin la curent........zbye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Juristul bancii ar trebui sa cunoasca mai bine codul familiei, in principiu sotii nu sunt obligati sa aiba acelasi domiciliu in CI. Eu si sotul nu am avut niciodata acelasi domiciliu si am luat destule credite de la BCR si BRD (inclusiv unul imobiliar). Si de asemenea la credit nu iti trebuie nici permis auto, nici livret militar.
Daca as fi in locul vostru as schimba numai CI pentru el si m-as infige in functionarii de la banca, acum e asa o bataie pe clienti incat nu pot sa cred ca vi se pun aceste probleme.

Andries

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andries

Juristul bancii ar trebui sa cunoasca mai bine codul familiei, in principiu sotii nu sunt obligati sa aiba acelasi domiciliu in CI. Eu si sotul nu am avut niciodata acelasi domiciliu si am luat destule credite de la BCR si BRD (inclusiv unul imobiliar). Si de asemenea la credit nu iti trebuie nici permis auto, nici livret militar.
Daca as fi in locul vostru as schimba numai CI pentru el si m-as infige in functionarii de la banca, acum e asa o bataie pe clienti incat nu pot sa cred ca vi se pun aceste probleme.

Andries

Vad ca stii cat de cat despre cererile bancilor.Spune-mi,te rog,daca mai avem un imprumut peste 5000 euro e posibil ca la urmatorul credit pe care il facem sa ne gaseasca cu cei 5000 pe care i-am luat anterior?Multumesc!

Mergi la inceput