pot manca oua in timpul sarcinii????????'
Buna mamicii cu burtici.Ma numesc Stefania si sunt noua venita pe aici,sunt insarcinata in 15 sapt.De cand am ramas insarcinata nu am mai maincat oua de nici un fel,nu am avut pofta,cu toate ca inainte de a ramane insarcinata nu era zi sa nu mananc oua.de aceea vreau sa va intreb daca am voie sa mananc uoa,in ce cantitate,influenteaza cu ceva pe bebel?????????Eu am auzit ca nu prea ai voie sa mananci oua.Poate ma puteti ajuta cu un raspuns.
Vapupic.......
Raspunsuri
Balbina spune:
Stefana, bine ai venit pe forum si felicitari pentru sarcina!
Din cite stiu, numai ouale crude sint contraindicate in sarcina, pe cind cele gatite in orice fel sint chiar recomandate, doar constituie o sursa importanta de proteine.
Eu am consumat oua in timpul sarcinii, si a fost totul ok. ![]()
------------------
Numai bine,
Natalia
Danelutza spune:
Eu am avut diabet in timpul sarcinii si mi_a fost recomandat sa pap doua oua pe saptamina, fierbe sau ochiuri dar nu in ulei, ci pe apa.
Isabella de la 6 la 10 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
Daniela si principesa ISABELLA
(5 iunie 2005)
Poze cu ingerasul lui mami
Soleil spune:
Stefania, bine ai venit!
Cand am fost insarcinata, ma dusesem la medic sa-l intreb daca am voie sa mananc ficat. Ca imi zisese nu stiu cine ca n-am voie ca are vitamina A si io n-am voie 
Domn' doctor mi-a zis clar: cat timp esti sanatoasa, nu ai probleme, poti manca absolut orice atata vreme cat mananci normal si nu faci excese.
Sigur ca nu poti manca 3 oua pe zi, dar macar 1 la 2 zile tot ai voie.
Pe mine ma intrebase doctorul daca am de gand sa mananc ficat cu zecile de kile de imi fac probleme ca as putea face exces de vitamina A ![]()
Sarcina usoara si un bebe sanatos!
Flaviana si
Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana
lz_cecilia spune:
9 luni de zile am mancat in fiecare zi cate 2 oua prajite..era singura masa care statea in stomacelul meu
..de restul nu mai eram sigura, si nu am avut absolut nimic...am nascut 2 copilasi sanatosi tun..si la termen(dar nu cred ca de la oua...
).Sarcina usoara, draga mea si mananca tot ce doresti, dar cu masura!
laura72 spune:
Felicitari pt.bb. binenteles ca poti doar sunt o sursa imp de proteine.eu am mancat cam 4 pe saptamana doar fierte in primul trimesrtu ca numai la gandul prajelii mi se facea rau.si eram mare amatoare de oua ochi.asa cum spune si Balbina nu crude,dar mie mi s-a taiat maioneza de craciun asa ca am pus unul.
Multe fructe si legume prospete,iaurt ca e de 2 ori mai bog.in calciu ca laptele,evita grasimile,si prep. din carne cruda sau peste crud.si nu mese prea mari ca se aduna 20 de kg. si nu mai dai jos si paine graham sau cereale pt.aportul de fibre si vit.b,si sa nu te constipi.
sarcina usoara si bb sanatos!
Darria spune:
Tb. sa consumi cate un ou/zi(sau macar cateva pe saptamana) dar fiert tare(nu sunt indicate ouale moi).
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=136
mai cauta pe net si vei gasi raspunsul.