Test psiho in invatamant
Raspunsuri - Pagina 2
cocutica spune:
Eu sunt cadru didactic si imi amintesc ca in toamna, d-ra psilholog(colega noastra) ne-a inmanat mie si colegilor mei cate un test psihologic. Dar marturisesc ca era un test obisnuit, care nu m-a surprins in nici un fel...am si uitat ca l-am completat. Cred ca nu este firesc ca intr-un test psihologic care decide daca o persoana este apta sa predea in invatamant, sa existe intrebari cu privire la viata privata a persoanei testate. Si apoi eu stiu ca si directorii nostri au completat acest test.
Cocutica
Jocelyn spune:
angy, din ce povestesti tu nu e un test normal
I plan on living forever. So far, so good
alinaluchian spune:
Din ce-am gasit pe net, inteleg ca este vorba despre un Ordin comun intre Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate www.old.edu.ro/download/omedc4840x1.pdf" target="_blank">"Ordin comun privind controlul medical anual pentru personalul din invatamantul preuniversitar" din 23.08.2005 si www.old.edu.ro/download/omedc4840x2.pdf" target="_blank">Anexa.
Deci, este nevoie de:
-aviz clinic eliberat de medicul de familie;
-evaluarea psihologica realizata de catre psihologii scolari;
-declaratie pe propria raspundere ca nu sufera de afectiunile psihice stipulate in Anexa ???
"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."
angy11 spune:
Alina,am citit si Ordinul si Anexa,foarte bine intentionate.De celelalte documente de la medic nu stiam,dovada ca n-am fost informati cum trebuie.
Jocelyn,ai dreptate,nu e un test obisnuit,sau daca e,eu cred ca trebuia sa se faca individual,iar daca e acelasi la care se refera Alina,cu atat mai mult trebuia sa fim pusi la curent.
Cocutica voi ati stiut de toate astea?
alinaluchian spune:
angy11, chiar crezi ca sunt asa de bine intentionate ? De ce trebuie sa accept un test psihologic impus si nu am dreptul de a-mi alege psihologul la care vreau sa fac acea evaluare ?
"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."
angy11 spune:
Recunosc ca ai dreptate,ma refeream la faptul ca e util,sunt multe cazuri de boli in invatamant,dar ele exista peste tot in lume,inavatamantul solicita omul pana peste cap.
Dar intr-adevar,cel mai bine e sa iti faci testul unde vrei,e bine si la scoala,dar sa fie ca o consultatie,nu la comun in cancelarie,pe mine m-a pufnit la un moment dat rasul,parca eram clasa II si dadeam extemporal cu totii.
Mie una mi s-a parut degradant,acel formular trebuia completat astfel:sa fi tu cu tine si cu omul care te ajuta:psihologul.
apoi trebuia sa ai siguranta confidentei,ca sa fi sincer,e ca la spovedanie.
Tot ziceam de directori,pai eu dau concurs la Inspectorat il iau,apoi sunt directori patru ani,e firesc sa stie omul ala totul despre un coleg?Nu e abuz de functie?Tot romani suntem,ne uitam in curtea vecinului....ma intind si mi-ar fi bun acum un psiholog,dar cred ca are multe disfunctionalitati invatamantul asta.
Dar iata ca recitind mesajul am si raspuns.
Mi s-a demonstrat de-a lungul a 15 ani de invatamant ca cei mai incapabili dascali au obtinut functii de conducere,pai ce ma mir,ei trebuiau sa inceapa cu competentele profesionale,dar cine sa le masoare,ma refer strict la domeniul meu.
Rosey spune:
Si noi am dat test psihologic la inceput de an, era cam asa cum il descrii tu, dar la director nu au venit decat niste "adeverinte" in care scria ca esti normal/apt si cam atat, fara nici un fel de detalii. Avem noi un coleg, profesor de matematica, care e cam dus:D...dar si el a primit ok:D.