Ajutati-ma ,va rog
Raspunsuri - Pagina 2
mumyca spune:
Bunele mele prietene va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine si ma ajutati sa trec peste aceasta perioada grea din viata mea.Sincer,va spun ca mi-a facut mult bine sa vorbesc cu voi,de 1 an tin in mine aceste lucruri ,ar fi trebuit sa va scriu mai de mult
Dragele mele ,fiecare dintre voi a venit cu incurajari care mi-au facut mult bine si m-au facut sa ma simt mai puternica in aceasta "lupta"daca pot so numesc asa.Inainte sa vorbiti cu mine ma simteam pierduta dar acum sfaturile voastre si faptul ca v-am simtit aproape de sufletul meu m-au facut sa prives cu mai multa speranta in viitor.
Nu stiu ce o sa fac ,probabil ca o sa-i scriu un fel de scrisoare in care sa-mi deschid inima si sa-i spun tot ce am pe suflet,as vrea sa mergem si la un consilier matrimonial daca se va putea.
Pina azi sa zicem ca totul a decurs normal,am vorbi ,am ris,mi-a spus ca ma iubeste mult .Dar nu a durat mult,discutam normal,eu mi-am spus o parere care din pacate era diferita de a lui(dar doar mi-am spus parerea nu am sustinut ca ar fi mai buna).Intre timp el sa ridicat sa deschida usa iar eu l-am oprit si l-am rugat ca atunci cind stam de vorba sa nu se ridice si sa plece brusc,macar sa-mi spuna de ce pleaca sau daca se mai intoarce.Atit ia fost ,mi-a spus ca el vrea sa plece cind vrea nu sa-mi dea mie explicatii,ca el vrea mai multa libertate,pe care oricum o are de cind e bebe.Mi-a spus un lucrucpe care nu credeam ca o sal aud si nu vroiam sal aud vreodata,si anume ca a fost un prost ca sa insurat cu mine.Dar la 10 min se purta ca si cum nu sar fi intimplat nimic,chiar imi vorbea despre ce face el la servici ca sa imi dau cu parerea.Eu sunt debusolata,alt cuvint nam gasit,ma simt si ranita de ce mia spus,sincer nu era un motiv sa se supere atit de tare,si iam spus asta dar el spune ca il obosesc psihi,dar eu chiar nu am timp sa discut asa mult incit sal obosesc psihic.Ce sa fac ,sai propun sa stam o perioada singuri ca sai las libertatea,nu sau sai zic ca este are o sotie si trebuie sai spuna cind pleaca,ce face...asa cum fac si eu.
Va imbratisez cu drag si va sunt profund recunoscatoare pentru ca ati fost si sunteti alaturi de mine.Va pupic dulce ('
')[pup('
')
Adrianai spune:
quote:
Originally posted by Elise
s-a shefit.
si e obisnuit ca toata lumea sa taca si sa-l asculte.
asta se numeste grandomanie.
explica-i ca nu esti subalternu' ci egalu' lui si dak nu-i convine ce o sa faca?
O sa te concedieze?
Ia impune-te.... cu cit ii aratzi mai multa deferentza cu atit ii va creste pipota mai mult... scuza expresia, n-am gasit alta mai relevanta.
Elise
Sunt de acord cu tine.
WARNING: I have an attitude and I know how to use it!
ralcat spune:
Draga mea, daca tot e el asa mandru ca-i barbat, si mare sef, de ce nu esti si tu mandra ca esti femeie ?
AI TOATE MOTIVELE !!! si bucuria pe care o simte cand se uita la fetita voastra, cand se joaca cu ea si cand e tata, ti se datoreaza. Aminteste-i lucrul asta, printre multe altele. Si zice ca vrea sa divorteze, spune-i ca si tu te-ai saturat sa tot fii carpa de sters pe jos a unui mitocan, divortati si iei copilul. Ia sa vedem ii place atitudinea ? Te jigneste, ignora-l, iti spune ca-i pare rau ca v-ati luat, pai tu nu poti sa-i zici cat de mult regreti ca macar te-ai uitat la el ?
Te rog, mai ales nu mai plange, iti faci tot tie rau si pe gratis ca nici nu rezolvi nimic. Mama are o vorba buna "nici un barbat nu-ti merita lacrimile"
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
mumyca spune:
Ati avut dreptate dragele mele sufere de sefie ii place sa dea ordine si la servici si acasa,mi-a recunoscut ca despre asta e vorba.Pot spune ca am facut un pas inainte,am descoperit care este problema,de ce are aceste idei preconcepute despre barbat si femeie,acum urmeaza partea cea mai grea :cum sal fac sa redevina sotul de dinainte iam spus si lui ca imi vreau sotul inapoi ,asa cum eram noi inainte.Dar nu stiu daca o sa reusesc,dar stiu ca daca voi sunteti linga mine si ma sprijiniti o sa fiu mai increzatoare si mai hotarita . si ce e cel mai important sa fiu cu capul sus indiferent ce sar intimpla,va pupic si va doresc sa aveti viata frumoasa plina numai cu bucurii si reusite('
')
Bianca N spune:
subscriu la ceea ce au spus fetele mai sus. daca i-a crescut nasul trebuie sa i-l cobori. si daca te mai supara, da-i ignore o zi, doua, nu mai fa nimic pentru el. cel mai mult "sefilor" le displace ignoranta, sa nu mai fie bagati in seama.
se cred centrul universului si considera ca trebuie sa le acorzi toata atentia.
te poti lauda si tu cu realizarile tale, chiar daca nu se ridica la nivelul alor lui, trebuie sa ai si tu o ocupatie care sa iti aduca venit. acum e mai dificil ca esti cu bebelina si probabil de aceea se comporta asa, ca tu stai acasa. sunt convinsa ca vei reusi sa iti dezveti sotul de atitudinile astea, incet-incet. orice invat are si un dezvat. si sunt convinsa ca te iubeste chiar daca uneori te jigneste. din pacate s-a obisnuit asa. trebuie doar sa ii atragi atentia intr-un mod diferit fata de ceea ce ai facut pana acum.
trebuie sa fii puternica si sa nu mai plangi, sa-i arati ca nu numai el e "tare" si ca si tu esti.
ai incredere ca se va rezolva. capul sus!
didita spune:
Am fost si eu in situatia asta nu chiar asa, dar nu f departe. Marea diferenta e ca noi nu eram casatoriti si nici nu aveam copii, dar traiam impreuna de mult timp (ani de zile).
Initial nu prea stiam cum sa reactionez si cum nu vroiam sa-l pierd incercam tot posibilul sa evit conflictele. Bineinteles ca nu reuseam nici pe departe si cu cat ma straduiam mai tare cu atat avea el impresia ca are dreptate. Intr-o buna zi m-am trezit si am inceput sa dau replica. Eu am devenit sarcastica si accentuam in sensul lui ca sa-si dea seama de gogomaniile pe care le insira. Ii raspundeam cu "da, sefu'!, se poate sefu'" etc La un moment dat i-ma si zis ca nu stiam ca m-a castigat de la taica'miu la capace si asa ne-am trezit impreuna! La un moment dat a realizat ca nu era o relatie normala , dar a durat ceva. Pana la urma ne-am despartit, dar din alte motive (legate de copii).
Daca zici ca-si iubeste fata incerca sa-i sugerezi ce bine ar trai fata lui sub ordinele unui ginere la fel de dragut ca el (ca oricum el nu ar mai avea nimic de zis atunci!!) trebuie ca intr-un fel sa-l aduci sa vada realitatea in fata.
didita
mumyca spune:
Dragele mele parca vad o mica schimbare,dar daca o sa ma supere iar cu ceva o sa dau fuguta la voi.Cita dreptate ati avut iar sfaturile voastre mau ajutat foarte mult.Daca inainte eram derutata,naiva si tot pe mine ma invinovteam,acum ma simt alt om si asta numai datorita voua.As vrea sa pot multumi la fiecare dintre voi,pentru ca in toate mesajele am gasit ceea ce aveam nevoie,pe fiecare v-am simtit alaturi de inima mea,v-am simtit prietenele mele poate singurele in acest moment.Sincer va spun ca ati avut mare dreptate cind miati spus sa pun piciorul inprag si sal domesticesc,si sa nu ma mai las calcata in picioare,sper ca rezultatele sa se vada cit mai repede,stiu sigur ca or sa se vada dar imi trebuie rabdare si multa diplomatie.La inceput nu stiam ce vreau dar acum datorita voua stiu.Va mutumesc inca o dat si va doresc sa fiti fericite ,iubite si respectate.Va sarut.('
')
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Parca ar fi iar un troll? Suna cam fals.
Ce-i acela?
Daniella, mama lu' Alexis
vandal spune:
quote:
Originally posted by daniella4quote:
Originally posted by ruxij
Parca ar fi iar un troll? Suna cam fals.
Ce-i acela?
Daniella, mama lu' Alexis
sursa: http://forum.softpedia.com/index.php?automodule=blog&cmd=showentry&blogid=783&eid=473
Motto: "Please don't feed the troll"
Va recomand trei articole (in romana, engleza si franceza), despre ceea ce este un troll. Trollul este acea specie de individ care paraziteaza forumurile avand drept unic scop stricarea atmosferei, deturnarea discutiilor de la subiectul initial si insultarea celorlalti participanti. De multe ori trollii se asociaza in bande. Din fericire pot fi usor identificati.
Efectele statului la discutii cu un troll sunt irosirea timpului si nervilor. Utilizatorul de buna credinta dar nepus in garda ii poate cadea usor in plasa, spre distractia trollilor.
"Precum 'profiler'-ii din USA, care fac profilul criminalilor pe baza datelor pe care le au la dispozitie, voi incerca sa creionez mai jos profilul unui troll tipic...
Bun. Daniel ne-a dat un punct de plecare cu mesajul Nu hraniti troll-ii!.
Am urmarit astfel de indivizi si pe la alte forumuri, dar nu stiam care le e numele. De curand i-am putut "admira" in actiune si la Luneta.
Pentru un troll, cearta si zazania sunt ca un drog. El nu vine la un forum ca sa discute, sa schimbe idei. Nu. Asta cred doar naivii fara experienta. Trollul vine numai sa provoace, sa calomnieze, sa-si creeze astfel doza zilnica de drog.
Este unicul lui scop. Pentru asta s-a inscris.
Cand trolul este scos la lumina din ascunzisurile unde isi urzeste atacurile, si odata ce tacticile lui sint demascate, atunci T-U-R-B-E-A-Z-A!! Ca un drogat caruia i se refuza drogul.
Ca orice dependent, pentru a-si obtine doza de care e lipsit, isi scoate armele. Injuriile. Balacareala. Stereotipurile stupide ca: "securistilor!", "legionarilor!", "jidanilor!', "comunistilor!". Calomniile aberante, in stilul "adminii va citesc mesajele private ma fraierilor", sau "adminii va viruseaza calculatorul de fiecare data cand va conectati la website".
Arma lor preferata este insa placa cu "cenzura". Atunci cand sunt impiedicati sa troll-uiasca subiectele, racnesc cat ii tine tastatura: "cezura! sinteti un cuib de securisti! va credeti la Scanteia!". Pentru un troll, libertatea e sinonima cu libertatea de a balacari. Cand nu i se ofera ocazia de a manji pe ceilalti , atunci scoate din maneca placa cu "cenzura".
Utilizatorii care ii sustin pe moderatori devin, in discursul trollului, "slugile moderatorilor". Veti auzi expresii ca "e cel mai cenzurat forum din cate am vazut", "haideti sa il boicotam!". Este trollul la apogeul tacticilor lui.
Daca primele tactici nu au suficient efect, atunci poate adopta tactica "plecarii cu stropi si valuri". Posteaza mesaj dupa mesaj in care ameninta ca "desi nu ar vrea, e nevoit sa plece de pe forum din cauza cenzurii moderatorilor", sau "Ma intreb de ce tot mai multi utilizatori pleaca la alte forumuri". Mesajul ii va fi intotdeauna induiosator. Se vor gasi eventual alti trolli, dni in aceeasi gasca cu el, care il vor ruga cu lacrimi in ochi sa nu plece. Scopul lui e sa faca cat mai multe valuri, sa iasa cat mai mult in evidenta prin scandal (ca doar de-aia e troll).
El face cat mai mult fum si abureli, in virtutea zicalei ca "nu e fum fara foc". Tactica trollului e "hai sa facem fumul, si poate-poate prostii se vor lasa pacaliti ca exista si focul".
Troll-ule... N-avem nevoie de tine. Putem discerne singuri intre "cenzura" si "falsa cenzura". N-avem nevoie de spectacolul tau penibil. Ti-am identificat tactica. Ti-am identificat manipularea. Pleaca. Forumul exista si fara tine. Te voi ignora de fiecare data.
N-ai decat sa turbezi... Vei turba de unul singur."
Citat din cafeneaua.ro
Mai multe detalii la:
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll
http://www.geocities.com/muntealb/ForumuriFlacari.htm