Col deschis

Col deschis | Autor: crisotexa

Link direct la acest mesaj

Salutari tuturor aspirantelor, gravidutzelor si mamicilor!

Poblema mea este urmatoarea: sunt insarcinata in 27 de saptamani si in saptamana 18 am facut cerclaj (aveam orificiul extern al colului un pic largit).
Vineri am fost la eco 3D, la olimp Medical si orificiul intern al colului era deschis de 13,9 mm pe o adancime de 12,6 mm si mi-a zis si ca am colul cam scurt (35 mm). Dr. Iosup, care mi-a facut ecografia, mi-a zis sa stau mai mult in pat.

Nu stiu ce sa fac, sa o sun pe doctora mea (de fapt am sunat-o si avea telefonul inchis) sau sa astept pana marti cand ma duc la control si sa stau cumintica?

Adevarul e ca in ultima perioada m-am cam agitat un pic cu curatenia si facutul mancarii (nu exagerat).

Va pupa Criso si va doresc sarbatori fericite
La multi ani Floriilor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Hai ca raspund tot eu, ca poate e interesant pentru alte gravidutze.
Oricum si alte experiente cred ca ar fi de folos!

Am sunat ieri doctorita si mi-a spus sa stau linistita in primul rand. M-a intrebat daca am avut contractii si i-am raspuns ca nu, m-am simtit foarte bine.
Mi-a zis ca prin cerclaj se leaga colul la exterior, insa el este un canal care se poate deschide la interior(daca ai inconsistenta cervicala), ca tocmai pentru asta se face cerclajul, sa nu se deschida de tot.
Asa ca tre' sa stau cumintica, sa nu fac efort. Pot sa mai ies la plimbare din cand in cand.

Va pupa Criso si va doresc sarcini usoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Nu vreau sa te sperii dar si eu am facut cerclaj la 14 saptamani si la eco la Olimp medical mi-a iesit colul perfect inchis.Ai grija si pt siguranta mergi si la alt dr si intreaba ce-i de facut.

Te pup,

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iona spune:

Pentru recensamant: azi am aflat ca va fi fetita.
Asta dupa ce am terminat de zugravit camera in verde si i-am cumparat salteluta pentru patut bleu. Ne-am dorit foarte mult un baietel, dar, pana la urma important e ca este sanatos bb.

Pe curand,
Iona

Mergi la inceput

Gabi,
In ce saptamana ai facut eco la Olimp? ai stat dupa cerclaj tot timpul in pat? ai nascut deja?

Pup
Criso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

criso eu am facut cerclaj in sapt 16 din cauza aceluiasi col deschis si scurtat. Prin sapt 21 am facut eco la Olimp si dr Pop mi-a spus ca nu=i a buna cu colul meu dar daca am cerclaj totul e OK. Prin luna 7 domnisorica a inceput sa dea cu capul si dai si dai. Am inghitit duvadilan si no spa cat pentru jumatate de site, nici macar plimbari nu am facut desi ma duceam la servici da nu prea ma ridicam de pe scaun. Am rezistat pana in sapt 37 cand probabil Mariutza iesea prin cerclaj asa tare dadea. Oricum totul a fost Ok si asa cum ti-a spus Dr. relaxeaza-te si stai linistita

marina

Mergi la inceput

Marina, cand luai pastile? Cand aveai contractii?
Eu ce sa zic, nu am avut contractii si ca atare nu am mai luat Nospa. Oricum merg la doctorita maine si ma mai sfatuiesc cu ea.

Sa-ti traiasca Maria!

Criso

Mergi la inceput