Mazarea si capsunile, cat timp le mai gasesc ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Si apropo de pitici...
In loc de zahar puteti folosi zahar brun, ca e mult mai sanatos, dar te cam ustura la buzunar.

K

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Karina, te cam ustura, intr-adevar...parca era mai ieftin acum cateva luni, am luat vineri din Cora si mi s-a parut ca s-a scumpit bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza spune:

Fetelor, mazarea si fasolea se pot conserva si la borcane si cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Fetele, am fost vineri in piata, am luat capsuni (ca mazare nu gasisem) si dupa reteta Akella (sa traiesti) am facut (de fapt sotul, ca eu citeam) dulceata. Arata super, s-a legat, da' n-am gustat-o (tot din motive de dieta).

Dar, ieri am fost in piata si, tupeu ca m-am ajuns mare gospodina: am mai luat 5 kg de capsuni si... 8 KG DE MAZARE IN TEACA !!

Mi-am blestemat zilele: am facut claca cu sotul aseara si am inlocuit cu un nou sport SPARTUL LA TECI ! Pana la 3 AM!!!
Daca mai am la anu' idei d'astea crete VA IMPLOR, DATI-MI IN CAP.

Noroc cu sotul ca s-a sacrificat pe altarul mazarei (eu am mai tras chiulul cu altele prin casa da' tot a trebuit sa-i tin de urat, ca le manca galeata de gunoi. Nu se merita nene, mai ales ca am ramas si cu 2 sacosi de coji (cam 1/2 din cantitate au fost coji).

Ganditi-va de 2 ori inainte sa luati mazare pt. congelator. Aia de la Cora, ce are ?!?!?

Va pup.

PS: Azi fac randul 2 de dulceata de capsuni (deliciu fata de trauma mazare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pai noi iti ziseram pana cand gasesti....nu si sa iei 8kg . consoleaza-te ca vei avea iarna asta...si inca una de acu incolo. stai linistita, data viitoare cand mai pui vreun subect te avertizam

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirinda2000 spune:

cum se face compotul de capsuni ??
am mancat dar cum se prepera pt iarna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Compot asortat

Ingrediente: 500 g cirese rosii, 250 g cirese albe, 250 g capsuni, 250 g fragi, 400 g zahar, 3 pahare apa, zeama de la o lamaie

Se pune la fiert apa cu zaharul. Cand zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamaie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresele spalate, scurse bine, fara codite si simburi. Se fierbe pana ce ciresele s-au inmuiat. Separat se spala repede capsunile si fragii, se scurg de apa si se aseaza intr-o compotiera sau castron. Cand ciresele sunt fierte se trage vasul deoparte, se lasa sa se racoreasca dupa care se toarna peste fructele din compotiera. Se lasa sa stea compotul la rece (fara sa fie acoperit) 2-3 ore pentru ca fructele sa se patrunda bine cu sirop. Ciresele pot fi inlocuite cu visine iar capsunile cu coacaze sau cu zmeura.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

quote:
Originally posted by buburuza

Fetelor, mazarea si fasolea se pot conserva si la borcane si cum?

Mazarea acum, e vremea ei, fasolea in iulie-august, are "viata" mai lunga. Dar ce sens are sa pui la borcane cand exista legume congelate toata iarna in magazine?
Cu dulceata mai inteleg ca e altceva, gustul unic al dulcetei preparate acasa dar cu legumele nu inteleg, sunt la fel de bune si cele din magazine.
La dulceata facuta cu fructoza sa puneti si Gelfix ca fructoza nu are aceleasi calitati ca si zaharul. Raportul e de 250 g fructoza in locul la 1 kg. zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by mirinda2000

cum se face compotul de capsuni ??
am mancat dar cum se prepera pt iarna?

Eu il fac asa: spal bine capsunile sub jet de apa, curat coditele, apoi le pun in borcane (umplu borcanele pana sus, fiindca se vor micsora capsunile in timpul sterilizarii). Peste fructe pun 4 linguri rase de zahar la un borcan de 720 ml si 2 linguri la unul de 370 ml. Daca vrei mai dulce, pui mai mult. Pun apa de la robinet cat sa acopere fructele, dar sa ramana totusi 2 cm pt. a fierbe apa si pun capacele.
Le infasor in ziare, le pun intr-o oala de inaltimea borcanelor, adaug apa si le las sa fiarba 15 min de cand a dat apa in clocot, nu mai mult ca se farama fructele.
Opresc focul si pun capacul oalei, lasand borcanele acolo pana se racesc complet.

E usor de facut si f. aromat. Se pastreaza f. bine peste iarna.

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame Puiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput