Ajutor, nu vorbeste!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

E prea mica fetita ca sa-ti faci probleme! O sa-si dea drumul, stai calma! Si, odata ce si-a dat drumul, evolueaza cu o viteza uimitoare!
Atat timp cat rosteste cateva cuvinte, fie ele pocite, atata timp cat intelege tot ce-i spui, atata timp cat cooperezi cu ea...NU E NICI O PROBLEMA!
Si Emma a vorbit relativ tarziu...pana la 2 ani zicea doar cuvinte separate si pocite. In jur de 2 ani a inceput sa lege primele fraze fff simple: "pipi Emma", "caca Emma" Pe la 2 ani si 2 luni, lega 3 cuvinte. Ma rog... nu e ff tarziu, dar cunosc copii care faceau propozitii la 1 an jumate. Oricum...nu e bine sa faci comparatii, ca innebunesti! Fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare.
Emma a inceput sa vorbeasca cursiv pe la 2 ani 8 luni. Acum, la 3 ani si o luna, nu-i mai tace gura, spune povesti, poezii, imi pune 1.000.000 de intrebari pe zi ...iar eu ma gandesc cu nostalgie ce bine era cand nu vorbea!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

In vara trecuta am avut o discutie cu soacra-mea care imi povestea despre o fetita de 1,6 luni care vorbea bine, spre deosebire de fiu-meu care avea deja 2 ani... Ma rog... Alex vorbea ceva in legea lui, spunea cateva cuvinte si intelegeam ce vrea insa... La fix 2,4 ani si-a dat drumul in propozitii nu doar in cuvinte disparate si acum vorbeste continuu, povesteste, canta... ne face capul calendar.

Prin decembrie a venit parintele cu ajunul si cand l-a vazut pe fiu-meu a si inceput sa se planga ca fiu-sau de 2,2 ani si nu vorbeste si a fost si la psiholog... Eu am inceput sa rad si i-am povestit ca si eu l-am intrebat pe psiholog daca nu e ceva in neregula cu al meu copil pe la 2 ani si mi-a spus ca s-ar putea sa fie cu parintii lui nu cu copilul... care e perfect sanatos de altfel...
Dupa Paste, l-am intalnit pe parinte intr-o zi si era foarte obosit, abatut... l-am intrebat ce avea si spunea ca a dormit putin pt ca fiu-sau l-a tinut treaz ca nu avea somn, ca dormise mult la pranz... si cica vorbeste continuu...

Acum, stiu ca Blaga, Mendeleev si parca si Einstein au vorbit f tarziu, adica pe la 4-5 ani, asa ca, Some, daca fetita ta aude si intelege, ai rabdare... isi va da drumul si intr-o zi ai sa patesti precum parintele in parohia caruia stau eu.

Sanatate si rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Ce te nelinisteste mai mult:faptul ca nu vorbeste copilul,sau faptul ca mamele isi lauda in parc odraslele vorbitoare?Copilul tau este,din ce spui tu,perfect normal.Calina mea a inceput sa spuna adevaratele cuvinte dupa 2 ani.Acum are 2,7 si poceste inca o gramada de cuvinte!In schimb,foloseste foarte constient notiuni ca :acum, inainte ,maine,destul de abstracte.(ieri- nu poate sa priceapa ce este).Este mai important sa inteleaga ce inseamna un lucru decat sa-l spuna.Ce poti tu sa faci este sa rostesti cuvintele clar,destul de rar(nu ca pt.copii cu deficiente mintale).Eu am avut surpriza sa-mi spuna cate un cuvant la cateva zile dupa ce-l folosisem(probabil atat a trebuit sa-l repete ea pana a crezut ca-l zice bine.)Apoi, fii atenta si la limbaj.Se spune ca odraslele medicilor si profesorilor vorbesc mai tarziu-dat fiind faptul ca sunt expusi la un limbaj mult mai variat.(se poate sa fie adevarat,daca fac corelatia cu ceva ce am invatat eu prin scoala).SI NU STRESA COPILUL CU :SPUNE AIA,SPUNE AIA.Succes!

Mergi la inceput