Fructele congelate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

pai nu se lasa blatul dak umbli in primul sfert de ora la cuptor? eu asa atiam!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Disperata, si eu stiam la fel, dar uite ca nu se lasa.Poate pentru ca eu pun si un varf de cutit de praf de copt in aluat, nu stiu ce sa zic...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Eu nu deschid usa cuptorului in primele 15 minute. Fructele le dau intotdeauna prin faina inainte sa le pun in tava, fie proaspete, fie congelate. Si nu se mai lasa la fundul tavii.


Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Balbina

quote:
Originally posted by Deanny

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Eu am cumparat zmeura congelata si am incercat sa fac un pandispan cu zmeura. L-eam lasat sa se dezghete si dupa ce s-au dezghetat le-am pus in tava, insa, ciudat, s-au lasat pe fundul tavii, cred eu ptr ca aveau prea multa apa, desi se scursese o gramada cat au stat la dezghetat. Cum sa fac sa nu se mai lase pe fundul tavii?
Poate ca nu trebuie adaugate in aluat la inceput?



NanaMotoc,
Intr-adeavr, incearca sa adaugi fructele la 5 minute dupa ce bagi pandispanul la cuptor, astfel incat el sa se fi inchegat un pic si nu se mai sufunda fructele in aluat.



Deanny



Si sa nu le decongelezi inainte, le pui asa congelate.

------------------
Numai bine,

Natalia





Sarumana mult de sfaturi!
Am sa fac asa si am sa tin cont si de ce au spus Deanny si Diana, mai ales ca am mai auzit de faza cu datul fructelor prin faina ca sa nu se lase. Voi incerca pe rand variantele.

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

quote:
Originally posted by Balbina

quote:
Originally posted by Deanny

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Eu am cumparat zmeura congelata si am incercat sa fac un pandispan cu zmeura. L-eam lasat sa se dezghete si dupa ce s-au dezghetat le-am pus in tava, insa, ciudat, s-au lasat pe fundul tavii, cred eu ptr ca aveau prea multa apa, desi se scursese o gramada cat au stat la dezghetat. Cum sa fac sa nu se mai lase pe fundul tavii?
Poate ca nu trebuie adaugate in aluat la inceput?



NanaMotoc,
Intr-adeavr, incearca sa adaugi fructele la 5 minute dupa ce bagi pandispanul la cuptor, astfel incat el sa se fi inchegat un pic si nu se mai sufunda fructele in aluat.



Deanny



Si sa nu le decongelezi inainte, le pui asa congelate.

------------------
Numai bine,

Natalia




Natalia, te rog, lamureste-ma cum pui fructele ne-decongelate. Eu am o punga, un 'bulgare' de fructe, cum sa le pun gramada? Sau tu le congelezi in tavite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Viermisor, eu congelez mai intii fructele imprastiate pe un platou, apoi le adun in pungi, in acest mod nu se lipesc intre ele. Cele pe care le cumpar de la magazin tot nelipite intre ele sint. Bineinteles ca daca sint "bulgare", nu ai cum sa le pui gramada, trebuie sa le decongelezi, dar in timp ce se dezgheata, fructele lasa mult suc.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

Daca tot mi-am bagat nasul, imi mai spui, pls, mununatia asta Crancin-Macin, se poate face cu capsuni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by viermisor

Daca tot mi-am bagat nasul, imi mai spui, pls, mununatia asta Crancin-Macin, se poate face cu capsuni?





Sigur, chiar e o idee buna sa faci cu fructe proaspete, isi pastreaza forma mult mai bine.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

Natalia, multumesc mult.

La capitolul mancare congelata sunt repetenta rau de tot. Am si deschis un subiect o data pe tema asta , poate mai invat si eu. Dar vad ca mai am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Balbina

Viermisor, eu congelez mai intii fructele imprastiate pe un platou, apoi le adun in pungi, in acest mod nu se lipesc intre ele. Cele pe care le cumpar de la magazin tot nelipite intre ele sint. Bineinteles ca daca sint "bulgare", nu ai cum sa le pui gramada, trebuie sa le decongelezi, dar in timp ce se dezgheata, fructele lasa mult suc.

------------------
Numai bine,

Natalia




Natalia, hai ca am sarit amandoua pe capul tau, dar tu ai mult mai multa experienta in domeniul bucatariei decat mine, cel putin.
Deci, daca fructele congelate, si ma refer la zmeura de ex., nu sunt ghemotoc si sunt cate una, se pot pune in pandispan direct inghetate asa cum sunt?
Pai si nu isi lasa zeama? Ca asta nu inteleg.
Ca eu mereu le-am dezghetat, le-am si stors de suc si tot s-au lasat pe fundul tavii. Ma dispera chestia asta, de-aia am si renuntat sa mai fac pandispan cu fructe, desi il adorrr, de teama ca se va intampla acelasi lucru.
Iar daca se lasa pe fundul tavii, nici pandispanul nu mai creste cum trebuie si este si imbibat cu usc.
Ce ma sfatuiesti sa fac?
Sarumana mult de ajutor!
Pupici.


Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput